Infra Rød 2
Bildet er tatt i Ravenswood. North Queensland Australia mitt ute i bushlandet
Bildet inngår i albumet Infra Rød - Alle bildene i denne serien er tatt med infrarød film. Bildene er tatt i området rundt den nedlagte gruvebyen Rawenswhood midt ute i outbacken i North Queensland, Australia
Utstyr
  • Canon Eos 3000
  • 28-80
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeKodak Infrared
  • Nei
  • AnnetMålte objektet med lysmåler og satt på rødt filter, så undereksponerte jeg med to hakk og knipset i vei.

    I mørkerommet eksponerte jeg bildet ved å bruke f 2.8 i 12 sekunder. Jeg brukte filter 3. Måtte dodge busken og høyre gren for at det ikke skulle bli utbrent.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_32885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Espen Stranger S.

Men du har allikevel greid å få et uskarpt bilde med både utbrente og mørke områder. Hvordan brukte du lysmåleren? Målte du flere steder reflketert eller innkommende?

Mvh,
-espen :-)
Avsluttet .

Bildet er sikkert fint det (på papir/film), men her har digitaliseringen ødelagt bildet totalt.

Føler at det ikke er mulig å si noe som helst om selve bildet.

Beklager, 8(

TSH

Men, skulle gjerne sett et bedre eksemplar!
Avsluttet .

Ser nå at bildet bare er på 36kb. Det er alt for lite - kunne vært nesten fem ganger bedre!

prøv igjen!
Lars L.

Riktingnok trives vel IR-film ofte best ved sommer og mye lys, men jeg synes lyset ble veldig kontrastrikt her. Fryktelig mørke skygger uten snev av detaljer. Uskarpt er det over hele linjen. Aner jeg også at det er noe merkelig med komprimeringen? Synes det er noe rart rundt kantene på grenene.
Treskulpturen har jo potensiale. Eller synes jeg strået til venstre burde vært kuttet vekk.
Eli L.

dette kunne vært flott om ikke uskarpheten var der. for meg ødelegger den her. synd med utbrentheten der nederst på roten også. ellers hadde jeg sett for meg dette som litt av en zombi i vill dans.
Karl Øystein L.

Hei alle sammen. Orginalen er veldig bra, Grunnen til at dette bildet ser så dårlig ut på nett er at man bare kan legge in 150 kb bilder på dotten. Bildet er komprimert fra 21mb, 300 dpi til 72 og fra 2000 og ett eller annet til 600 i høyde som er tillat. Hadde problemer med å få komprimert bildet til passe kb. Endte opp med et resultat på 36 kb. Håper at de på dottet øker mb fra 150 til litt mer så man slipper å komprimere bildene så veldig. Er enig med Lars at jeg skulle ha kuttet vekk stråen til venste. Lars er har også rett når han sier at komrimeringen er merkelig, litt vel hard komprimering, noe som gjør bildet utydelig og som kunne vært fixet i ps ved bruk av unsharp mask filteret og history brushen i toolboxen.

Hei Lars du skriver at ir film trives best om sommeren, Jeg bor i den tropiske delen av australia hvor det alltid er sol, og det blir alldrig kaldere en 30 grader her så det skulle holde for ir film.

Espen, jeg målte trestammen med lysmåleren før jeg satt på ir filteret(rødt) filter P 003 fra cokin. Etter det undereksponerte jeg apparturen (husker ikke hva det heter på norsk) med 2 hakk som man må gjøre ved bruk av ir film.

Jeg vil takke alle for komentarer og råd, og håper at dere kan fortsette å komentere bildene mine.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu