Ensom
En helgtur med en liten tur i marka. Ble til at jeg gikk å gløtta etter de små ting som er rundt en når det ferdes i skog og mark. Denne blomsten (husker ikke navnet på den) sto helt for seg selv og neste ba om selskap. Her i Lofoten er det ikke store forekomsten av denne planten. Står som regel i litt karrig jord, men ser ut til å mestre både fuktighet og tørre steder å oppholde seg på.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger239
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jon Ø.

Det er tettegrass du har tatt bilde av og er kjøtteter,insektene setter seg fast på de klebige bladene og blir fortært omsider.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Roger. Jeg liker denne blomsten godt som forøvrig vokser og gror som bare det hjemme i trøndelag. Men her synes jeg at det fort kan bli lit rotete, spesielt i bakgrunnen hadde det vært fint med mer ro. Hjemme er den oftes å se i myr og/eller med noe våt jord under.

vh ingebjørg
Fred S.

Ensom ? Neida, Roger, ingen grunn til å synes synd på denne lille luringen. Tettegraset hører til våre kjøttende planter, så den står nok bare å venter på at en enfoldig flue skal plassere seg i gapet.
Mulig bakgrunnen er en smule urolig, men den fungerer ok for meg.

vh fred
Roger K.

Hei og takker for kommentarer til bilde. Akkurat hjemme etter en ferietur i Finnmark og har ikke fått gitt dere tilbakemelding på kommentarene. Det sto litt stilt da jeg la ut dette bilde hva denne blomsten het. Av en eller annen grunn er det ikke mye av denne blomsten her vest i Lofoten. Ser den ellers i større grupper når jeg beveger meg litt øst i Lofoten der det blir mere innlandsklima. Skulle ikke tro den fikk for lite næring da den nok ville ha nok å leve av her også, men kanskje flua blåser vekk fra den på fjellet. Ser et kutt kunne dempet mengden bakgrunn slik at det hele har roet seg ned, men ensomheten kan også virke stressende.

Roger
Inger-Lise S.

Hei! ''Ensom'' var nettopp ordet jeg tenkte da jeg så bildet. Men leser at jeg ikke trenger tenke slik.OK.
Jeg syns bakgrunnen er grei, men litt rotete forgrunn..
Fine farger i bildet.

Hilsen Inger-Lise (på ferie)
Inger Anne Maritsdotter V.

Får assosiasjoner til blåveis,
liten i den store verden, er tanker som kommer på banen når eg ser dette,
en passende tittel til helheten i bildet:)

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu