Kveldsflukt
En kvinandhann i lav flukt suser forbi i jakt på en partner. Bare den plystrende lyden av vingeslagene høres. Hannen vet at det er nå eller aldri og skrider til verket med det ene for øyet - å overliste en hunn som aner fred og ingen fare. Partneren hennes er villig til å beskytte hunnen med livet som innsats. Det er sen kveld og livet er verdt å leve .
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_311886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
helge j.
elsker fargene...
Thorbjørn R.
Fargene er flotte ja, men jeg synes ikke panoreringen ble helt vellykket her.

Mvh Thorbjørn

Ann F.
Kveldsstemingen gjengis bra i farg- og toneforløp, men jeg synes panoreringen ble mer ''kladd'' - om du forstår hva jeg mener. Det er for vanskelig å skille ut enkelte deler av den som flyr.

Mvh Ann
Adrian Dyrhaug G.
Hei Kjell Sigurd!

Et herlig bilde av kvinandhunnen i flukt!
Fin panoreringseffekt og herlige farger! God komposisjon der du har plassert fuglen fint i bildet. Det ligger en fin stemning over bildet!
Lykke til videre og fortsatt god helg!

mvh Adrian Grande
Øyvind A.
Jeg er enig i innvendingene mot panoreringen. Det blir for utflytende. Fin farge, men det er ikke nok alene.
mvh
Ø.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Tanken her var forsåvidt diffus gjengivelse av farten og stemningen, derav bla. valg av svært lang lukker (1/15) og plassering av fugl. Ser anføringene om for utflytende gjengivelse. Selv ville jeg nok her heller gått enda lenger.

Kjell S
Pål E.
Nydelig og stemningsfullt bilde. Helt enig i at du kunne ha trukket det enda lenger. Ellers lurer jeg på om blåheten kunne vært tonet ørlite ned på selv fuglen (ikke ellers)? Bare en strøtanke mens jeg skriver dette.

mvh, Pål

PS Skrive kan du også. Bra!
anders s.
som di aller fleste her er enige om, så likte også jeg godt fargene i bildet.
mulig jeg ville hatt litt mindre bevegelsuskarphet,men det er bare en smakssak.
mvh anders
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også :-)

Kjell S
Kristin S.
Har stor sans for slike bilder, har prøvd endel på slike selv og det er ikke enkelt:) Er enig med deg tror det kunne blitt bedre hvis du hadde trukket det enda lenger. Ellers fin plassering av fugl og en nydelig blåfarge:)

Mvh Kristin
Ivar B.
Fin stemning i bildet. Panoreringen blir litt midt i mellom, og jeg er enig i at det beste kunne vært å tøye strikken enda en tanke lengre. Ikke helt i mål, men potensialet er der. Mvh Ivar.
Tove H.
Du skulle gått enda lenger, som du selv nevner! Ikke helt vellykket panorering denne gangen. Men fargene er fine.
Hilsen Tove
Robin J.
Herlig blåtone i bildet. Er nok enig at dette kan stekkes ennå lengre. Ennå lengre lukker + fugl mer vendt mot kamera. Neste prosjekt:) Mvh RJ
PS: Utfordrer deg til å tørre å prøve samme teknikk i Flatanger(Sylte har sladret at dere skal dra).
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også. Robin; jeg lover å prøve hvis du lover å ikke si det til noen :-)

Kjell S
Robin J.
Jeg lover:) Mvh RJ
Odd Tore S.
Nå nærmer du deg min måte å ta fuglebilder på, men fra mosatt retning, dvs. du kommer fra den skarpe, mens jeg holder på med den (ufrivillige) non-figurative.
Jeg synes at dette er dekorativt og har mye dynamikk i seg.
Du balanserer her mellom skarpaktig fuglekropp og dynamiske vinger i panorering, og helt uskarpt og fortsatt panorering.
Jeg ville kanskje satset på det første alternativet av disse, det er i alle fall det jeg ikke får til selv. Bildet er vel litt for skarpt til å helt være etter det andre alternativet, dessuten kunne vel lukkertiden da vært enda lenger.
Det blir spennende å høre din beretning senere i dag!
Odd Tore
Ann F.
Du skal ikke se bort fra at mer utflyting av bevegelsen hadde vært bedre, da hadde i alle fall ''blobben'' forsvunnet og fått en mer fartsfylt form.

Mvh Ann
Ketil K.
Jeg synes lukkertiden fungerer bra. Blandingen av mørkt og lyst gjør bildet. At kvinanden flyr noe vekk derimot gir litt inntrykk av oppskremt fugl, (selv om det sikkert ikke var tilfelle.) Lenger lukkertid enn her virker fort mot sin hensikt og kan ende i utydelighet.
Gunnar N.
Fin stemning og fint toneforløp. Nydelige farver. Kvinanda oppleves som litt
''kladdete'' ja. Kanskje hadde en enda lenger eksponeringstid (enn 1/15 sek)
gitt et resultat som ble enda mindre kvinand, men det avhenger vel hva en er ute etter. Vanskelig fotografering dette.

mvh Gunnar N
Carsten A.
Vel, god idé bak dette, men enig med ØA i at panoreringen ikke ble så vellykket. Panorering på kvinand er selvfølgelig IKKE enkelt, det er så, men det er nå engang resultatet som teller. Greit med nærmest monokrom presentasjon, så kommentarer om farger (flertallsformer) skjønner jeg ikke.

Ellers er denne typen teknikk noe som man bare må kjøre videre på, prosenten av vellykkete opptak blir med nødvendighet ganske liten.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu