På tørkesnora
Tørrfisk til lufting på Røst
Bildet inngår i albumet Røst - Bilder tatt på Røst i juli 2008
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger182
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331741} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Johan Mathis G.

Halloen,

du skriver intet om kamera og innstillinger.
Dette gjør det vanskeligere å vurdere og komme med innspill, da man ikke vet på hvilket grunnlag man skal si nor vettugt, forutenom motivvalg, utsnitt og komp.
Men det tekniske betyr vel så mye for et bilde, og ser at også på dette bildet som for par andre du har tatt, så undereksponerer du.
Og når dette er repetivt avogtil så tror jeg ikke det er bestemt. Prøv heller å kompensere dette ved å gå imot (da jeg ikke vet hvilket kamera du har ''gjetter'' jeg på at dette skyldes målesystemet i kameraet) dette vedå overeksponere et el to trinn 1-2 + ev. Er du ikke enig selv?
Bildet er grei dokumentasjon som viser oss at tørrfisken kommer til oss via havet, bruket og dertter henges opp. Thats its.
Grei doku men ingen fotokunst.
Var kanskje ikke meningen, så trekker siste del av forrige setning.

Mvh

JMGaup
Anne-Lise S.

Her får vi innblikk i tørrfiskens vei mot nettopp å bli en ren delikatesse. Her i landet bruker vi vel ikke tørrfisk i den grad som f.eks. islendingene gjør det, for her er det vel hundene som i størst grad kan meske seg med den?

Jeg ser av bildene dine at du berører de hverdagslige elementer som mange går rett forbi, så også her. :-) Tenker på hansken, stolen m.fler. Det gir meg tanker om hvordan det kan være å leve i et fiskevær langt der nord; kanskje en noe ''forvrengt'' sannhet, men jeg får tanker om et enkelt men godt liv. Et i pakt med naturen liv.

Gaup har gitt deg gode kommentarer om eksponeringen, så derfor sier ikke jeg noe om det. Jeg kan heller gå inn på at horisontlinja heller nedover mot høyre; vannets vannrette linje som sees lenger inne i motivet. Den bør være helt rett i dette motivet synes jeg for da vil du i tillegg få rettet opp husveggene på bygningen, og du får også rettet opp noe av det landfaste vi ser direkte over vannet bak fiskene. Dette kan du enkelt gjøre i et bildebehandlingsprogram. Jeg vet ikke hvilket du bruker?

Ellers synes jeg bluringa av bakgrunnen fungerer godt her slik at du har full fokus på det som skjer i bildet og som er ditt hovedmotiv. Omgivelsene bak blir miljøskildringen i bildet, mens selve budskapet ditt er fisketørkingen! :-)

Stå på! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise K.

Hallo! Takk for utførlig kommentar på både dette bildet, og på ''Himmelvegg''. Setter pris på kritiske utfordringer. Jeg er svært amatør når det gjelder det tekniske, har vært mest opptatt av motiver, men er her inne for å lære. På begge disse bildene har jeg latt kameraet (Canon EOS 400D)velge innstillinger for meg, så det er nok definitivt mye å gå på her i den retningen du foreslår. Skal prøve meg fram.
Mvh, Anne-Lise
Johan Mathis G.

Hei igjen
Veldig bra du takler kritikk på en slik måte :-)
Det som gir fremgang, og ikke min intensjon i det hele tatt å ''sette på plass'' noen :-)
Men har valgt en mer ''ærlig'' vei på kommentarer etterhvert selv om det for noen kan virke nådeløst. Er slik man med høye krav til seg selv oppnår utvikling.
Anne Lise er mye flinkere til å beskrive bilder sett fra flere ståsted :-) Og tillegg flink både teknisk og med BLIKKET sitt.
Når det gjelder det kameraet du har er der noen svakheter som lett undereksponering på rene lyse flater, fokusering i tussmørket og ofte lett rødstikk eller blå avhengig av motiv.
Dette gjelder når du lar kameraet velge.
Prøv deg heller frem på halvautomatikk (blenderprioritert) og slå en el to overeksponeringer, 1-2 ev+ på blandingsmotiv der du har mye lys med detaljer i, eller 1-2 ev - der du har lyst å skape litt mer kontrast og stemning i bilder med ''normale motiv.
Ellers har kameraet noen problemer med følgefokus rett imot på autofokus.
Prøv deg også frem med å variere på bildestilene (knappen i midten av navigasjonstastene), og manuell hvitbalasne. Tommelfinger: Sol, skyer og skygge for ''varme'' motiv, og lyspære el lysstoffsrør for kaldere farger :-)

Lykke til!

Mvh

JMGaup
Anne-Lise K.

Takk for så hjelpsomme kommentarer :)
Og, nå skal dere se hvor uerfaren jeg er (men jeg lærer lett!):
Hva er halvautomatikk (blenderprioritert), hvordan gjør jeg det?
Hva betyr følgefokus?
(Jeg klipper ut og tar vare på kommentarene dine i lærepermen min.)

Og du navnesøster, takk for hyggelig kommentar. Ja, jeg er opptatt av å beskrive hverdagsliv, detaljer vi ser, men kanskje ikke fester oss ved. Jeg syns dessuten dette motivet er artig ved at fisken henger på snor slik ut mot havet, ikke så vanlig. Jeg bruker nesten ikke billedbehandlingsprogram, har bare lært litt. Jeg har lastet ned Paint.net. Vet dere hvordan man retter opp horisonten der? Det har jeg hatt bruk for flere ganger.

Og du Gaup, jeg har vært og kikket på bildene dine, du er dyktig!
Som Anne-Lise, dine bilder har jeg visst kommentert flere ganger. Liker stilen din.
mvh, Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Artig og eksotisk motiv der jeg skulle ømsket meg noe ryddigere bakgrunn, eller at det ble mindre kollisjon mellom fiskene og bakgrunnen :).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu