Ekornet i gamleskogen...
Ekornet liker seg ute i dårlig vær, for da føler den seg trygg på at ikke hønsehauken kommer med et bakholdsangrep. Hønsehauken liker seg best inne i den tette skogen, nær en furulegg, der den kan stelle den prektige fjærdrakten. Ekornet benytter da de åpne plassene til å komme seg frem i skogen. Her en ekornet på vei til den lune hiet inne blant de tette granbuskene.
Bilde fra mai måned da vinterpelsen enda sitter igjen.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde270mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_327485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Tor Inge O.

Utrolig fint ekornbilde. God skarphet og flotte farger og komp. Et utmerket bilde som fortjener en anbefaling.
Jarle S.

Hei og god kveld,Odd
Her har du funnet greina med stor G,mosegrodd og som skapt til motivet.
En fin liten skapning i all sin prakt på vei hjem.Komposisjonen er helt etter læreboka,og skarphet,farger og det tekniske er som vanlig til toppkarakter!
Anbefaling vanker!


Mvh
Jarle
Avsluttet .

Hei
Vakkert bilde. Den er ikke like pen i vinterdrakt. En urgammel gren den sitter på. Flott bakgrunn som fremhever motivet.

mvh arild
Monika Frisvold V.

Flott bilde av ekornet og fin undertekst.
Nydelig grein den sitter på. fine farger i bakgrunn.
Blir aldri lei dine flotte ekornbilder..
anb
mvh monika
Anne-Lise K.

Utrolig flott, både komposisjon, farger og skarphet. Lekkert!
Avsluttet .

Som vanlig helt topp fra deg dette Odd.
Hilsen Tone!
Tove H.

Så flott av den trygge, lille tassen i regnværet! Bra komponert. Gammel fin grein med ''skjegg'' den sitter på. Bakgrunnen er dus og fin - litt rosenrød - gjennspeiler kanskje ekornets optimisme denne dagen, godt å slippe frykt for hauken..! Ser nesten et lite smil.. Topp på alle vis dette, Odd! Anbefales!
:)Tove
anders s.

for et nydelig bilde dette her ble da
likte spesielt godt greina med den flotte mosen
regnet som kom som streker,var også en bonus
mvh anders
Christine K.

Må bare tilslutte meg de andres lovsang. bilde ditt er nydelig!
Hilsen Christine
Liv F. D.

God morgen Odd!
Igjen et nydelig ekornbilde fra deg. Det er noe me disse små skapningnene som gjør at en bare må like dem. Denne her i regneværet var aldeles nydlig. Det tekniske er på topp som vanlig. Smultringos i en julimorgen!
Ha en strålende dag!

Hilsen
Liv '')
Øyvind S.

Fint ekornbilde med en kjempeflott innramming, den mosegrodde kvisten gjør susuen her synes jeg.... bra
mvh Øyvind
Jan Fredrik I.

Ett fint fryst øyeblikk i skogen dette. Lys, regn, miljø og det tekniske meget godt. Kunne ønsket at Ekornet gikk klar av greinen i bakkant.

Mvh JFI
ketil o.

Hei!
Et svært bra miljøbilde av ekornet. Skarphet,detaljer/komp/utsnitt/lys og miljø spiller fint på fotografens side her. Velkomponert.
Mvh:
ketil
Geir B.

Dette var bra, fargene, komp, skarpheten...alt stemmer her. Meget bra bilde som anbefales.

geir.
Ole-Kristian T.

Hei Odd; skal denne gang begynne med et spørsmål: Hva ønsker du kommentarer på i bildene dine? For min del synes jeg de som regel er tett inntil perfekte (ut fra mine kunnskaper) at jeg har lite konstruktivt å komme med.. Imidlertid er det en glede å legge igjen rosende ord uansett, men har du noen tips selv om hva vi kan se etter?

Igjen et fantastisk bilde fra deg, hvor jeg spesielt legger merke til en utrolig skarphet; har du noen tips til oss når det gjelder det forresten, hvor mye og hvordan skarper du opp bildet i etterbehandlingen om noe i det hele tatt? Videre legger jeg merke til nydelige farger og en perfekt bluret bakgrunn med kledelige striper/ dråper. Og hovedmotivet, ekorn-tassen er jo nydelig og flott! Ha en god helg!
Odd E. k.

Tusen takk for alle kommenterene og anbefalingene til bildet. Inspirerende at dere likte bildet.

Ole-Kristian:

Slik som de flest her inne på dotten, så lærer vi mye av heverandre og andres kommenterer. Ingen bilder er like, heller ikke mine. Jeg selv er veldig glad i naturen og alt som rører seg der. Har aldri siktet mot et dyr med gevær, foruten AG 3 i det militære, da blinken var målet. Det å kunne formidle dette mangfoldet er viktig for meg, noe jeg prøver gjennom å skape liv og stemning i mine bilder. Om jeg lykkes med dette gjennom min formidling av bilder er det dere på dotten og alle som er innom for å se på bildet som avgjør. Da er det viktig at bildet er presentabelt og viser noe av dyret-/fuglens væremåte/tilholdssted. En undertekst i tillegg vil kunne lede en på dette sporet. De fleste bildene jeg tar på mine turer er ikke presentable og av den grunn går i søppelbøtta. Viktig er det nok å kunne få en eller annen kommentar på at bildet er akseptabelt. Mange her inne på dotten får sjelden eller ingen kommentar til sine bilder. Dette kommer nok av tilfeldige turer der en har vært heldig med å oppleve noe som ga inntrykk og som en ønsker å kunne formidle til andre fotointeresserte. Disse motivene blir sjelden kommentert, noe jeg selv vil beklage. En kommenter vil kunne gi inspirasjon til fortsatt å kunne levere sine bilder her på dotten. Vet selv hvor vanskelig det er å kunne lykkes i å få blinkskudd, da de fleste av mine turer i skog og mark er uten nevneverdige resultater. Tålmodighet og nøye planlegging vil kunne gi gode bilder.
Når det gjelder skarpheten i mine bilder jeg tar på mine turer, så blir de fleste av bildene uskarpe (Alle mine bilder er fra kamuflasjeopptak, noe som er viktig å bemerke). Når jeg sitter i kamuflasjen, så stiller jeg inn fokusplanet på forhånd og hvor jeg ønsker at motivet skal være. Da blir noen bilder skarpe hvis jeg er heldig. Viktig å sitte på en avstand som gir en viss dybdeskarphet, hvis ikke blir deler av f.eks. ekornet ute av fokus. Etter at ønsket farge er satt i ps, blir skarpheten satt. Noe justering i ps på nytt ang. kontrast, farger etc, blir skarpheten satt på nytt, dette for å få optimal skarphet på motivet. Viktig at motivet er skarpt på forhånd, da et uskarpt motiv aldri vil bli skarpt. Når det gjelder bakgrunnsfargene, så er alltid de bestemt fra naturens side. Lyset spiller her en viktig rolle hva farge bakgrunnen vil få. På dette bildet er fargene noe rosa, noe som kommer av lav solvinkel samt en skog som går fra vinter til vår/sommer. Blandingsskog vil kunne gi de flotteste fargene. Håper at dette er svar nok til dine spørsmål.

Mvh

Odd E.
Øistein W.

Knallnydelig.
Du gjør et flott arbeid for oss andre amatører.

Mvh.
Øistein
Hans-Jørgen H.

Go formiddagen Odd!

Her er ekorn Larsen ute i skikkelig hufsevær ein tidlig maimorgon, men der sola allikevel har lyst på en visitt.
Den utrolig dekorative lavkvisten gjør enormt for helhetsinntrykket.
Ingen av dine bilder av ekorn eller fugler hadde vært av samme kaliber om ikke kulissene er som de er. Du har en flott evne til å forutse ekornets valg av sitteplass noe alle år i skog og mark har lært deg, og jeg vet at det ligger mye planlegging og arbeid bak å skape et slikt gammelskogmiljø som gir betrakteren en helhetsopplevelse og sjelelig terapi på en måte....

Et meget flott opplevelse å se også dette bilde Odd, og den rosa bakgrunn med raindrops keep falling er dekorativ.
Et strå med de lekreste markjordbær på vei til Oppdal!

Tyrin
Hilda Hol E.

Hei Odd.

Et nydelig ekornbilde igjen fra deg. Flott miljø rundt, med den skjeggete greina som korresponderer med ekornets buskete hale. Flott bakgrunn.

Takk for tekstene dine, som gjør opplevelsen for oss andre så fin.
Jeg er klar over at det ligger et kjempearbeid bak de bildene du legger ut.
Dine betraktninger har veldig stor verdi for meg, og jeg kan tenke meg for de fleste andre også. Slik lærer vi av det du gir oss.

mvh Hilda.
Avsluttet .

Hei! Et flott ekorn du har fanga her. Sitter fint på den mosegrodde greinen. En nydelig hale den viser oss her. Teknisk topp. Alltid moro å se bilder av disse skapningene. Moro å ta bilder av dem også, det fikk jeg selv erfare. Tida bare fløy avgårde, mens en satt å fulgte med på dem. Mvh Liselotte
Odd E. k.

Tusen takk for fine kommentarer og anbefalinger og at dere likte bildet av ekornet igjen.

Ha en fin fotohelg til dere alle!

Mvh

Odd E.
Knut Børge S.

Har det ikke fått av vinterpelsen enda? Skarpt og fint av ekornet i vakkert miljø. Fin steming som følge av regndråpene, farger og lys er som vanlig på topp!

mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu