Luftige slag
Med kamera over skulderen, og med rettning mot det ukjente motivet reiste svanen seg opp i all sin prakt å slo noen slag for kvelden. Svanen hadde pussa fjørdrakten og trang litt luft mellom de nyrensa fjæra. Det er like nydelig å se på hver gang en svane bretter ut disse enorme vingene, å høre lyden av slagene i luften.
Utstyr
  • NIKON COOLPIX 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFølte at jeg hadde mye mot meg på dette opptakte, og her er det snakk om sekunder. Kamera ikke slått på da svanen startet ristinga, og det tar jo noen sekunder før kamera er klart til bruk. Var smertelig klar over at motlyset var kraftig og at jeg bare måtte stole på at instillingene som var lagret på prog 1, gav ett sånn noenlunde bra resultat.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_32583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
lars morgan k.

Skulle nok ha brukt en blitz her, kjenner ikke noe som helst til digitale kameraer, men dersom man hadde skutt en serie med bilder ville et av di hatt vingene i fullt strekk, det hadde vært stilig. Men du har tydelig evnen til å være på rett sted til rett tid. Det er det beste verktøyet en naturfotograf kan ha, svært god komponering, den satt bra. Men som sagt, med en blitz vill ikke nebbet forsvunnet i bakgrunnen. Dette til tross, eksponeringen er ikke dårlig, hvitt motiv mot mørk skog med motlys, tror nok dette kvalifiserer til godkjent således.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Morten M.

Pent bilde. Synd du ikke fikk med tuppen på høyre vinge og vingene helt utslått.
Kommentar til blits/ikke blits
Er ikke helt sikker på det med blits. Svanen ville fort blitt utbrent og ''kunstig'' i forhold til bakgrunnen. Kunne fått et inntrykk av at svanen var ''limt inn'' i bildet.
leif b.

Jeg likte bildet,Nils.Svanen er fotografert i sitt rette element.Det med blitz er jo litt vanskelig og uttale seg om ,för en ser hva blitzen hadde gjort med bildet.
Men en svak softet blitz hadde kansje gjort sitt.
På mine oppdagelsesferder med kamera i naturen
(mange år siden)så var toalettpapir foran blitzen nok,eller et töystykke.Bare en tanke....
Ha en fin helg...mvh...leif
Tom E. F.

Når det skjer fort, er det vanskelig å ha kontroll over alt. Liker bildet godt, men veldig synd at nebbet ''fløt'' ut i bakgrunnen. Sender et lite utkast til oppretting av dette som e-post.
mvh Tom
Carsten A.

Her er fuglen fotografert i noe som nærmest er motlys, aldri en grei sak med fugl i motlys og/eller mot himmel. Lett å si, men det er faktisk en del av jobben å plassere seg slik at lysretning blir hensiktsmessig ut fra fotografiske hensyn. En opplettingsblitz er foreslått, og passelig avpasset (ikke lett) kunne nok den ha viorket positivt for bildet.

Avkutting av vinger er slikt som skjer i situasjoner som dette - og bidrar til å gjøre action-opptak av fugl både krevende og tildels frustrerende. Det er vel egentlig bare én ting å gjøre her, nemlig å gå på oppgaven pånytt. Det betyr ikke at bildet er dårlig, langt i fra, men skal det bli skikkelig bra må ting som lys være bedre og vingekutting unngås.
MVH CA
Birna R.

gå nærmere. ta mange opptak. skjær vekk med hard hånd. og forsøk om og om igjen til det sitter.

den som tror gode naturbilder blir til ved slumpetreff tar grundig feil.
Eskil O.

Ikke så ille da, det eneste måtte være at du hadde lavere posisjon slik at nebbet kom lengre opp mot himmelen, syns du er flink, bra med litt miljø rundt sånne bilder.

Eskil.
May-Lise L.

Det eneste jeg har å utsette på bildet , er vingespissen og nebbet som er forsvunnet ;)
Ellers syns jeg det er et meget bra bilde!
Jan B.

Bra forsøk i dårlig lys med dårlig tid. Bildet er fint men noen småting som er nevnt trekker litt ned. Har lyst å prøve meg på noe lignende men det er dårlig med svaner her hos meg.
Jan B
Frank W. G.

Det meste er jo sagt her. Gå ut og forsøk igjen. Som de sier- ikke dårlig dette, men lys etc kan det nok jobbes mer med, ja.

Frank
Reidun G.

Nå har du et mål de nærmeste dager, og tid og sted. Jeg er sikker på at du kan få dette enda bedre :-)
Reidun
Nils B.

Takker for gode og konstruktive kritikker og kommentarer. Jeg tar gode råd med meg på veien og setter virkelig pris på ros og ris. Det er jo nettopp dette som gjør dette mediet så utrolig bra. Ønsker mann og lære og lytte og ikke minst jobbe med rådene som gis under bildet, ja da velger jeg å tro at man sakte men sikkert får bedre og bedre resultater. Kommer helt sikkert til å forsøke på ny om muligheten skulle by seg.
mvh Nils
Stig S.

Ser du alt har fått mange gode og inspirerende kommentarer! Har ikke så mye å legge til, bortsett fra at jeg synes du har fått mye ut av en vanskelig situasjon,- stå på ;-))

--ss--
Janne Cesilie J.

Kommer sent inn så henger meg på Stig!
Dette beveget meg!!! Svanesjøen!!!
MVH Janne Cesilie;)
Jostein M.

Hei Nils:-) Et meget vakkert bildet. Når stillheten har senket seg og det eneste du hører er vingeslagene fra denne vakre fuglen kan lett skaperverket bli mektigere enn noen gang.

Mange gode tips er allerede nevnt. Synd at det ikke bare er å gå tilbake og knipse et nytt bilde.
Mvh Jostein
Tom A. T.

Fin situasjon og et spennende motiv. Mangler litt av den brilliansen du vanligvis presenterer.
mvh Tom T
Arild S.

Her er det allerede sagt mye om bildet, så jeg skal ikke si mer om den saken. CA har vel oppsummert det ganske bra.

Setter pris på både bildene, småhistoriene og kommentarene dine, og jeg ser at det er flere her som syns akkurat det. Venter derfor spent på ditt neste skudd.

Arild


Roy S.

Et brukbart bilde som ''kunne blitt''. Som flere andre sumerer CA og BR opp bra så det er ikke så mye mer å si.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu