stor bonden
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger257
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_318225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Roar K.
Graset i forgrunn er uskarpt og uskarphet i forgrunn på et naturbilde som dette gjør seg sjelden bra. Uskarpheten bør være kun i bakgrunnen. Her ville jeg beskåret bildet rett under hekken. Jeg scrollet bildet ned så langt jeg fikk til her og så da at det gjenværende ble omtrent det utsnittet du bør ha her. Huset og lia bak står seg godt uten det uskarpe rotet foran. Kanskje kunne du lyse opp bildet en tanke i shadow/highlight. Spesielt flagget ser ut til å ikke være helt riktig.

Et fint komponert bilde, men altså noe forbedringspotensiale på det tekniske ellers.

Roar
S. N.
Hei, det er et fint motiv du har funnet deg, og et bra lys, men her synes jeg ikke du er i mål, komposisjonsmessig, selv om enkeltdeler av bildet er bra (lyset i skogen og på taksteinene feks) Men altså, komposisjon. Det er vanskelig å vite hva man skal skrive uten å vite hva du kan. Men skitt au, vi gjør et forsøk:

At bildet er tatt ovenfra og ned, og med forgrunnen og hekken melloom oss og huset er med på å skape en avstand. Du skrev storbonde, kanskje vi betraktere er ''småfolket'' ute på enga mens bonden sjæl har installert seg standsmessig bak hekker og palisader ;)

Men - slik bildet er tatt nå, oppfatter jeg det som veldig lagdelt, gress - hekk - hus - fjell, rette linjer på tvers (som et tverrsnitt av en kake), bildet oppleves derfor litt statisk og flatt, og øynene mine glir litt rundt uten at de vet helt hva det er du ønsker at jeg skal se på. Her er litt om linjer: http://www.fototips.no/index.php?side=komp_linjer
og generell komposisjon http://www.fototips.no/index.php?side=komp_klassisk

Jeg ser ikke at løsningen for å få dette til å sitte bedre er å lage et nytt utsnitt, jeg ville rett og slett jobbet mer med motivet, prøvd forskjellige vinkler, brennvidder og komposisjoner. Når det gjelder komposisjon og genrelt om digitalfoto anbefaler jeg Magnar Fjørtofts bok.

Stå på!
Hilsen Silje



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu