blomstens lette bør
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90 mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_323401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.
Fin effekt, fine blåtoner. Liker komposisjonen godt, samt motivet. Også formatet er kledelig.

Inger-Lise
Steinulf L.
Her har du rendyrket ''dråpebildet'' og lagt på dine karakteristiske blåtoner. Som et eksperiment kan jo det være interessant, men slik det fremstår nå får jeg ingen assosiasjon til en blomst.

Ha en fin fotohelg. Du viser mange spennende bilder.
Lars Kristian A.
veldig pent:-)
Avsluttet .
Dette er veldig mye bedre en det forrige. I det forrige tror jeg at det var mauren som var synderen til at jeg ikke likte det.
Her som sagt, rendyrket og elegant. Vare farvetoner i hele bildeflaten, slik som bare du kan.
Dråpen balanserer fint, ikke bare på kanten, men også slik du har plassert den i det gylne snitt. Ingenting er skarpt her, men det behøver det ikke. Farvespekteret er stort, men ikke før en studerer bildets detaljer. Fra det helt mørke til den andre enden, med innslag av både blå, grønt og et litegrann lillaskjær. Innslag av refleksjoner kan ses tydelig og er med på og heve helhetsinntrykket og gir også dybde til bildet.

Så var det pirket:) Du vet, jeg gir meg ikke. På dråpen er det noen små lysere flekker som forstyrrer helhetsinntrykket litt, om du kunne gå helt innpå å prøve å klone bort de?

Veldig pent og behagelig og Ingebjørgs.

mvh arild
Øyvind S.
Dette var et spennede bilde, kobler det ikke til blomster men derimot et abstrakt uttrykk, dråpen kan sees på som en hodeskalle som ser nedover i det ukjente... du har i hvertfall fått mine tanker til å spille....bra deling av lyset... likte dette ..... bra..
mvh Øyvind
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer!

Jaja, det er iallefall en dråpe på en blomst, men det kan jo være en fin ting at det ikke fremstår slik for alle. Å halvabstrahere motiver er en spennende løsning.

Arild - tusen takk for en ærlig og grundig kommentar. Smak og behag vet du, men det er fin å ha forskjellige syn. Maur kan sikkert synde de også.. Selv uten brillene på synes jeg at dråpekanten ser ganske skarp ut!? Uvesentlig når det fungerer. De lyse flekkene var jeg ikke klar over før du gjorde meg oppmerksom. -Det er bra du ikke gir deg!

Øyvind - spennende refleksjoner og tanker rundt bildet. Takk! Da har jeg oppnådd mye med.


Ha en fin kveld!
-Ingebjørg
Tove H.
Dråpen ligner for meg hodet på en mann med hjelm. Han kommer svevende/svømmende ut fra blomsten.. Altså en lett bør fremdeles... Vakkert bilde med nydelige farger.
Hilsen Tove
Kjell Sigurd S.
Ja, dette går rett hjem hos meg. Fint med en noe dus gjengivelse og fine monokrome valører. Komposisjonen fremstår kanskje som noe udefinert, spesielt nede. Tror kanskje et kutt opp til og med enden på det lyse feltet til venstre ville vært en forbedring, men er ikke helt sikker :-) Liker bildet godt som det er også.

Kjell S
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!
Denne gangen er det vel litt sånn tja..syns hele bildet blir litt ullent. Selv om formen er fin, så gir det meg ikke mye denne gangen. Ville nok rett og slett hatt dråpen noe skarpere, større deler av den i skarphetsplanet.

Mvh, Johann
Jan Frode A.
Farger/toner, og komposisjonen/motivet er så absolutt Ingebjørgsk.
Jeg liker det myke uttrykket i bildet, men er allikevel usikker. Tror nok jeg ville foretrukket litt klarere linjer (fokus- og skarphetsplanet) på selve dråpen. Dette for å isolere den mere ifra bakgrunnen.
Komposisjon og utsnitt forøvrig syntes jeg er gjennomført bra.
Ellers kan det nok hende at det lille formatet på foto.no ikke yter full rettferdighet for denne type bilde. Et motiv som vel egner seg best i en A3 forstørrelse og hengt opp på en passende vegg.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for flere kommentarer.

Kjell Sigurd - Jeg skal rendyrke den nedre delen enda mer. Ble egentlig ikke oppmerksom på de urolighetene der før du sa det.

Jóhann og Jan Frode - forstår at ikke skarpheten treffer dere, og jeg forstår jo det. Kanskje bildet en gang havner på veggen, men det får tiden vise.


-ingebjørg
Roger K.
Hei Ingebjørg!
Det skal ikke mye stoff i et bilde (kunst) før det blir et meget godt resultat. Det enkle er oftest det beste og så blir det jo som oftest øyet som betrakter. Dette syntes jeg var meget bra. Flott helhetsintrykk det bilde gir en behagelig ro over seg. Plasseringene er der de skal være. Litt småflekker på dråpen som avslutningskommentar til ektrempirk å være kunne kanskje vært klatta litt på.

Mvh RK
Monika Frisvold V.
Flotte former og fine blåtoner
er det første som jeg legger merke til her.
Når jeg sitter å ser på kompen får jeg følelsen av
at jeg står oppe på ett fjell..med havet under meg...
rett fjord en reklame... :)
Ha en fin søndag..
mvh monika
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Roger og Monika.

Roger - ekstrempirk kan være nødvendig det;)
Monika - spennende refleksjon og innlevelse.


-ingebjørg
John H.
Hei Ingebjørg.
Rent konkret ser jeg jo hva dette er. Likevel går det i retning abstraksjon. Da får jeg av en eller annen grunn tanker om forløsning. Forløsning ut fra en lyskilde som ''føder'' ett under. Inne i dette underet ligger en stor gåtefull verden som er ukjent. Komposisjonsmessig er det bra og fargene er jo deg.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til deg også, John. Jeg måtte slå opp i ordboka på forløsning, bare for ordens (/ordets) skyld. -frelse gjennom Kristi død og oppstandelse f- fra syndens makt, 2 med.: f-en den del av fødselen der moren befris for fosteret. Jøss. Jaja, det er mange gåtefulle verdener, og under skjer. Takk for (dyp) kommentar.

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu