NYTT SKILT
Beijing. Sju mann trår til for å henga opp verksemda sitt nye skilt.... Kom på at eg hadde dette opptaket då eg forleden observerte ein einsleg butikkansatt - på eit norsk kjøpesenter - som strevde svært med å gjera noko liknande.
Desverre hadde filmen for lav ISO-verdi, og opptaket er nok prega av det.
Kva som står på skiltet, fekk eg ingen idé om - så eg håper du ser innom, Fredrik T. :-)
Bildet inngår i albumet KINA -
Utstyr
  • Rolleiflex 3,5C
  • Xenotar
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/3.5
  • FilmtypeIlford FP4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_321493} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Anya K.
Likte dette bildet, kan høre stemmene som diskuterer hvor høyt eller lavt skiltene skal være, å posisjonene de har intatt med sine stiger og selve skiltet gir bildet et flott midtpunkt. MVH a
Helge .
En rasende festlig beskrivelse av hverdagslig gjøremål.
Håper noen finner ut hva skiltet sier, ble nysjerrig..

Mvh
HelgeRB
Fredrik T.
Hei Knut-Inge. Igjen ett flott bilde, og den lave isoen er med på å framheve kontrastene i bildet. Dette er skikkelig team work, og ett skilt er svært viktigt, og ikke minst svært kostbart, så det er litt ære i å være med på å henge det opp.
Hadde problemer med oversettelsen her, men heldigvis er ikke hjelpen lagt unna.
Dette er skrevet på gamle måten, dvs tradisjonelt typografi, ikke den forenklede som er vanlig i dag.

Dette er en bokhandel; 墨华集画廊 forenklet skrevet. På Pinyin (phonestisk lyd språk) mò huá jí huà láng - dette er uttalen. Og det betyr oversatt; Galleri for essensielle bøker, skrivesaker og maleutstyr.
Knut-Inge J.
Der var du , Fredrik! Takk for både oversettelse og annan viktig og interessant informasjon.
Takk også, Anya og Helge, for hyggelege tilbakemeldingar.
Tove H.
Artig historie du forteller med dette bildet. Her er det stolthet og sammarbeid på høyt plan.Sjarmerende!
Hilsen Tove
Avsluttet .
Fungerte fint med det motlyset siden det er nok lys foran til å lyse opp hendene og litt på omgivelsene. En artig liten hverdagshistorie, og de kinesiske tegnene er jo et kunstverk i seg selv. Tegn nr to ser ut som et hundeskjelett, så jeg lurte litt på hva slags resturant dette var, he he.
Tor-A
Fredrik T.
Det er faktisk ikke så vanlig å spise hund i Kina. Det forekommer, men det er ikke vanlig. Det er ikke veldig mye mat i en hund, og den må ales opp i minst ett år før den kan spises. Derfor er det ganske dyrt, fra 350,- Yuan og oppover, med tanke på at gjenomsnittlig god by inntekt ligger på rundt 2.500,- Yuan pr mnd. En annen ting er at de hundene som spises, er egne raser som er avlet fram for kjøttet sin del. Jeg har sett noen av dem og de er rett og slett stygge. Ser ut som noe midt mellom en gris og en naken rotte. Nesten pelsløse, og nesten blinde.
Knut-Inge J.
Mange takk, Tove og Tor-Arne - og for ytterlegare interessant info, Fredrik. Dette siste visste eg ikkje. Det blei jo sagt at den kinesiske hunderasen, Chow-chow, (ikkje så vanleg i Norge lengre) betyr ''nam,nam'' på kinesisk, men det stemmer sikkert ikkje... :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu