Sosialisme nedenfra
Tatt til en artikkel om sosialisme nedenfra seminaret i '99. Til venstre i bildet ser man en av Gholam guttene
Utstyr
  • Nikon F3
  • Nikkor 50 1:2
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji SuperG 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3159} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Thorfinn B.
Kunne nok tenkt meg noe mer ''kamp-holdning'' eller ''direkte blikk'' i gutta på bildet, men en tøff idè, komposisjon og bilde...!
Espen Sjølingstad H.
Gutta ser ikke veldig kampklare ut. En ide hadde vært å dratt personene nærmere kameraet, lekt litt med dybdeskaprphet og beskjæring. Forøvrig er det godt jobba å få en såpass ren bakgrunn - hvis jeg ikke husker helt feil er det endel bygninger i området!!!
Stian G.
Det er masse byggninger i området, så det var litt jobbing for å unngå dem. En liten vrid til høyre så hadde plaza dukka opp i bildekanten. Egentlig enig med Thorfinn, litt mer kamp i blikket kunne gjort bilde mye bedre. Takk for konstruktiv kritikk.
Avsluttet .
Det var et ganske greit bilde til pressebruk. Jeg hadde problemer med å se at det faktisk var en neve. Fyrene på bildet ser langt fra kampklare ut, de ser ut som om de kunne åpnet en studentkafé eller noe sånt. Dessuten er jeg av den oppfattning av at sosialisme er kamp nedenfra, ikke ovenfra slik som i dette bildet. Ellers har keg sett på noen av de andre bildene du har tatt og det er flere lyspunkter blant dem.
Bernt S.
Hva er det egentlig med dette bildet? Jeg skjønner ingenting jeg....
Stian G.
La meg prøve å forklare Bernt:
Den knyttede neven er et tegn/symbol på sosialismen. Rosen er det også (jmf: Norske Arbeiderpartiets logo). Til venstre i bildet ser man en av foredragsholderne under seminaret (det var på den tiden Gholam saken herjet som verst). Til høyre ser man en av arrangørene. Håper du ble litt klokere nå.
Bernt S.
Stian Green da!
Jeg skjønner hva jeg ser på bildet, men jeg skjønner ikke hva som er bra med bildet!
To slappe tusseladder foran et politisk symbol alle kjenner....
Ikke noe uttrykk for kamp eller trykk i dette bildet!
Stian G.
Jeg synes nå de ser ganske sure ut, og det politiske symbolet er kanskje en klisje, men herregud mann - det er snakk om avis og enkle (gjerne klisje) symboler fungerer jævlig godt. Dette er faktisk etter min svært så subjektive oppfatning et bilde som passer til en slik artikkel. Dessuten når man jobber med denne type oppdrag så har man ikke muligheten til å gå i studio og/eller bruke timesvis på å ta DET bildet. :o)
Hvis oss noe du har tatt da Bernt...
Snorre A. S.
Jeg synes hånden blir et litt undertrykkende symbol når det fotograferes nedenfra... Ikke heldig. Men hvis det samme bildet hadde blitt fotografert rett på, hadde det vel blitt veldig flatt...
Leif Y. C.
Heldigvis lever vi i ett relativt fritt land, der det er adgang for enkeltmennesker til å kommentere og tolke det som foregår i samfunnet. Hvem er det som har sagt at sosialisme ikke kan være undertrykkende ... Om dette var fotografens budskap vet jeg imidlertid ikke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu