Snødekte fjell
Blir alltid helt betatt når jeg ser lyset treffer snødekte fjell, Bildet er tatt fra sjøveien og tror selv at vi ikke var så langt unna Sortland.
Men jeg ser at det er prikker på bildet, men tror det var flekker i fra sjøvann på ruta ombord i båten..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-29 17:16:19
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Sigma Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/29
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetTatt håndholdt gjennom vindu på båten. Ok, bilde..
    ISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger238
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315216} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Venche J.

Se her ja. Flotte fjell i nydelig vær.

Litt synd at du ikke tok deg tid til å fjerne flekkene. Jeg ville også skarpet opp litt mer. Spesielt fjellsidene, dette for å få frem skyggevirkningen skikkelig. Jeg mente først at det ble for mørkt i bunnen, men da jeg byttet til grå bakgrunn trådte sjøen frem med sine detaljer.

Dette er et flott motiv som jeg anbefaler deg å jobbe litt mer med. Jeg ønsker meg større versjon, minst på 1024 px bredde.

Wenche.
Avsluttet .

En flott natur du viser her.
Men ta deg gjerne tid til å ta bort flekkene etter sjøspruten. Det renser bildet ditt vesentlig!!
Med sort bakgrunn kommer detaljene bedre frem.
Kanskje litt forstyrrende med den skeive strandlinjen???
Et bilde du godt kan jobbe litt nere med og legge ut i ny (også større) versjon.

Mvh
arve
Eva B.

Tusen takk til Wenche og Arve for flotte tips.. Jeg er ikke dreven i photoshop men jobber med saken. Skal få bort de prikkene der ja, og få opp størrelsen slik at det blir bedre. Men siden jeg er nybegynner i PS trenger jeg litt tid.. Det går ikke fort i svingene her nei, men rådene deres skal jeg følge..

Mvh Eva
Thorbjørn R.

Flotte fjell. Ikke helt topp teknisk.

Mvh Thorbjørn
ketil o.

Hei!
Liker utsnittet her. Mangler nok litt på skarphet. Mye linselus på himmelen. Mektige fjell i bakkant som blir flott opplyst av av sola.
Mvh:
ketil
Gunnar G.

Jeg synes også at snødekte fjell kan være spennende. Dette bildet har helt klart forbedringspotensiale. Siden du åpenbart har Photoshop, bør du jobbe med bildet i tif-format etter at du har lastet det over fra kamera til PC. Først når du er fornøyd med alle bearbeidingene kan du gjøre det om til JPG. Og deretter kan du redusere bildet slik at det følger Foto.no-s standarder med maks 1280 pixler i bredden osv.

Det første du bør gjøre under bearbeiding er å se på mulig beskjæring. Da kan du samtidig rette opp evt.skjev ''horisontlinje'' som her er fjæra. Hos deg er den litt skjeiv. Deretter justere lys og kontrast og evt. fargemetning. Så må flekkene fjernes, f.eks. med kloning. For meg ser dette ut til å være støv på billedbrikken, og ikke støv/saltsprut etc. på linsen. Dette kan bare fjernes med trykkluft. Men det går også an med en eller annen gummiballong-sak, a.la gammelt klyster. Les bruksanvisningen for kameraet! Tilslutt skarpes bildet opp med ''unsharp mask'' el. tilsvarende. Nå først kan du overføre bildet til JPG.

Når det gjelder komposisjonen i dette bildet er det et svakt område, nemlig til venstre hvor det er et stort felt med skygge på hovedfjellet. Så helt ute i venstre kant har du et nytt fjell som dukker opp, fullt solbelyst. Det beste hadde trolig at vi hadde fått se noe mere av dette fjellet, siden det lyse feltet i kanten av bildet, som det er nå, er noe ulogisk.
hilsen Gunnar
Eva B.

Tusen tusen takk for rådene, og spesielt til utførlig råd i fra Gunnar.. Har jobbet med bildet i hele ettermiddag, og klonet vekk, men det som skapte hodebry var faktisk å få rett størrelse på bildet, og jeg tok pause for da var jeg frustrert. Nå ser jeg at Gunnar nevner tif-format og det er noe jeg må sjekke opp i morgen når hjernen fungerer igjen..

Mhv Eva
Turid L.

Hei Eva

En flott bilde fra av Nord-Norsk natur du viser her.
Liker godt lyset som skinner så fint i
fjellene.
Ha en fin fotohelg.

mvh Turid

Liv F. D.

Hei Eva.
Flott vinterlandskapsbilde du viser oss her i nydelige farger. Enda finere om du fikk bort sjøsprøytprikkene på himmelen.
Ha en flott helg!
mvh
Liv '')
Adrian Dyrhaug G.

Hei Eva!

Et flott landskapsbilde dette!
Flotte lenjer i bildet og flotte farger!
Dei to husa i bildet skaper stemning og spenning i bildet!
God komposisjon og et flott utsnitt!

mvh Adrian Grande
Avsluttet .

Hei Eva,
ett vakkert vintereventyr du viser oss her. Flekkene og strandlinjen er nevnt, de små husene er flott mot den mektige naturen.

Venlig hilsen Lillian.
Inger-Lise S.

Hei Eva!
Det er et nydelig motiv dette!
Ellers er du nå klar over litt småting, så jeg nevner ikke det:)

Inger-Lise
Eva B.

Turid, Liv,Adrian, Lillian og Inger - Lise tusen takk for deres kommentarer som jeg setter stor pris på..
Har klonet vekk de flekkene, men det å laste opp V2 ble visst for stort. Nå er jeg ikke så bevandret i PS at jeg har funnet ut hvilken str jeg skal lagre i..

Mvh Eva
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu