Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon E 28mm f2.8+PK-13
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO:200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger201
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_323211} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Espen U.

Dette er utrolig skarpt, og jeg skjønner ikke hvordan du får det til. Innsektet må jo ha stått utrolig stille og du må ha stått veldig nære med stativ. Hva slags makro har du brukt her?
Jeg prøver selv å ta litt makrobilder, men kommer aldri så nær som dette. Så fortell gjerne hemmeligheten.

Mvh
Espen Utaker
Sissel B.

Her har jeg brukt ett manuelt Nikon 28mm objektiv reversert på en PK-13 extension tube. Det skal gi en plass mellom 3 og 4x forstørrelse tror jeg. Må dog dessverre litt for tett på motivene med denne løsningen, så de fleste innsekter blir skremt når jeg kommer mot dem. Dessuten er blitsløsningen også litt ruvende he he.Bildet er tatt i dag i under litt for urolige vindforhold egentlig. Brukte en blits montert på en Hakuba flash bracket (skinne med håndtak og kulehode oppå, slik at jeg kan vende blitsen i flere retninger). Denne hadde en Stofen Omnibounce pluss en billig liten softboks montert på.
Øistein W.

Det er gøy å se at det går ann å levere så flotte macrobilder og det har jo du klart.

Mvh.
Øistein
Ivan H.

Hei,

Reversering av objektiv er en teknikk jeg også bruker.
Man kommer veldig nærme. Nærgrensen blir ca rundt 10cm eller noe.
Dybdeskarpheten snever og stiller større krav til godt lys. Så blitz må man bruker her, da slipper man høy ISO for å kompensere mot en høy lukkerhastighet, som er viktig for å få skarpe og klare bilder.

Synes dette er bra. Fin skarphet der den bør være.
Litt lyst oppe i venstre hjørne. Ville også prøvd å gjort ''snuten'' til fluen litt lysere :)

Hilsen
Ivan Holmedal
Inge S.

Hei.
Tett og fint. Teknisk godt gjennomført.

Mvh Inge
Sissel B.

Øistein Winther: Takk for kommentar :)

Ivan Holmedal: Ja man må litt vel nærme på insektene. Og når jeg attpåtil har en en stor bracket med blits på, er det rart denne fluen ikke rømte langt i vei lenge før he he. Utrolig hvor mye lys slikt krever ja. Denne fotograferte jeg i 20-tiden om kvelden, og det hjalp vel heller ikke på. Måtte ha litt større blender enn jeg egentlig ønsket også, da jeg ikke fikk nok lys selv med blitsen på full guffe. Får vel sikkert litt lystap på blitsen når jeg stapper på både stofen omnibounce, softboks pluss litt kjøkkenpapir inni for å softe lyset he he. Holdt bare på å teste hvordan lysløsninga funket da jeg tok dette bildet. Så snart at jeg hadde stilt blitsen så den lyste opp mest bakpå flua og ikke så mye foran. Ikke så enkelt å belyse heller når fokuseringspunktet er bare cm fra objektivets ende.

Inge Sundbakken: Takk for kommentar :)
Ivan H.

Sant som du sier. Skal veldig lite bevegelse til og høy lukker er et must.
Bruker selv en 105mm sigma og et snudd 50mm objektiv forran.
Har en vanlig ekstern blitz montert, men med en hjemmelaget softbox (laget av papp, sølvpapir og plastbrødposer for å softe lyset) som fungerer noe lunde bra :) Oppfinnsomheten lenge vare.

Ser frem til flere bilder fra deg.

Hilsen
Ivan Holmedal
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu