Vår
Dette bildet er helt orginalt, som det ble tatt. Hva skal til for at det skal bli ett bra portrett? Hvis det går, da...
Jeg er veldig fornøyd, da.....
Den orginale bildefilen er 2272x1704

Alle tips er velkomne.

Jon
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-08-24 11:31:40
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon S40
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
John Inge V.

Jeg ville tatt et tettere utsnitt, se bildet jeg har sendt på mail til deg. Du har et godt utgangspunkt. Han ser ut som om han har gjort noe han ikke har lov til, og her blir gitt en liten lekse han har hørt før...???
Elisabeth W.

Hun ser temmelig betuttet ut - senere kommer du til å være glad for at du har festet også dette ansiktsuttrykket til film. Fint med den blå bakgrunnsfargen som tar opp igjen fargen på øynene hennes - som kunne ha vært litt skarpere. En stripe nederst på kinnet kunne ha vært vasket bort på forhånd eller tatt vekk etterpå.

-- Elisabeth
Jon L.

Takk for kommentarer, jeg er i gang med justeringer allerede.
John Inge: Din beskjæring var utmerket, helt enig. PS: Det er ei lita jente... Vår, vet du.. :-)

Jon
Arild S.

Fint portrett.
Enig med Elisabeth om blåtonene, men flekken på kinnet er bare sjarmerende. Blikket er bra.
Ser ikke noe direkte behov for beskjæring, men du legger kanskje ut en versjon med justeringene.

Arild
Jon L.


Arild: Har kikket litt på bildene dine tidligere her inne, liker de veldig godt. Forøvrig har du jo ett supert kamera. (Har akkurat kjøpt S40 selv)...

Jon
Avsluttet .

Den hyggelige måten du responderer på kritikk på, inspirerer til å komme med mer, så her har du meg igjen: du kan gå tettere innpå, slik at hovedparten av billedflaten fylles av triangelen som utgjøres av øyne og munn. Eller du kan beholde det omtrent som det er, dog med litt mere luft over og bak hodet (som det er nå har det litt preg av ''likkistebeskjæring''...), mere luft foran øynene samt tettere beskjæring av brystet, som ikke tilfører bildet noe. I dette bildet er det ansiktsittrykk og kroppsformer som er hovedelementet, og da er kanskje fargene uinteressante i den grad at bildet vinner på å konverteres til svart/hvitt. En tanke mere kontrast hadde nok også gjort seg. Versjon nummer 2 har jeg nok ikke så mye sans for, det blir for mye effektmakeri. Hadde motivet vært en garvet og furet fisker fra Finnmarken, så.... Du kan også rotere bildet noen grader mot klokken (CCW) og derefter beskjære det slik at inntrykket blir at Vår titter oppover. Det er et triks som ofte gjør seg med barn.
Forutsetningen er da at (det du har med av)overkroppen ikke får en unaturlig positur.
Men hovedregelen er at nesten alle portretter blir best når når du har øyenkontakt med modellen. Så nå venter jeg spent på neste bilde av Vår!
Avsluttet .

Et poeng til, vedrørende det faktum at du ønsker råd for forbedring av en allerede eksisterende original: en av verdens fremste fotografer er Henri Cartier-Bresson, nå ikke lenger aktiv med kamera - en mester i å fange øyeblikket. Han gjorde et poeng av på hans bilder kunne du nesten alltid se litt av ytterkanten på negativet på den ferdige kopien. Med andre ord, ingen beskjæring, ingen rotering, intet utsnitt. Hele komposisjonen var ferdigstilt inne i hans hode før han trykket på knappen. Dét er noe å strekke seg etter, det!
Jon L.

Hei igjen.

Det var mye matnyttig på en gang det. Må nok lese det nøye, litt senere i kveld når hodet har fått kjølt seg ned. Nytter ikke å konsentrere seg i denne varmen...

Jeg tar til meg alle rådene, samtidig som jeg nok har vært klar over ett par. Det er noe med det å være amatør, man behersker ikke selve fotograferingen så godt, så man kompenserer med det man har til rådighet, i mitt tilfelle Photoshop, som jeg koser meg med. Kjøpte Photoshop Bible i dag, derav det ''eksperimentelle'' bildet. Når jeg blir en bedre ''fotograf'' blir det vel mindre Photoshop, håper jeg...
Stort emne dette med fotografering, gitt....
Men jeg koser meg her på FotoDottNo, mye å lære bare av å se på andres bilder. Avslutningsvis er jeg enig i målet, ingen retusjering. Kommer aldri dit, naturligvis, men noe å strekke seg etter må man jo ha.
Takker nok en gang for rådene, skal notere de mellom ørene.

Jepps, dett var FotoDottNok for i dag, skal se om vi har en kald pils i kjøleskapet...

Ha en fin helg.

Jon
Avsluttet .

RM: Interessant det der med ikke beskjæring, men da er man låst i ett format, ikke sant, 24x35, 6x6, osv i forhold til hvilket kamera. For meg virker det veldig fremmed ... litt som å ''presse'' motivet inn i en uforanderlig høyde/bredde.
Olav
Tomm H.

Først: Syns du gjør mye riktig her.

1. Barnet er uten klær.
2. Du har en ren enkel bakgrunn.
3. Belysningen er fin (vindu?).
4. Du har fanget et ubevoktet øyeblikk som jeg personlig mener er langt mer verdifullt enn et ''se her og smil'' bilde der barnet gaper.

Hva er ikke fullt så bra:

1. Det er nevnt litt møkk på kinnet. Det er lurt å tørke bort sånt før du trykker på utløseren. Det er nesten alltid noe å fikse på i et barneansikt før fotografering!

2. Bakgrunnen synes jeg konkurrerer med øyenfargen. Se mitt portrett bilde nr. 44094 i omtrent samme aldersgruppe for å se virkning av mørkere bakgrunn mot blå øyne.

3. Vinkel. Du ser kanskje at øyenvipper/lokk legger litt skygge i øvre del av øyet. Dette kan du kanskje få bedre ved at modellen ser opp. Evt. benytte reflektor. Du kunne kanskje gått litt lavere med kamera også for å få til det du vil.


Til slutt: Du har et vakkert barneansikt å ta bilder av. Tiden går veldig fort. Stå på og knips i vei. Photoshop kan du lære når du blir eldre, mens råopptakene er nå eller aldri !!! Det er din jobb å sørge for at de blir best mulig.

Hilsen Tomm
Jon L.

Hei Tomm.

Takker for interessen. Ser ut til at du vet hva du snakker om du også. Flotte bilder.
Er også enig med hensyn til til tiden, jenta er 1,5 år, har ca.1500 bilder. Håper bare jeg har samme interessen framover. Jeg er på jakt etter bøker om fotografering, helst portrettgreier, linker på internett er velkomne.

Takker igjen for interessen, vi sees igjen her.

Jon
Avsluttet .

Til OR, du har selvfølgelig rett, og jeg har ikke noe i mot beskjæring og retusjering. Poenget mitt var bare at det er lurt å gjøre bildet mest mulig ferdig i sitt hode før man trykker på knappen, særlig med henblikk på komposisjon og lys. Å lage gull av gråsten er tilnærmet umulig, selv med alkymien til PS. Gull av sølv eller kobber er kanskje lettere.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu