Disig aften i Lofotalpene
Her har jeg litt utsikt over fjellalpene i Lofoten mot vest. Fjellene i Lofoten er blandt de elste i verden. Mye av toppene var klar av isen og derfor de spisse toppene. I motsatt fall har de vært ganske avrundet. På denne siden av fjorden ser vi Vareide med Kilanpollen innover mot venstre. Innerst inne i Kilanpollen har vi krysset ned til Nusfjord. Ser vi helt til venstre i bilde får vi fjellene over Nusfjord. Følger vi strandlinjen på andre siden og mot høyre og runder fjellet kommer vi til Ramberg. Like ved strendene som vi øyner ligger blandt annet en liten hyggelig campingplass med det åpne Norskehavet utenfor. Ganske dramatiske forhold her når høst og vinterstormene roter det til.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_323435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Steinulf L.

Dette ''oser'' av frisk fin vårluft! Storslagen utsikt, og fint lys.
Avsluttet .

Dette var vakkert! :)
Roar K.

Litt av en utsikt du har her. Minner meg litt om hurtigruteturen nordover for nesten nøyaktig 2 år siden. Litt synd med litt for mye tåkeskyer til høyre i bildet. Men siden jeg ikke kjenner området kan jeg jo ikke påstå at det hadde blitt bedre om du hadde vridd kamera en tanke mer mot venstre. Mulig et lite kutt i topp ville tvunget blikket mer ned i juvet??? Men uansett så bringer bildet bud om en svært god naturopplevelse både for fotograf og betrakter.

Roar
Hilda Hol E.

Hei Roger.

Her har du litt av en utsikt over fjella i vest-lofoten. Jeg er ikke så kjent der borte, men fjella er jo veldig karakteristiske for resten av Lofoten også.
Og at tåka ofte kommer sigende, er jo også et vanlig fenomen.
Et flott bilde av en storslagen natur.
Muligens ville jeg ha kuttet litt i øverkanten.

Ha ei fin helg.

mvh Hilda.
Roger K.

Hei og takker for fine og flotte innspill til bilde. har jo litt å ta av naturmessig her i Lofoten, men det er sannelig resten av Norge også. Å finne utsnitt til bilder under opptak er ikke alltid like lett. Av og til skulle en ønske at det ble 360 grader slik at alt kom med rundt meg. Slik som nå blir det vel det som vidvinkelen klarer. Der er mye å få med både til venstre og høyre og velger å ta det med i en eventuell ny utleggelse. Føler det blir mere riktig å pressentere det slik. Litt sur nordøst vind her i Lofoten nå om dagan, men utrolige flotte fotoforhold der alt skifter fra time til time lysmessig. Tørt godt vær der havtåka ligger på lur å skaper flotte effekter til fjells. Derfor et ellement i bildematerialet her. Lysforhold blir derfor vanskelig, men det skal litt jobb bakom et fotografi.

Roger
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Utsikten er det ingenting å si på.
Den er majestetisk og en nytelse.
Syns du formidler den veldig bra,
og eksponeringen stemmer godt her.
Et kjempebilde fra Lofotens alper.

Mvh Inger Anne
Fred S.

Hei Roger. Her er du høyt oppe, ser jeg. Flott Lofoten-panorama du viser, og veldig artig å følge med på ''sightseeingen'' din. Har jo kjørt denne veien et par ganger nå, senest i fjor sommer, da vi for andre gang slo oss til på Fredvang. Så strendene på Ramberg kjenner jeg igjen der over fjorden. Den høyeste toppen rett bak Ramberg; er det Stjerntinden ?
Lurer litt på hvor du står her... Hvis en drar ei linje fra Napp til Vikten oppe i fjellene innbiller jeg meg at du står på den, adskillig nærmere Napp enn Vikten...(?) Heter vannet rett nedenfor muligens Storvatnet ?

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Roger. Bildet er et slikt ''åh-bilde'', jeg nyter utsikten og motivet i like stor grad, samtidig som jeg får kjenner et Lofotsavn. Bildet er veldig fint, og det illustrerer høyden og det mektige landskapet godt. Jeg liker tåka som kommer inn, og kontrasten til det ellers så rimelig klare været. Men jeg er svært uskikker på forgrunnen, og savner kanskje litt mer futt og fart i kontraster og farger. Ellers er snøflekkene fine, og de er noen gode bidragsytere innholdsmessig. Jeg liker også teksten som et lite bonus.

vh ingebjørg
Ann T.

Hei Roger - dette var meget vakkert. Utrolig flott utsikt meg god dybde og delikate farger. Disen som kommer inn fra høyre siden lager bildet ekstra vakkert. Jeg liker komposisjonen med forgrunnen som separere oss fra stupen og skyene som kommer inn. Bra jobbet!
Mvh. Ann
Roger K.

Hei og takker for nye trivelige kommentarer til bilde. Her er nok mange muligheter til vinkling og mengder av forgrunn som kan brukes. Valget denne gangen ble å ta med litt forgrunn/bunn. Litt lengre frem her har jeg fått med en stor del av lia og betrakket dette for mye som bunn i bilde.
Fred: Stjerntindan får du akkurat under skydotten og ser derfor ikke toppan der. Vannene som du ser er store og lille Vareidvannene eller øver og nedre som de kalles også.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu