Eldrebølgen
På landsbasis blir det færre yngre, og flere eldre. Fra år 2013 forventes det et spesielt stort hopp i antall eldre i Norge. Da når etterkrigstidens barn pensjonistalderen. Samtidig fødes det færre barn her til lands. Politikerne oppfordrer folk til å bli fler. Det må fødes flere barn for at befolkningen skal kunne ta vare på sine eldre her til lands. De fruktbare på sin side - ser av massemediene hvordan de eldre behandles, hvordan de legges på gangene på sykehusene, at eldrehjem legges ned, og hvordan ressursene i landet fordeles. Mange rister på hodet og er storlig fornøyde med de 1,9 barna de har fått. De ønsker ikke at deres barn skal ende opp slik... De skal også ha tid til å både være to utearbeidende voksne, om de er to i det hele tatt, til å følge opp sine barn, der skolen opplever større og større atferdsvansker, og der barna selv er mer opptatt av dataspill og fritid enn å hjelpe til hjemme, og til å ta ansvar for å lære. Politikerne roper høyere, de eldre bekymres, de middelaldrende jobber mer og mer, og ungene gjør det dårligere og dårligere på diverse undersøkelser ift. faglig nivå i skolen. Hva vil fremtiden gi?
Bildet inngår i albumet Mennesker og portretter - Her finner du mine portrettbilder. Du vil også finne situasjonsbilder av mennesker her, der selve handlingen er det viktigste for bildet og ikke personen/e selv. Dersom du skulle finne et bilde av deg selv her, og du finner bildet krenkende, gi meg en melding om det så fjerner jeg bildet straks det er mulig!
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetISO64
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_315602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Eli R.

Well spotted! Bølgen kan her symboliseres av mønsteret i stenen! Jeg syns likevel at føttene er plassert for mye på midtlinja og at derfor bildet for meg burde vært kuttet i nerkant? Blir ikke komfortabel med komposisjonen.
- Eli
Steinulf L.

Det var litt av et hjkertesukk. Men bildet er bra. Pluss for at du har bøyd knærne for å finne utsnittet.
Avsluttet .

Dette bildet falt jeg for.
Jeg syns ikke det virker helt skarpt,men for meg gjør det ikke noe i dette bildet for jeg faller for komposisjonen,utsnittet og kamerastandpunktet.
Jeg liker teksten din under som er både opplysende og interessant og jeg liker at dama er i bevegelse både med bena og stokken.Jeg tenker at tross alt alderen så sitter hun nå ikke bare der,men er med i livet og dets gjøremål.Bra bilde til ettertanke.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Herlig driv på den dama!!
Hun ser da ut til å være brukbart i farta. Bildet ditt treffer godt selv uten den omfattende teksten. Her er det både en eldre modell og en bølget linje i brosteinen.
Godt sett og kreativt fotografert. Fint i i S/H.

Mvh
arve
Tine F. B.

Teksten har utvilsomt en påvirkning til dette bildet, og man stopper naturlig opp og reflekterer litt. Fint formidlet dette her, liker standpunkt og komposisjon, alder til tross, det er driv i bildet. mvh Tine
Ole-Kristian T.

Teksten var til dels meget pessimistisk, men noen ganger må det synges ut, jeg er enig med deg i det meste av det du skriver. Liker bildet ditt, det har fine linjer og bevegelse samt at motivet selvsagt er til ettertanke i forb. med teksten. Bra jobba!
Anne-Lise S.

Eli: Enig med deg i plassering av foten på flisa i midtlinja, men ønsket å ha med skjørtekanten. Vurderte ytterligere kutt i topp. Var nok litt ''uheldig'' ift. kameravinkelen, selv om den er lav. Burde vært litt lavere. Vil ikke kutte i nedre, da bølgen innover mot fremtida er viktig element for budskapet. Tusen takk for konstruktive tanker! :.)
Steinulf: Takker! :-) Av og til kan et hjertesukk over få setninger fortelle pessimismen i mediene uten å utbrodere det ytterligere...
Tone: Fokus ligger på skoene, og særlig nærmeste sko. Ønsket ikke at alt skulle være i fokus her, men for meg var det viktig at ''stegene som ble tatt'' var det forsterkende fokus for mitt budskap. Takker for fin kommentar! :-)
Arve: Takk for at du sier at motivet i selv holder. Teksten skal da også kun forsterke motivet i dette tilfellet. :-)
Tine: Forstår jeg deg rett ift. at jeg forstår deg som at du ikke tar budskapet uten teksten? I så fall har jeg ikke lykkes godt nok! Takker for fin kommentar! :-)
Ole-Kristian: Et hjertesukk med få ord for å oppsummere medienes ''varsko her''. Det betyr ikke at jeg er enig med min egen tekst! ;-) Takker en hel haug! :-)

Anne-Lise
Tor B.

Godt sett og satt inn i en større sammenheng. Et bilde med mening som jeg har kommet tilbake til flere ganger i kveld. Mvh Tor
PS. pensjonist i 2013.
Liv F. D.

Hei Anne-Lise.
Flott fanget og fin tekst med refleksjoner om tingenes tilstand.
Likte komposisjonen din godt. Brosteinen og damen som går inn i alderdommen. Du har øynene med deg!
Ha en flott helg!
mvh
Liv '')
ketil o.

Hei!
Et bilde til ettertanke,både i ord og bilde. Velkomponert og absolutt severdig.
Mvh:
ketil
Anne-Lise S.

Tor: Forstår godt at du stoppet opp. Dette gjelder jo deg helt direkte... Håper ikke du mistet motet helt!? Spreke pensjonister finnes det mange av! :-) Tusen takk for god kommentar! :-)
Hjertelig takk, Liv! Ny helg nå, men god den også! :-)
Ketil: :-)

Anne-Lise
Marit O.

Dette har jeg gått glipp av Anne-Lise,et fint
og fortellende bilde til ettertanke,håper mine nærmeste vill
ta vare på meg når jeg blir eldre,for jeg vil ikke på et gamlehjem
der andre skal sette grenser for meg.
Flott fanget.
Ha en fin helg!
Mvh Marit
Knut-Inge J.

Ja, kva vil framtida gje - og kva kan vi gje til framtida ? Litt av eit tema du rører ved her - både i tankar & bilde...... Kanskje det også har med å setja fokus - og det er jo det vi held på med, ikkje sant ? :-)
Enkel, illustrativ, fortellande fotografi dette.
Anne-Lise S.

Ja, hva vil fremtiden gi? Det har jeg mang en gang tenkt at jeg er glad for at jeg ikke vet. Kan likevel ikke annet enn å fundere...

Tusen takk, Marit og Knut-Inge! :-)

Anne-Lise
John H.

Hei Anne-Lise
Det som tiltaler meg med dette bildet er nettopp at det gir assosiasjoner og rom for ettertanke. En annen ting som tiltaler meg er mønsteret i brosteinen som svinger gjennom bildet. Mange tankekors i teksten din. Vi bør vel snart stoppe opp å reflektere litt over verdisynet vårt. Vi bryter alle dødssynder som brytes kan og roper på staten når det kommer en ''hump'' i vår strøkne vei. Tror pinadø jeg holder på å bli pietist sammen med Mette. God pinse fra
John
Anne-Lise S.

Hjertelig takk for refleksjoner, John! :-) Ja, du sier noe.... Takk for ønsket om god pinse. Har vært i Køben på langhelg= jobb med sosiale innslag! Fantastisk godt vær, akkurat som her! Håper du også fikk ei god pinse!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu