Sigar med vinger - havsule
Bildet er tatt i forbindelse med ringmerking (med tillatelse en gang i året når havsuleungene er passe store) på Hofsflesa i Lofoten. Dessverre er havsulekolonien borte nå - og skjæret der den hekket var denne våren fylt opp med sel. Kanskje var det de som skremte vekk sulene?
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger408
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Bård Jensen S.

Flink med fuglebilder er du vertfall,kanke si annet skikkelig bra.
Bjs
Kent O.

Fantastisk fågelbild. Verkligen skickligt att lyckas få en sedan skärpa på ögat.

Kent
Erlend M.

Flott!! Ser ut til å være teknisk nær perfekt. Litt utbrenthet. Fine farger både på fugl og bakgrunn. Fint utsnitt. Får virkelig følelsen av at den svever.
Elisabeth W.

Burde ha lagt meg for lenge siden, men da hadde jeg ikke fått sett dette bildet nå, og det ville i grunnen ha vært synd!

-- Elisabeth
Tarjei Ekenes K.

wow. for en skapning!!

digger det smale ansiktet mot den blå bakgrunnen.

! son tarjeiav !
Jan B.

Herlig bilde. Topp skarphet.
Jan B
Bjørn M.

Ja, dette likte jeg.
Flott bilde.
Bjørn
Carsten A.

Flott fugl i fint bilde! Kanskje mest et artsportrett, men uansett meget bra!

Teknisk kan det virke litt hardt, som vist har det litt utbrenning i fuglekroppen og mørke partier er gjengrodd. Himmelen ser Velvia-blå ut, og det er ikke ment som en kompliment hverken til bildet eller den filmen (men opptaket kan være gjort på annet materiale, selvsagt, selv om Velvia slo meg med en gang her).
MVH CA
Trine Ø.

Flott bilde!!!!!!
TrinePine
Ketil K.

Takker for kommentarene.

Joda CA, dette er Velvia. Enig vedr. utbrenthet/gjengroddhet - skarpt sollys. Noe annet er vanskelig med en fugl som er stort sett enten helt hvit eller helt sort i kropp/vinger. Med digitalkamera bør det bli teknisk bedre bilder av slike motiver i tilsvarende lys etter hvert - noe du har vist lar seg gjøre med det teknisk meget gode hettemåkebilde se bilde nr. 41543 som vel er tatt under tilsvarende lysforhold.

Dette bildet er ment som et artsportrett.
Carsten A.

KK: Artsportretter skal vi ha, gjerne alle like bra som dette, til tross for noe svakheter.

Det er kanskje litt passé nå (for oss begge), men jeg har aldri forstått at noen velger Velvia, det gjelder særlig etter at Provia 100F kom på banen!
MVH CA
Nils B.

Flott og majestetisk.
mvh Nils
Arild K.

Flott fuglebilde !

Mvh AK
Avsluttet .

He, he her er CA og jeg iallfall helt uenig. Tror faktisk at favorittfarven min er velvia blå himmel -spesielt med en dæsj pola-filter ;-)

Ellers et flott bilde - noe utbrent i hvitpartiet og kunne godt tenke meg litt mer luft bak fuglen faktisk.
Carsten A.

David, godt at dette kom frem i dagen. Forøvrig er Velvia-blå polahimmel nærmest garantert å gjøre et dias umulig å scanne. Dessuten har ikke Velvia bedre oppløsning enn Provia 100F.
MVH CA
Tom A. T.

Dette nærmer seg 20 i stil.
Strøkent bilde.
mvh Tom T
Tom E. F.

Nydelig bilde av en mesterstyrtdykker!
mvh Tom E. F.
Ketil K.

Takker for ytterligere kommentarer og diskusjon.

Fuglen ser lett klumpete ut. Det kommer av at den hadde ''spreng''krås - full av makrell. Hvor den nå fant en såpass sydliggående fisk så langt nord som Ytre Lofoten! Og det var ingen meldinger om makrellfangster i området. Så fuglen er ikke bare en flink dykker, men tenk bare å finne frem til makrellen - ingen fisker visste om. Radiomerking og søking på sulas fiskeplasser blir vel det neste.

Velvia-himmel: Glad at dette ikke blir en problemstilling fremover. Litt tilbakeskuende må det være lov til å være. Selv om blåfargen her sikkert er ren nostalgi om noen år! (Og cafébrunt våkner jo også til live med visse mellomrom.)

Luft bak fuglen. Enig i at fuglen ser litt bakplassert ut i bildet. Men det har litt med foto.no presentasjonen å gjøre. Noe rom foran fuglen er det jo viktig å ha, så bildet ikke blir trangt, og det bør være mest rom i fartsretningen. Dette er et utsnitt, og skulle jeg også tatt med mer luft bak, ville motivet blitt litt lite synes jeg.
Rune Edvin H.

Fint. Etter litt forsøk på fluktbilder av havsule må jeg si meg imponert.
Har forresten ingen problemer med lite luft på dette motivet.
Rune
Avsluttet .

Meget flot billede af denne prægtige fugl, mvh Erland
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu