Utstyr
  • Konica C35
  • 40mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger296
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roy Arne K.
Her ville jeg gått tettere på selve motivet - kuttet på venstre side og nede slik at de utbrente feltene ikke kom med. Passer veldig bra i s/hv.
Mvh. rak
Torbjørn V.
Takk for kommentar. Må innrømme at jeg nok var litt feig i 'gjerningsøyeblikket' og ikke gikk nært nok. Det er en øvingssak. Dette er noen år siden og jeg blir stadig bedre;-)

Mvh Toby
Aina s.
Det hadde vel ikke tatt seg ut at du stod og knipset rett opp i ansiktet på ham, så skjønner godt at du ikke gikk nærmere. Men jeg tror også et tettere utsnitt vil gjøre seg. Hva med et kvadratisk hvor du har med buskene på begge sider, (men ikke det hvite utbrendte skiltet til venstre), og at du har med plakatene ? Da får du også med folkene i bakgrunnen. McDonalds merket (?) må også med. Dersom bildet blir mer kornete om du zoomer inn, trenger ikke det å ha noe å si, det kan bare forsterke gatepreget. Veldig greit at personen sitter såpass bøyd, slik at det bidrar til anonymisering.

Slike situasjoner synes jeg forøvrig det er verdt å fange. Veldferdssamfunn liksom...En ting jeg tenker på forøvrig, er at mange ofte tenker ''oss- og de andre'' om mennesker som faller utenfor. ''Narkomane og uteliggere'' er sekkebetegnelser for mennesker i en annen kategori enn andre kategorier. De er ''noen andre'' og ikke som ''oss''. Akkurat som om de tilhører en annen art, og at dette ikke kunne hendt ''oss''. Å tilby sosialhjelp er også en del av dette skillet- et signal fra samfunnet om at de hører hjemme på fattigkassa og at det ikke er bruk for deres talenter. (samfunnet er til syvende og sist en business maskin ) Dette bildet er tatt fra avstand, og forsterker både på godt og vondt skillet her. Samtidig- hvis du får anledning til å prøve deg frem, hadde det vært interessant med bilder som gjør det motsatte og visker ut ''oss- de andre'' skillet. Det vil kanskje kreve tillatelse og nærmere kontakt i portrettsjangeren. Synes uansett bildet formidler et utrolig interessant samtidstema.

Mvh Aina
Torbjørn V.
Takk for velfundert og solid tilbakemelding. Skal prøve med et kvadratisk utsnitt.

Ang. det du sier om ''oss - og de andre'' leste jeg en interessant artikkel om emnet etter krigen på Balkan. Soldatene ble opplært til å tenke på ''de andre'' som dyr - og dermed var det ikke mennesker men dyr de tok livet av. Det ble liksom litt lettere å trykke på avtrekkeren da. Noe av det samme skjer i samfunnet vårt. Det er lett å gå forbi sigøynere for de er ''de andre'' og er bare ute etter å snylte og tigge. Narkomane er ''de andre'' og ikke en del av ''oss.'' Det er lett å gå forbi de og egentlig vil de ikke ha hjelp heller...bare man holder på en tanke lenge nok blir den etterhvert etablert som en ''sannhet'' og vi trenger ikke forholde oss til ubehagelighetene lenger...

Som fotograf opplever jeg ofte at jeg står litt på siden og observerer samfunnets (altså vår) kalde skulder til de som ikke er en del av det kollektive ''oss.'' Det har åpnet mine øyne for hvor utrolig følelseskalde vi mennesker kan være mot andre mennesker. Det har faktisk blitt slik at mange reagerer sterkere på dyremishandling enn på menneskemishandling...

Mvh Toby

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu