INSTINKT
Fra Wikipedia: Et instinkt er en handling uten at det lært, noe et dyr automatisk kan å gjøre fra fødselen av. Slik instinktiv handling gir ofte riktige resultater. Instinkt er innskytelse eller tilskyndelse og kommer av instinctus, å handle fornuftig uten å egentlig vite hvorfor. Instinkt er valg av mat, make (partner), plassering av egg ja de fleste valg som gjøres.

Jeg lurer hver dag på hvordan Gulliver vet hvordan han skal gjøre saker og ting. Hvordan kan en kattunge på tre måneder uten mamma forstå at fuglekasser er noe han bør sjekke? De siste dagene har han klatret i et tre som står ved siden av fotobua mi, opp på taket der det har ligget ei havarert fuglekasse denne sommeren. Fuglekassa har nok lukter om pirrer instinktet. På taket kommer han nærmere fuglene som lander på foringa mi - i den grad det kommer fugler da han sitter der. Ingen fugler - og dermed flere kattebilder!
Blir mye katt om dagen, men han er forferdelig morsom å følge med kamera. Gulliver finner på noe nytt hele tida.
Bildet inngår i albumet Gullivers opplevelser. - Gulliver vil forhåpentligvis vandre rundt i Bureiserveien i mange år. Vil prøve å dokumentere hans opplevelser fra kattunge til voksen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-20 15:11:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-20 15:12:34
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S Nikkor 70-300VR
  • Brennvidde145mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Annet-0,7EV
    ISO 320
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger275
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
elin a.

He, he, he. Det var derfor du la fugleholken på taket av bua di!
Finn frem bjøllen og fest rundt halsen på ''kjøteren'' før alle fuglene dine blir kattemat. Det er vel med alle disse små, instinktet har de! Ser bare på den lille dverg dachsen min, han vet nøyaktig hva spor i skogen som skal følges og ikke.
Artige bilder igjen fra deg. Koselig å følge ''lille'' pus.
Ha en strålende regnværs dag.
elin
Nils Christian S.

Humoristisk bilde - og artig undertekst. En skal såvisst ikke undervurdere de små skapningene - de er smartere enn vi aner.
Øyvind S.

God berskrivelse av jakt innstinktet dette i v1, herlig positur på katten med nesen i hullet på fuglekassen, det røde i kassen gjør også mye for komposisjonen og bildet helhet, litt i tvil om bladene opp i venstre kant, tror jeg ville fjernet de og beskåret til et litt tettere utsnitt for å fremheve budskapet ennå bedre... artig situasjonsbilde...
mvh Øyvind
Knut R.

Jeg likte dette bildet godt! Fin komposisjon og utsnitt. Synes ikke det gjør noe med bladene, - tvertimot.

mvh Knut
Per T.

Et kjempeflott bilde! Her har du virkelig fanget et spennende øyeblikk. Bladene kunne kanskje vært klonet bort, men bildet er også veldig bra som det er. Mvh Per
Hans-Jørgen H.

Hallo Ann Kristin!

Ja, så var det den gamle, morkne fuglekassa fra 70-tallet igjen da....
Ei slik kasse skal nå liksom henge i trær eller på en vegg da, stakkars kjøttmeisen Snorre som så gjerne ville ha denne som sitt hjem....

Og Gullivern utvider stadig sine horisonter skjønner jeg, og snart tarn vel sats fra taket og bykser rett i strupa på dompapen (eller nøtteliten).
Kan bli mange konflikter ut av slikt Ann Kristin.....

Er og spent på hvordan det går her til gårds til vintern med puser og fugl......
Får trøste seg med at musa forhåpentligvis holder seg unna.

Gute regnværskvellen og natta.
Fra Tyrin, Pat og Miss.
Ann Kristin S.

Elin, Nils Christian, Øyvind, Knut, Per og Hans-Jørgen

Tusen takk for positive tilbakemeldinger fra hele bunten. Er litt engstlig for at dere snart har fått nok kattebilder for ei stund.

I dag fallt Gulliver ned fra garasjetaket på låven. Instinktet for å vandre på bølgeblikktak gikk dårlig. Han forsto ikke at det var glatt og han seilet ned under mors skrik og fars kjappe 60-meter for å redde han. Døra på garasjen sto åpen og han skled rett ned på den før han datt i bakken. Rimlig høyt. Hadde jeg fallt ned hadde jeg liggi med brukne bein nå. Men han hoppet videre men med ganske harehjerte da han kom på armen til mor. Det er en prøvelse å ha katt!

Hvis han overlever dagene som kommer, blir det nok flere bilder fra rabiatens opplevelser.
Mvh Ann Kristin

Hanne H.

Hei!
Flott bilde:-)
Minner meg om min egen katt som brukte å klatre oppå fulgekassene, for så å stikke labben inn og fiske ut det som var... ...for oss på to bein var utfordringen å lage sperringer oppå og rundt kassene så ikke alle fugleungene ble middagsmat. Katter er utspekulerte dyr.
:-)
Ann Kristin S.

Hei Hanne
Det nytter ikke å hjelpe fuglene fra å bli spist.Enten blir de tatt i fuglekassa eller så sitter katta under da de hopper ut. Tragisk, men slik er det bare. Jeg kjefter på kattene når de tar fugl - og kysser på dem like etterpå....
Artig at du har kikket på dette bildet av Gulliver også!
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu