Jeg trenger kommentarer!
Bildet er av Lopen og Frida på sprangtrening.
Jeg trenger hjelp/tips til hvordan jeg kan ta gode bilder i en mørk ridehall med motlys, der alt utenom hindrene beveger seg i stor hastighet og suser forbi kameraet.
Jeg plages skikkelig med å få det til, og det ender ofte opp med spøkelseslignende dyr og mennesker. Er det noen som kan hjelpe?
Jeg har innstillingene på bevegelse/sport på kameraet, og må bruke blitz pga at det er så mørkt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-02 11:55:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-06-02 11:56:16
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D40
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger325
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_321796} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Det å ta perfekte bilder i ridehall er en hard nøtt. Ingen lett sak. Men en ting er sikkert, ikke bruk blits. Motivet er ofte langt vekke, og blitsen når ikke motivet og bildet ender opp med å bli nokså mørkt. (Snakker kun av erfaring). Har selv ikke prøvd speilrefleks inne i ridehall så detaljerte instillinger kan jeg ikke hjelpe deg med. Høyere lukkertid er jo så klart èn fordel. Vil komme til å følge med her, kanskje jeg og kan få litt hjelpende instrukser.
Tonje H.

Takk for kommentar Nina;)
Men siden hestene er i så stor fart(galloperer rundt i hallen og hopper godt over meteren) så går det ikke ann å ta bilder uten blitz. Da klarer ikke kameraet mitt å fryse bevegelsene og da blir det i hvertfall spøkelsesbilder. Det funker kjempe bra å ta uten blitz ute, da blir det kanonklare bilder, men inne er virkelig et problem...
Johan S.

Jeg er helt enig og uenig med Nina i bruk av blitz. Du må ikke bruke blitz'en på kamera. Det blir bare ''grøt'' og flatt lys. Men, du kan bruke blitzer som du plasserer nær motivet og som du fjernstyrer fra kamera. Det kan bli bra. Selv har jeg to jeg kan plassere ut på forhånd og som jeg styrer med kamera. Det er skikkelig gøy!

mvh
Johan
Eli R.

Jeg tror hovedpoenget er at du må ta frem instruksjonsboken og lære deg å bruke kameraet skikkelig. Det er alfa og omega. Her er noen stikkord:

* Ut av Sports mode og over på Tv eller shutter speed priority.
* Du kan like godt starte med ISO på 1600.
* Du må lære deg å sette hvitbalansen manuelt så bildene ikke blir så gule.
* Så er det en innstilling som gjør at kameraet følger objektet ditt.
* Du må velge fokuspunkt - i midten er gjerne greiest i hvertfall til å begynne med.
* Hvis du ikke får skarpe bilder da så må du forhåndsinnstille til et sted du vet hesten kommer til å være, feks på hodet en meter etter hoppet. Få en person til å stå der og være modell, og så skrur du over på manuell fokus og trykker av når hesten er akkurat der.

Det Johan snakker om høres alt for avansert ut på det nivået du er nå.
Har du noen venninner som spiller håndball kan du feks gå med dem på en trening for å få litt praksis.

Det kan godt være at linsen din ikke er rask nok. Min har maks blenderåpning på 2.8 men jeg får sjelden bedre lukkertid enn 1/200 sek og skulle gjerne hatt bedre frysing når jeg tar bilder inne.

Ellers anbefaler jeg å lese engelske fotoblader som du får på Narvesen.

- Eli
Tonje H.

Tusen takk for flotte kommentarer... Ja jeg vet jeg er ganske uerfaren på kamera mitt enda siden jeg er så ny innen foto:) Men man lærer noe nytt hver dag?
Får prøve å gjøre alt dette i praksis jeg da, så får jeg se om jeg får det til:)
Ann Tonje H.

Jeg syntes og du burde prøve uten blits og med at du bør lære å stille inn litt mer selv istedenfor å bruke auto. Det å fotografere i en ridehall er vanskelig, men noen tips er høy ISO og å stille fokuspunktet manuelt. Er egentlig bare å prøve seg frem, så får du det bedre og bedre til etterhvert!
Lykke til videre! (:
Lisbeth S.

Hei Tonje
Var på AEG i helgen og tok litt kjørebilder av hest og vogn og fikk noen fine tips av en fotograf. De som bruker proffkameraer får så klart et mye bedre bilde enn meg som bruker canon EOs 400D.
Det er Isoen(1600) som gjør at du får lys nok+ et objektiv som helst tar inn minst 2.8 på blender. Lukkertiden kan settes på 1/200.
Får å få det mindre kornete, må du prøve å fylle ut bildeflaten så godt du kan og ikke Croppe det noe særlig i etterkant.
Blitsbruk er jeg i mot for hestens/rytterens del og det blir heller ikke brukt av proffotografene.
Lykke til!
mvh Lisbeth
Tonje H.

lisbeth og ann tonje: takk for kommentarer, men nå er det 2 år siden jeg la inn dette, så har lært meg det til nå :) har bare ikke prøvd meg så mye i hall i ettertid. Men en ting er sikkert, AEG hallen og vår hall, er som å sammenlikne ei grotte og et vanlig hus :P hehe
Ann Tonje H.

Jeg la merke til hvor lenge siden det var etter jeg hadde skrevet kommentaren så reknet egentlig med det da. (:
Tonje H.

hehe :) men takk likevel :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu