Arkitektur i Oslo VII
Empire var den dominerende stilretningen fram til ca 1850, da den ble avløst av senklassisismen, en retning som var rikere på detaljer og der det var rom for ikke-klassisistiske innslag. Pusset tegl holdt stand som fasademateriale og stukkdekorasjoner kom så smått i bru. Stukk er rett og slett en masse av gips, kalkmel og sand tilsatt vann. Denne massen brukte man til å støpe forskjellige slags fasadedetaljer av, kalt stukkatur. Dette vil vi få se mange eksempler på framover i serien.

Bygningen på bildet er våningshuset til Søndre Skøyen gård eller Skøyen hovedgård som den blir kalt, og ligger i Prinsessealleen. Gårdsanlegget ble bygd i 1856 for bankier Nicolai Andresen, og første byggetrinn representerer senklassisistisk byggestil. Søylebåret veranda i annen etasje ble tilføyd ca 1864. Det tårnlignende partiet i tre etasjer, vinterhave i en etasje, spisesal med overlys og dobbelt havetrapp av marmor ble oppført i 1895, bygget mer i nyrenessansisk stil.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-12 04:52:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde36mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313047} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Turid L.

Skarpt og flott bilde av dette flotte
våningshuset.

mvh Turid
Tom T.

Helt greit bilde :) Har du lagt på himmelen i ettertid? Ser slik ut på trær og flagg.

TomT
Avsluttet .

Hei
Dette var et godt bilde av dette huset.
Jeg likte byggestilen:)
Komposisjoen din er flott.
Mvh
Eva
Avsluttet .

Hallo Ole-Kristian.

Et flott bilde av denne gården med en god fortalt story.
Vi skulle bodd der på den tiden med sjampis og russisk kaviar.
Ser ut som om trærne har fått en sykdom eller kan det være noen gamle slitne bæreposer som har blåst opp. Kanskje lurt og varsle eierne.
Den værbitte vimpelen er det fullt mulig å bytte ut hos Flaggfabrikken.

Alt i alt en fin dokumentasjon.

En hemningsløs weekend fra Eivind.
Avsluttet .

Pen beskrivelse av motivet. Skyene fremhever motivet. Perfekt eksponert, detaljene kommer stort sett frem i det hvite. Mot den himmelen er det imponerende. Pent utsnitt
Ole-Kristian T.

Tusen takk for kommentarene!

Tom: Og jeg som var så stolt av at jeg endelig har lært meg å klippe og lime, men jeg ser jo at det ikke holder mål. Men pytt-pytt, det får være. Tross alt ble det bedre enn den hvite himmelen jeg hadde etter denne regnværsdagen. På stedet må man nemlig ha tillatelse av eieren for å fotografere, så jeg har vel brukt opp kvoten :)

Eivind: Ja jeg tror det hadde vært en interessant tid å leve på så hva med en tidsmaskin. Bra humor med sykdom og plastposer som du nevner, jeg ser jo at det ikke er i nærheten av bra :) Men seriøst: Er det noen triks når man skal lime inn himmel kombinert med problematikken med trær? Det er vel vanskelig å få det merket trærne på en bra nok måte? Jeg jobbet for moro skyld med vimpelen, og fikk den bedre, men gidder ikke å legge det ut :)
Avsluttet .

Hei igjen.

Alt jeg vet om dette bildet er at du har brukt
7,1 blender, 1/320sek. lukker, 36mm brenn. og ISO 400. på originalen.
Må se denne først da. Send gjerne pr. mail, men ikke større enn 1,5MB.
Å frigjøre trær er en tidkrevende prosess. Må omtrent forstørre til knoppstørrelse og jobbe fra der. Blir nesten som mikrokirurgi.
Gjelder å ha et bilde konvertert direkte til PSD fra Rawformat.
Da kan en også bruke historybrushen hvis en beskjærer for mye.

Mvh. Eivind.
Eli R.

Lekkert dette. Nå skal ikke jeg pipe om HDR for å få med himmel, hehe.
Hva du skal google etter er ''Hair Selection'' for å finne teknikker til trærne.
Her er et eksempel: http://www.showandtell-graphics.com/hair_selection.html
Ellers ville jeg kanskje brukt magic wand og jobbet med toleransegrensen. Men egentlig kan jeg tilstå at jeg har gitt opp å få det der bra, så andre svarer vel bedre enn meg. :-)
- Eli
anders s.

der skulle jeg gjerna ha bodd:-)
pent bilde av et flott hus/slott
ellers så skal du ha honnør for teksten du legger ved bildet.
lærer jo noe nytt hver kveld pga deg:-)
ha en fortsatt god helg
mvh anders
Venche J.

Bygget var flott, men etterarbeidet - huff...
Her har du linken, jeg måtte lete litt:
http://www.davrodigital.co.uk/productcart/pc/viewPrd.asp?...roduct=112

Wenche.
Arvid B.

Ble jo flottere med lånt, blå himmel da! Synd at du fikk trøbbel i overgangen mot trær og flagg, for blåtonene i himmelen sto godt til bygget og plena foran. Ellers var det mye god og interessant informasjon du legger til som undertekst, og bygningen var jo utrolig flott.

Stå på videre!

mvh

Arvid B
Avsluttet .

Hei! En flott bygning dette som du igjen formidler på en flott måte. Fine skyer og himmel. Fine farger. Staselig. Mvh Liselotte
Marit O.

Er moro og følge med deg Ole-Kristian,du viser oss mange flotte bygg med lærerik tekst og takk for det :)
Versjon 2 ble bra!
Ha en fin dag!
Mvh Marit
Ole-Kristian T.

Takk for alle kommentarene, det er veldig hyggelig at dere følger med på serien, og at dere også fåt noe ut av informasjonen jeg legger ut. Tusen takk til Eivind, Eli og Wenche for tips ang. etterarbeid :)
Tone A.

Hei Ole-Kristian
V2 synes eg blei betre pga at himmelen i v1 konkurrerar litt med huset. I v2 kjem detaljane på huset flott fram mot den gråtona himmelen. Det virkar som det nettopp har regna pga taket er så blankt med mykje lys.
Her er det rekkverket med sine former og linjer som gjer huset spesielt saman med dei bua vindauga. Flotte søyler med eit nydeleg inngangsparti.
God helg.
:) Tone
ingeborg w.

Det er en flott bygning og jeg liker det lave perspektivet. Et annnet lys hadde gjort seg så du slapp å mekke himmel i ettertid. Den melkegrå var litt kjedelig, men sånn er det noen ganger.
Kjetil O.

Liker kompen på dette. Liker godt måten himmel og hage rammer inn boligen på. Selv om du kan se at himmelen er limt på, så ser man ikke det ved første øyekast... Eneste jeg ikke liker er at trærne til venstre ser litt blasse ut.
Tone A.

Hei igjen
Eg var litt i farten då eg kommenterte bildet igår. Godt at at kjem med kjenneteikn på dei ulike stilretningane, slik at du gir forståing for detaljane me ser her.
Stukkdekorasjonane kjem flott fram her kor den gulltona har fine former og er med på å forsterka det elegante uttrykket som som dette bygget har. Ganske rart at dette eigentleg er eit våningshus på ein gard. Men det er jo ein bankier som har bygd det, og det er jo påbygd fleire gonger.
Litt kjedeleg lys på denne gråtona dagen, så eg forstår kvifor du limte inn ein himmel. Elles eit pluss for fotostandpunktet med linjer i graset som dreg blikket mot bygningen.
Når desse trea står med blad hadde dei dekka til delar av huset, så det er ei god fototid slik.
Flott komponert med trea som rammar inn huset, du skulle berre hatt ein betre dag med meir lys slik at huset kom meir til sin rett.
Kjempebra jobba med serien din.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu