To små fugler
Et forsøk på kreativt fuglefoto.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
anders s.
synes dette ble meget bra kjartan.
bra skarphet på hodet tatt i betraktning av hvor mye som ellers er uskarpt på fuglen.
kreativt og annerledes bilde uten tvil dette her.
når det gjelder fuglebilder så tror jeg at dette er den eneste veien å gå, da rene avbildninger av fugler florerer på dotten.
ikke det at jeg ikke liker sånne bilder,men jeg synes at kreativiteten har stoppet opp for lenge siden når det gjelder fuglefotografering. dette gjelder meg også desverre.
dette var krydder blant flotte,men kanskje litt vanlige fuglebilder her inne på dotten.

ha en fin førjulsuke
mvh anders
Jan Inge K.
Enig med Anders i at denne typen bilder er et slags krydder til de mange (flotte) reine artsbildene. Som ham liker jeg også de bildene, men det blir jo fort litt kjedelig? Nå er det jo ikke bestandig at forsøkene med bevegelsesuskarphet funker, men dette synes jeg ble rimelig bra...
Edvin S.
Helt enig med Anders ;-)

:: ~ Arne
Kjell Ivar Ø.
Bevegelses uskarpheten fungerer når hode partiet blir såpass skarpt som
her synst eg. Bakgrunn var foresten kledelig til bilde. Tett utsnitt som du sikkert har valgt med omhu.
vh Kjell Ivar
Stig B.
Flott kombinasjon av nødvendig skarphet og masse flotte bevegelser. Liker godt at fargetonene står fint til hverandre. Komposisjonen stemmer godt og utsnittet er stramt men passende.

Liker disse bildene, som er mer krevende å få tatt, men som har større dynamikk og historie enn fugl på pinne.

God Jul

Mvh Stig
Jan O Ø.
Hei.
Ja dette må man vel kunne kalle kreativt fuglefoto. Kvisten i nedre høyre hjørnet irriterer litt men ellers en fulltreffer. Vingene til den øverste fuglen gir en fin linje opp mot øverste høyre hjørnet. Gratulerer.
Mvh Jan O.
Tove H.
Kreativt og flott. Liker plasseringen av fuglene, men kunne godt sett at kvisten ikke var der.
Hilsen Tove
Tove H.
Kreativt og flott. Liker plasseringen av fuglene, men kunne godt sett at kvisten ikke var der.
Hilsen Tove
Avsluttet .
Hei Kjartan.

Et flott fuglebilde i bevegelse.
En god stabb å roe seg mot.

Hallo fra Eivind.
Linda G.
Hei Kjartan! Dette likte jeg kjempegodt! Det er masse liv i bildet samtidig som det ikke blir rotete å se på, bra jobba ;) Hilsen Linda. PS God Jul!
Per Einar G.
Lekkert dette, med mye action og fine duse gråtoner som går igjen i bildet. Inspillet av gul/brunt farge på nebb, fjærdrakt og trestammen harmonerer på en utmerket måte og er med på å heve kvaliteten ytterligere.
Stemningsfullt og utmerket som et motiv på et julekort med passende tekst.
Enig med forslaget med bort-cloning av grein i høyre nedre billedkant.

Per E.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Jåsså, du er i det kreativet hjørnet for tiden? Det er fint, og har resultert i et godt bilde. Bevegelsen ikke for mye, og man ser detaljene akkurat passe til denne type foto. Jeg synes også at fargene er behagelige. Men jeg lurer på om jeg hadde likt bildet bedre om alt hadde foregått i lufta uten stubben!? Jeg føler at den tar litt for mye oppmerksomhet.

vh ingebjørg
Øyvind A.
Flott og elegant. Jeg bare nyter det...
Ø.
Robin J.
Kreativt og spennende. Mvh RJ
Jan Fredrik I.
Hei Kjartan. Nesten i mål er det første jeg tenker, kunne ønsket en aning kortere lukkertid for mer skarphet eller noe lenger for å oppnå mer bevegelse og uskarphet. Synes det faller litt i mellom to stoler nå. Jeg hadde beskjært bildet litt nede og til venstre for å bli kvitt det som stikker opp av ''rota'' nede til høyre men samtidig beholdt det kvadratiske formatet. Ideelt sett kunne jeg ønsket fuglene på hitsiden av ''rota'' istedenfor bak da jeg synes ''rota'' blir vel dominerende. Bra men ikke topp denne gangen:)
Mvh Jan Fredrik
Tommy S.
Hei

Kanonbilde!!!
Veldig enig med anders selland i første kommentar.
Dette var et positivt innslag blandt alle de stillesittende fuglene.
Det inspirerer i alle fall meg til å prøve å være litt mer kreativ neste gang jeg skal ut i skogen.

Tommy S
Arne S.
Delikat! Fin bevegelse og kontakt mellom fuglene. En ørliten beskjæring nede foretrekkes.
Christian H.
Severdig. Liker spesielt fargene som går igjen i kvisten, fjærdrakten og bakgrunnen, pluss nebbfargen som bryter med resten. Timingen din ift vingenes og fuglenes plassering ift hverandre er meget bra. Når det gjelder bakgrunnen er den kanskje litt i ubalanse, altså lyst til venstre og mørkt til høyre. Jeg er til dels enig i andres bemerkning om at den ene pipen blir gjemt bak kvisten, men samtidig bidrar plasseringen slik den er nå til en diagonal opp mot høyre hjørne.

Når det er sagt spør jeg meg selv hvor kreativt dette egentlig er. Ser man bort i fra bevegelsesuskarpheten du har introdusert, er bildet veldig ''riktig''; hele fuglen er med, kameravinkelen er ''normal'' og motivet er i stor grad en dokumentasjon av fuglenes adferd.

Det siste avsnittet tenker jeg høyt for å utfordre meg selv litt...
Kjartan T.
Takk til alle for hyggelige kommentarer, mange gode og fornuftige tilbakemeldinger og tanker om bildet her nå.

Det er vanskelig å få til slike bilder med bevegelsesuskarphet som har noe brukbart/spesielt ved seg. Det må selvfølgelig mange forsøk til, og dette er et som jeg selv ble rimelig godt fornøyd med. Men like vanskelig er det i grunnen å få de virkelig gode fugl på kvistbildene, med godt lys, skarphet og en spennende positur/adferd.

Det er vel alle de middelmådige fuglebildene mange har blitt lei av her på Foto.no, men jammen finnes det også mange kvalitetsbilder hos en rekke av naturfotografene her. Vi får vel bare skjerpe oss enda noen hakk for jeg er nok også en av de som har lagt ut en del fuglebilder som jeg selv ikke har vært spesielt fornøyd med. Ut i felt og jobbe, jobbe:)


Svein B.
Jess! Dette sitter som et skudd det Kjartan! Svært fin dose uskarphet, uten at det blir utydelig, og god treff med hensyn til avstand mellom fuglene, positurer etc. Ser egentlig ikke noe å pirke i her- ett virkelig godt og kreativt fuglefoto.

Mvh
Svein B
Kjell G.
Nå synes jeg nivået på fuglebildene her er blitt skikkelig høyt.

Jeg sier ikke mer...
Carsten A.
Her stemmer det meste, utsnitt, plassering i og utnyttelse av bildeflaten, toneskala og ikke minst fortellende aktivitet i bildet. Dette var skikkelig bra, enig med KjellG i at nå ble plutselig gjennomsnittsnivået på fuglebilder her på FOTOdotNO merkbart hevet!!

Ellers skjønner vel alle at dette ikke er lett, uten at det betyr noe for vurderingen av resultatet. Men det illustrerer kanskje at god naturfoto (høy klasse som dette) ikke er tilfeldig, evne til å visualisere, omtanke for situasjon, lys og annet, samt tålmodighet til både å vente samt forsøke seg påny, påny og påny, igjen og igjen, er noe som må være med hele tiden.

MVH CA
Gunnar N.
En elegant løsning. Tålmodighet, dyktighet og hell er noe av det som kreves for å ta nettopp dette bildet - dessverre en type bilder vi ikke ser for mye av.
Det meste er vel allerede kommentert. Et bilde som får en til å stoppe opp litt.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu