ukjent kunstner
ikke langt fra oslo sentrum, ligger hausmania. en klynge med haller, hus og lokaler med kunstnere inni. Alltid når det er pent vær må jeg ta en tur innom. stedet har fra dag 1 vært åpent for oslo's grafittikunstnere. alle andre også forsåvidt. utstillinger som forandrer seg hver uke er lett å gjennomføre når kunstnerne er så kreativt kåte. denne dagen møtte jeg på 10-12 kids. var litt ydmyk og forsiktig i første omgang. vet hvor mye trøbbel de har fra før med spray og løsemidler. Jeg begynte å ta bilder av utsnitt av grafittien. Jeg fikk etterhvert mange spørsmål om jeg var fra myndighetene...Det hadde jo vært fristende å dra en liten en, men det var mindre viktig nå da jeg også hadde så mange levende motiver rett foran meg. Jeg kunne ta bilder av dem hvis de fikk maskere seg. Noen vekterfirmaer hadde moret seg med å knekke armer og fingre på diverse venner av dem, så det var liten vits i å risikere noe...Dette overasket meg...ikke det at tyttebærpolitiet og liknende arter kan være noen brutale bøller som gleder seg til å få brukt kreftene og få utbytte av bol-sprøytene, selv om jeg kjenner flere hyggelige spinkle innen samme bransje....men det at faktisk flertallet i norge ikke vet at voksne menn og kvinner med uniform mishandler ungdom og barn uten avisoppslag..?
Mange vil nok si at disse kidsa kun gir faen i alt og alle, bare de får grise til veggene her i byen...
det er nok helt feil.....mange er kreative sjeler som faktisk står på dette avgrensede området og maler over sine egne bilder, selv uten å ha fått fotografert dem, for å kunne lage noe nytt. De brukte selv løse treplater som lå rundt eller stod opp mot veggen....da tenker jeg....det må da kunne gå an å lage et enormt aktivitetssenter i oslo på størrelse med oslo spektrum...et sted hvor kids kan klatre i veggen, ta bilder, spraye, lage musikk, danse, prate, spille spill....

for å dra det litt langt.....hvis hver junkie/narkis koster samfunnet 1 mill i året, og det er rundt 6000 av disse....et offentlig tall jeg helt klart mener mangler en null (tenk hvor mange som speeder,røyker heroin,spiser e'er og faktisk passer jobben sin, men som faktisk kunne funnet noen bedre hobbyer, eller ihvertfall kombinert dopet med noe kreativt) . men la oss ta utgangspunkt i 6000 x 1 million. det er seks milliarder bare på ett år. hvis man kunne forebygget slike tilfeller ved å bygge aktivitetssentre....hvorfor i helvete gøres det ikke? fordi vi er etterpåkloke ?....kanskje....

Jeg ble rørt av kreativiteten til disse unge kunstnerene og tok bilde av flere....
man bør aldri klage på kids..de er som regel alltid positive, hyggelige og åpne hvis man behandler dem med respekt!

så ta vel imot: en ukjent kunstner!
Bildet inngår i albumet rockstarz -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger709
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31339} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Spennende bilde. Er det en ganster? I så tilfelle måtte det være helt okej å bli overfalt av en ganster. Fin kontrast mellom den lyse veggen til høyre og det mørke partiet til venstre.
Olav
Nils B.

Hadde sansen for dramatikken i bildet. Ett bilde mann kan legge egne tanker i å finne ut om vedkommende modell er ganster eller bare en liten tilskuer.
mvh Nils
Roy S.

greit bilde. hudtonene er litt utbrent.
Kunst ? Er dette en tagger kan vel det diskuteres. ''Bare Egil Band'' hadde en låt om tagging for noen år siden som beskriver hva jeg mener om det ;)
Jeanette L.

Kult bilde, likte det godt.
Ville muligens kuttet litt på høyre side.
Jeanette:-)
Hans Jørgen R.

Jeg fikk også sansen for dette bildet.
Skurken står fint plassert i sitt eget ''verk''.
Bruk av veggen til høyre støtter bildet, også litt skjev (perspektiv), som passer til motivet.
Gjentagende farger er vel også et pluss skulle jeg tro, hadde det blitt like fint med for eksempel grønn skjorte? Sikkert ikke.
HJR
Hans- Georg S.

Enig med HJR.
Litt minus for utbrent arm. Synes også at veggen i forgrunn er noe for lys og trekker til seg litt mye oppmerksomhet. Kanskje beskjæringsforslaget til JL er en løsning.
Jostein M.

Herlige farger, kanskje litt skarpt lys, bra komponert.
Mvh Jostein
Tarjei Ekenes K.

takk for gode kommentarer som alltid.
et snapshot.

jeg mener også at tagging ikke er topp,
men piecer/grafitti er vakkert.

dette er kunstnere som fortjener mer oppmerksomhet...

de har en utrolig innsikt i det med bruk av farger

utbrenthet. ja, dessverre...
sola fucka også litt opp for meg..

:-D

! son tarjeiav !
Tarjei Ekenes K.

hehe. glemmer jo alltid å svare på alt..

ja, jeanette, lurte på å kutte litt der selv,
så da er det sikkert smart hvis du også føler det.

gangster? vel...

snill kar som kanskje ikke vil ha mer bråk fra vekterfirmaer som banker opp og knekker fingrene på kidsa her i byen, uten at folk egentlig vet om det.

derfor maskeringen.

sikkert også for å slippe å ende
som sniffevrak når han er 20.

mye løsemidler i kunstnersprayen.

! son tarjeiav !
Tarjei Ekenes K.

og ja, jeg har vært på en fest,
og burde absolutt ikke sitte og surfe
på det avhengighetsskapende foto.no

god natt! ;-D

! son sovnerjeg !
Lars-Anders M.

Flott bilde. stå på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu