shining through
jeg har tatt mange forskjellige utsnitt av tåkebildene mine fra 2002, men har faktisk aldri tatt med hele dette bildet i breddeformat, slik at også Namsen blir med. Så .....
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger579
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328754} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Monika Frisvold V.

Fred Strømme spesial...
må bare få si at dette likte jeg..
nydelig mystisk stemning i Namdalen.
Dette er tatt på veien mellom Namsos og Høylandet en plass.
Meget spesielt lys og farge.
ender nok opp på en anb,
Ha fortsatt en fin dag der nord,
mvh monika
ruben i.

dette var et stilig bilde stå på.
Audun W.

Fantastisk stemning i bildet.
Nydelig.
Avsluttet .

Tåkebilder er alltid noe eget:-)
Og når du i tilegg klarer å få sola til å skinne igjnnennom på denne måten så blir det fint:-)
her har du også skog,litt vann og noen hus og det blir en litt trollsk og magisk stemning over det hele.
Fint dette.
Hilsen Tone!
anders s.

stemningsfullt og flott tåkebilde
artig at du legger det ut i s/hv for det synes jeg dette bildet kledde godt
mvh anders

Inger Anne Maritsdotter V.

Se der ja, nu kom det for en dag:-)

Klisje; javel, men absolutt vakkert og stemningsfullt.
Liker hvordan tåka og trærne skaper en dybde som sentrerer seg mot midten.

Ser du det for deg i KJEMPESTORT format på veggen?

Eg gjør, og da hadde det kommet til sin rett, men ikke så verst i fullskjerm her også da.

;-)Inger Anne
Øyvind S.

At skodde kunne bli så flott da, kjempeflott med lyset som skjærer gjennom og skaper en magisk stemning.... kjempebra
Hilda Hol E.

Hei Fred.

Dette var fantastisk flott og spesielt. Når sol og tåke (og en fotograf) arbeider godt ilag, kan det bli et nydelig resultat.
mvh Hilda.
Bjørn H.

Kjempespennende! Rotér en grad mot klokka så blir det enda bedre. Forskjellige utsnitt høres det ut som du har forsøkt allerede.
Mvh. Bjørn
:-)
Christine K.

Stemningen i tåkebilde ditt er fantastisk! Det er jo ikke bare tåken, men også solen som sender sine streif inn i bilde som gjør det hele så vakkert.
Hilsen Christine
ingebjørg fyrileiv g.

Jøss, har jeg ikke sett dette før...?;) Nei, ikke denne versjonen. Hvorfor ikke? Kan jeg undre meg, for jeg liker varianten godt. Bildet deles opp i mange etasjer, og blikket vandrer oppover i den landskapske trappa. -Opp mot lyset.. Dypt. Jeg liker også hvordan det fortsetter opp mot høyre hjørne, samt v´en ved midten. Kan ikke klage på noe her, men bare påpeke at det kanskje har grodd igjen litt for mye til venstre!? Tonen kunne kanskje vært mer blå.

vh ingebjørg
neil robert jones f.

Hei ikke så veldig mye mer å seir, unntatt, jeg vett ikke hvis det finners perfekt? Men dette må var veldig nærme. Mvh. Neil
Fred S.

Takk for mange hyggelige kommentarer. Og ja, bildet er unektelig pent, og fremdeles ja, jeg har faktisk ikke lagt ut hele bildet før, men derimot i bøtter av spann av utsnitt både fra dette og tre-fire andre som ble tatt samme dag. Likevel har jeg litt dårlig samvittighet over å ''koke suppe'' på gamle bilder, men slik blir det når både produktivitet og kreativitet er litt sommerlaber.
Hyggelig uansett at det faller i smak.

vh fred
Avsluttet .

Fred? Heller ikke bilde litt til høyre?
Tåkemesteren viser hele verket i all sin prakt. Veldig stilig og ja det må da vel være teknisk bra og. Har tross alt sett flere av dine utsnitt som jo er flotte.
For meg hadde det ikke gjort noe om du hadde klonet bort hus og vei, bare for å få et ''ekte'':) tåkelandskapsbilde.

mvh arild
Fredrik S.

Det er noko ved dette bildet som fenger.
Stemninga i bildet er flott, og bildet er vakkert og dystert på samme tid.

Husa er viktige element (eg ønsker vanligvis å sjå minst mulig bebyggelse i slike bilder, men her foretrekk eg altså at dei er med). Særlig likte eg huset lengst til høgre, som såvidt kan skimtast. Den opplyste veien i midten av bildet blir muligens litt vel framtredande, og høgspentledninga og stolpane mellom husa kunne for meg vært klona bort.

Solstrålane si gjennomtrenging av tåka er herlig.
Fint korleis vatnet blir opplyst i midten..

Pent landskapsbilde som gjerne kunne fått henge på veggen min i stort format.

Mvh Fredrik S
Fred S.

Takk til Arild og Fredrik også. Arild vil ha bort husene, Fredrik ikke. Her er jeg nok 100 % enig med Fredrik, husene er viktige for meg, her som i de andre bildene fra denne tåkedagen,
Ktaftlinja gjør meg heller ingen ting, men jeg kan føye til ''ikke lenger''. Jeg har nemlig versjioner der jeg har klonet vekk linjene, men nå har jeg etterhvert fått sans for dem. Veien er kanskje et større problem, og det er også pga av den at mine egne favoritter fra denne ''tåke-kolleksjonen'' er croppet ovenfor veien på de bildene der veien vises.

vh fred
Anne-Lise S.

Her er det kun en ting å si: Marvellous! :-) Og selvfølgelig Anbefales dette! Ingen tvil. Har studert det en stund nå. Helt excellent ift flateinndeling, og med varierende innhold i de ulike flatene. Sollyset som skinner ned i tåkehavet gir en nærmest hellig dimensjon! Synd du har de buende åsene oppe til høyre, selv om lyset faller flott der også. Kunne ønske meg den øvre der mer lik venstre siden. Noe støy gjennomgående over det hele, men vet det kan ha med vanndråpene i tåka å gjøre, eller muligens høy ISO?

Nydelig til tross for de små påpekte elementene!

Anne-Lise
Fred S.

Takk for kommentar og anbefaling, Anne-Lise, og ikke minst godt og konstruktivt innspill, som fortjener et svar. Det er nemlig interessant at du nevner de ''buende åsene'', og har motforestillinger mot dem; er enig at de bryter med ''lagdelingen'' i bildet. I originalen er det himmel der, og tanken min var å dekke til den med den mørke skogen helt øverst. Da jeg begynte å klone kom først disse to lagene med grantopper, og jeg likte resultatet såpass bra at jeg lot det bli slik. Men jeg er enig i at den helheten øverst som du gjerne ville ha hatt kan være et bedre valg.
Støyen har du også rett i. Originalen er på bare 1,3 mp, bildet ble tatt med en coolpix 5700. Har tatt de beste bildene mine med det kameraet, så kompaktkameraer skal en ikke kimse av. Det vet vel forresten du mye om, du har tatt mange gode bilder med powerpointen (?) din.
Til tross for denne antydningen til støy ( som jeg ofte liker i visse motiver) er et lite utsnitt av at annet bilde i samme serie, med samme oppløsning, blåst opp til A3 på en dobbeltside i Kommunalbankens årsberetning for en 2-3 år tilbake. Støy i moderate mengder er i det hele tatt ikke noe stort problem i kombinasjon med tonete bilder, slik som dette.

vh fred
Ann T.

Hei Fred - synes at dette var veldig bra. Har falt for de andre utsnittene du har lagt ut tidligere så det var interessant å se hele utsikten her. Lyset var helt spesiellt. Lysstrålene er meget bra fanget og hus takene er viktige elementer. Bra flate inndeling og denne gangen er det også flotte Namsen som er med. V formen i midterste delen av åsen bak husene er et herlig detalje. Oppsummering - Et severdig bilde! I like this very much!
Mvh. Ann
Øistein W.

Fantastisk flott bilde, rå stemning du har fanget.
Et slikt motiv henger høyt på lista mi.

mvh.
Øistein
Fred S.

hjertelig takk til Ann og Øistein.

vh fred
Aina s.

Dette var trolsk og vakkert. Fint hvordan lyset kommer gjennom i tåka.
Veldig godt fanget. Tenkte kanskje en stund på at bildet kunne vært bedre uten det mørkeste partiet øverst, men dersom du hadde kuttet hadde du mistet endel dybde. Kjempeflott med den krystallklare speilingen i vannet i forgrunnen.

Mvh Aina
ingeborg w.

Her fester jeg meg spesielt ved husene og effekten av lys og tåke gjennom trærne. Det er riktig så pent.
Fred S.

Takk Aina, Takk Ingeborg.

vh fred
Bodil Kristine F.


Mener jeg har kommentert et liknende bilde evt, et utsnitt av dette.
Likefullt blir jeg fascinert av lysstrålene gjennom tåka og konturene av trærne.
Flott med lagdelingen og husene.
Lurer på om mer av åsen burde vært med...med tanke på komposisjonen
Eller kanskje nettopp utsnittet som det er, er det som får fram lysstrålene?

Mvh Bo
Henning R.

Det er bare en ting å si, flott bilde med stemning.

Henning
Thorbjørn R.

Dette hadde gått med hus forbi. Jeg er glad jeg oppdaget det, for dette er et bilde helt etter min smak. Stemningen her er rett og slett fantastisk. Lys og tåke, i kombinasjon med skog og noen velplasserte hus gjør dette virkelig flott. Jeg er litt usikker på hvor mye vannet i front egentlig bidrar her - jeg tror faktisk jeg ville vurdert et kutt akkurat der skogen begynner.

Mvh Thorbjørn
Fred S.

Takk til Bodil ( litt forsinket...), Henning og Thorbjørn.
Hus forbi....., jeg har i bøtter og spann av tilsvarende motiv her på dotten ( og andre siter), og stort sett har jeg ikke tatt med vannet ( som er en flik av Namsen) Her tok jeg det med rett og slett fordi jeg ikke hadde denne varianten i "samlingen" enda". Slik omtrent ser det ut uten: bilde nr. 175717

vh fred
Bent S.

Hei
Namsen var en kjent plass.
Fint lys i bildet. Rette øyeblikket.
vh
Bent
Liv F. D.

Stemningsfullt og flott dette Fred. Mente jeg hadde kommentert det før, men det stemte ikke. (Alstå et lignende bilde) Men, jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Knallfint komponert tåkebilde!

mvh
Liv ")
Oddrun B.

Utrolig fint. For en stemning og for et lys. Trolskt og vakkert.
Kunne vært heimen til de gamle gudene våre ;)

mvh Oddrun
Venke K.

Et velkomponert og flott stemningsbilde. Nydelig lys som kommer frem i tåken. Vakkert!

Mvh Venke
Håvard F.

Et bilde som jeg ikke har fått med meg. Godt øyeblikk og flott lys. Vakkert fra Namsens bredder dette Fred.
mvh
Håvard
Fred S.

takk til dere fem siste, artig når gamle bilder draes fram igjen,

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu