Fra bilskrotplassen . . .
sør for Töcksfors
Bildet inngår i albumet Bilkirkegård - Hvor et utall av nå glemte modeller gjennom mange årtier er merket av tidens tann
Utstyr
  • 5D (v1)
  • EF16-35/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325064} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Helge .
Flott bruk av lys og farger.
Opptaket er utrolig skarpt og detaljrikt.
Det tette utsnittet fungere flott for min del.
De tre bilene stablet opp i midten gir en fin diagonal.
Prøvde å finne noe kritikkverdig men klarte ikke det.

Mvh
HelgeRB
Kjell G.
Jeg likte at dette er så tett og fargemettet. Jeg likte også effekten i nedre bils frontlys.

HRB: '' Prøvde å finne noe kritikkverdig men klarte ikke det. ''

Godt sagt! Passer bra her.

mvh kjellg
Gro K.
Spenstig stabel, fin diagonal, freske farger og fint tett utsnitt.
Som K.G. påpeker er frontlyktene på den underste bilen et flott blikkfang.

( Godt gjort å i det hele tatt få til noe under de rådende forhold, myriader av knott gjorde stedet direkte helsefarlig, så vi ble nødt til å rømme i panikk etter kort tid). Advarsel: Dra ikke dit uten masse myggspray.
Hilsen Gro.

Joakim R.
Er dette bildet manipulert, eller er det jeg som ser feil? Spesielt er det venstre del av bildet som skurrer. Ser ut som om de tre bilene som er stablet diagonalt er orginalbildet, og så har du lagt inn to av de på venstresiden og en på høyre i PS. Det er overgangen mellom bilen i midten på venstre stabel, og den øverste i diagonalen som ser kunstig ut i mine øyne(se også ved støtfangeren, no slurv med layers muligens). Det må være masse muligheter for mer kreativ bruk av vinkling, dof og komposisjon. Slik som det er nå synes jeg det blir mye rot, og ikke særlig spennende.

Mvh JR
Carsten A.
Jeg takker for kommentarer fra HRB, KG og GK. ''Lyset'' i nedre bils lykter var blant det som denne gang særlig fanget min oppmerksomhet (skyldes et solglimt gjennom tett vegetasjon bak fotografen).

Når det gjelder JR får han bygge sine billedmessige vurderinger på det han syns passer, men sånt som dette ''Er dette bildet manipulert, eller er det jeg som ser feil? Spesielt er det venstre del av bildet som skurrer. Ser ut som om de tre bilene som er stablet diagonalt er orginalbildet, og så har du lagt inn to av de på venstresiden og en på høyre i PS. Det er overgangen mellom bilen i midten på venstre stabel, og den øverste i diagonalen som ser kunstig ut i mine øyne(se også ved støtfangeren, no slurv med layers muligens)'' er grepet helt ut av luften (for den betydning det måtte ha).

Det dreier seg her om skikkelig gamle kjøretøy som har stått langtidsstablet i skogen (i en god del ti-år), utsatte for vær og vind uten noen form for beskyttelse, de er blitt overgrodd, har rustet og sunket sammen etterhvert som mange, mange år har rent forbi. Å dedusere seg frem til hvordan en slik skrothaug egentlig burde sett ut blir en ganske snodig øvelse. Ellers står dette partiet av denne omfattende skrotplassen trolig akkurat som det gjorde da jeg merket meg disse detaljene ca. 1 mnd. i forveien. Den midterste bilen (en Ford Perfect) så nok også da ganske slurvete ut (hvilken den ikke var alene om), men det skyldes nok ikke noen form for programvare. Så for den som leter etter det som etterhvert er kommet til å se ut som slurvete sammenføyninger er dette stedet.

MVH CA
Joakim R.
Vurderingen min kom vel etter det utdraget du bruker. Jeg bare undret på om det var manipulert, og prøvde å utdype hva jeg trodde jeg så.

Mvh JR
Per Harald G.
Gamle bilvrak har ein eigen form for estetikk, som du har fått bra fram her.
Jan Fredrik I.
Fin skildring av godt komprimert bilhistorie.
Eneste minuset for meg er den ''kraftige'' refleksjonen/speilbilde i dør og frontrute på den øverste bilen, den stjeler vel mye oppmerksomhet for meg.

Mvh JFI
Odd Tore S.
Diagonaler er sjelden vare når det gjelder veteranbilers gravplass. Derfor skiller dette bildet seg positivt ut fra de vanlige stablene av biler.
Diagonalen gir etter min mening mer styrke til oppfatningen av forfall her enn til følelsen av dynamikk. Ikke nok med at rust og møll fortærer, men hele stabelen er i ferd med å bli ustabil og velte i tillegg. Velykket.
God fargemetning hører også til. Vanlligvis foretrekker jeg regnvær, men her har du unngått alle tendenser til blasshet og fått frem rett stemning selv om det er tørt.
''Lysende'' frontlykter og speilinger i frontrute liver opp i det mørke. Jeg synes det gir en bra effekt uten å ødelegge kirkegårdsstemningen.
På kirkegården er Ford på topp, øverst Anglia, så Prefect.
Odd Tore
Rune Edvin H.
Litt annerledes enn de vanlige bilprtrettene jeg har sett mest av fra dette stedet. Kan like dette der vrakene på siden rammer inn de to i midten og den nederste ser ut til å ha skrudd på lysa.

Rune
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

OTS: Ja, Ford Prefect (ikke Perfect) skulle det være. Produksjonen av denne modellen (med dette kromgliset) ble nok avsluttet for mer enn 50 år siden, og årelang ''lagring'' i skogen har nok gitt effekter som det skal mere til enn layers i Photshop for å rette på. Tørt, ja på sett og vis, men det regnet like i forveien, så det ligger nok endel fuktighet i flatene. Slikt hjelper kraftig på fargemetningen. Dessuten hjelper det å besøke stedet flere ganger, mye av det som ligger der virker ganske malerisk, men man oppdager fort at dette ikke så veldig lett lar seg uttrykke rent billedmessig. Da hjelper jeg meg med ''skisser'' (raske opptak for vurdering med sikte på nye besøk), så også her. Overskyet vær og helst regn er viktige ingredienser. Videre er myggspray el. lign. helt avgjørende (jfr. kommentaren fra GroK), det er superhissige knottsvermer i mengdevis der - noe som få holder ut.

MVH CA
Inger-Lise S.
For meg blir bildet rotete, (ville gått nærmere, men har ikke peiling på denne type motiv) men du verden hvor godt jeg liker rusten,mosen etc.,- all struktur og fargenyanser her! Lekkert. Skulle likt å vært der med macro-objektivet og gått nær og rendyrket detaljer:) Masse detaljer her!

Inger-Lise
Espen A. I.
For et skattekammer du har funnet. Artig med mange detaljer. Selv kunne jeg ønsket noe mer spennende utsnitt uten å kunne komme med noen forslag.

mvh Espen
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

Skattekammer, ja, men dette er det nok svært så mange andre som har ''funnet'' først, og det er grunnen til at jeg er blitt kjent med stedet.

Til dette og andre bilder i serien ''Bilkirkegård'' (f.eks. bilde nr. 380792 ) blir det snakket om andre utsnitt og opptaksvinkler - til det kan jeg bare anbefale en tur til stedet, som ligger ca. 20 km. syd for Töcksfors, som igjen ligger straks over grensen for Ørje. Så kan man velge de utsnitt og de vinkler man syns passer best.

MVH CA
Øyvind A.
Hehe, jeg drar dit i morgen. Med knottsikkert kostyme. Det er varslet lovende ''bilskrotfotovær''.

Jeg liker spesielt nedre høyre hjørne, med lyktene og de friske fargene mot det grønne. Ellers litt morsomt med den sterkt hellende stabelen av biler.

mvh
Ø.
Pål G.
Flott motiv, til dels sterke fargekontraster. Jeg får nesten en følelse av at bilene er i ferd med å våkne til liv etter en lang dvale.
Jan Fredrik nevner at han syntes refleksjonene i vindueene er forstyrrende, jeg er ikke enig. Fin kontrast til rust og korrosjon.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu