Hvor jeg beundrer din ynde...
Gikk ganske så amok i sommerfuglhuset og sommerfuglparken på Bornholm i sommer og lusket og krøp rundt med et lite stativ med kamera på.

Utrolig spennende, men og en vrien sport..
Noen få ble jeg da rimelig godt fornøyd med.
Utrolige skapninger disse butterfliene.....
Greit nok tror jeg.
Utstyr
  • canon 40-d
  • sigma macro 105mm, bl.2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Odd E. k.

God kveld i stuggu tyrihans.

En prektig sommerfugl du har fått til brikken. Ligner på en snabelsommerfugl fra der medisinmannen kommer fra.
Flott lys der fargene kommer fint frem. Mangler noe på skarpheten, der du sikkert kan gjøre den skarpere i ps samt justere fargene og kontrasten noe. Flott komposisjon og en bakgrunn som fremmer sommerfuglen på en fin måte. Bra dette Tyri, der du sikkert ble sliten av å krype på alle fire blant plantene på jakt etter sommerfugler. Vondt i knærne?

Ha en flott lørdagskveld du og dine...

Mvh

Odd E.

Liv F. D.

God kveld Hans-Jørgen.
En nydelig sommerfugl du har truffet på. Her poserer den veldig fint for deg. Fint lys og god komposisjon. Kunne vært litt skarpere.

Ha en fin helg!

mvh
Liv '')
Ann Kristin S.

Hva er det han har der foran på hue.... tunga, krøller eller ekstra føleanordning. Kunstnerisk liten krull i hvertfall som gjorde frivillen ekstra lekker. Nydelig bakgrunn som passet godt til flydyret. Litt ekstra skarpings hadde sikkert gjort seg, men jeg synes det var fint dette her.
Jeg har tatt bilde av en eneste frivill denne sommeren i fri dressur. Det finns jo nesten ikke slike skapninger denne sommeren jo. Hvor er dem - har de ikke bli klekt ut.....? Smart å gjøre et besøk i et sommerfuglklekkeri så er en sikker på å treffe noen.
God helg videre fra Ann Kristin
Arvid B.

Go' kveill!

Ikke hver dag du tar fram makro-objektivet etter tidligere bilder å dømme! Akkurat dèt bør du vel gjøre oftere, for dette ble da vitterlig bra! Meget delikate omgivelser rundt denne flotte skapningen som gjør at du får fram motivet på en fin måte. Sommerfuglen har du skarp over det hele, og detaljene kommer godt fram. ''Sugesnabel'n'' var jo riktig flott! Kommer det mer makro fra den kanten, mon tro...?

mvh

Arvid B
Hans-Jørgen H.

Takker for kommentarer til butterflyen fra Odd, Liv og Ann Kristin!
Nei, hva krøllen foran på hue er, er jeg ikke sikker på Ann Kristin.
Og hvilken funksjon den har.....
Kanskje for å gjøre seg ekstra vakker, hva vet vel jeg.
Avsluttet .

Hei! Flott formidlet fra sommerfuglparken. Nydelig eksemplar du har funnet her. Står elegant på bladet med fine farger og bakgrunnen er rolig og fin. Flott levert. Artig i sånne parker, var i parken i Sandnes for et par år siden. Mvh Liselotte
Anne-Lise S.

Krøllen foran er selve snabelen som den bruker til å suge opp nektar fra langt inne/nede i herligetene som pollenbærerne innehar! :-) Når den ikke suger dette opp, krøller sommerfuglen den sammen og holder den slik en stund før den prøver igjen. Det er i alle fall det jeg har sett når jeg har satt meg ned for å studere hvordan eller hva den er til. :-) Bare tenk på din egen tunge og hvordan den av og til kan ''krølle'' seg når du f.eks. spiser is! :-)

Likte denne, Hans-Jørgen, og synes du har valgt et ganske så godt utsnitt. Er det litt lite luft i bunnen? Usikker på det. Ellers får du godt frem tegningene og kroppen + øyet og krøllen! :-) Deilige detaljer å studere der! :-) Synes du lykkes ganske så godt med fokusen også, selv om det for meg kan se ut til at hovedfokuset ligger midt på nærmeste vinge der årene synes mest (på det oransje), og at du har pittelittegranne mindre fokus på selve hodet. MEN det er så liten forskjell på dette at det for meg slett ikke spiller noen rolle. Dersom du skulle hatt dette i ei bok om sommerfugler er det mulig det ville gjort noe? God dybde innover i miljøet synes jeg. Er litt i tvil ift at det er såpass lyst i bunnen og i dybden innover i nedre fra beina? Men veldig i tvil.... 5 min. senere: Nå har jeg gått bort fra bildet en stund og kommet tilbake og sett, og gått igjen og... Synes det lyse fungerer greit. Du har en svak grønnlig tone i den som gjør at den ikke fjerner fokuset fra selve insektet. Men noe jeg heller ser er at vingen tar mer oppmerksomhet enn øyet når jeg nå har vandret slik. :-) He, he...

Vel, håper knærne holdt og at du slapp salver og knestell fra madammen etter krypinga! :-) He, he...

Kos deg! Det er lørdag kveld! :-)

Anne-Lise
Øyvind S.

Trodde det var Midt Norge som var mest kjent for snurrebart jeg, så de finnes i Dannmark også da Hans-Jørgen, godt og vite ... har ikke sett noe slikt før med friske farger i bakgrunnen, lykkes godt med komposisjonen her mangler litt på øyet, snurrebarten gjorde mye for bildet etter min mening, spesiell den....
mvh Øyvind
Tove H.

Synes du har lyktes godt med den prektigkledte. Syntes den var så vakker - helt til jeg leste assosiasjonen med trønder-snurrebart...huff, får prøve å glemme det. Sommerfuglen er jo så vakker - og snabelen er morsom og dekorativ. Bakgrunnen er særdeles nydelig. At fokus ligger på vingen forrerst er ikke etter boken, men på dette bildet synes jeg det er ok. Fine farger og detaljer. Grasiøs sak du har funnet. Ha en fin søndag!
Hilsen Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

Liker godt komposisjonen og hvordan den fine sommerfuglen fyller bildeflaten. Fine farger og detaljer på den.
Kunne vel kanskje vært litt skarpere, men alt-i-alt et bra bilde.

Mvh Inger Anne
Knut Børge S.

Nei nå begynte jeg nesten å lure på om du hadde tatt deg en liten visitt til sommerfuglparken rett utfor min hjemby, men det var det visst ikke:) Godt fanget av disse skvetne skapningene. Tett og fint utsnitt i grønne omgivelser. Skarpheten er grei, da en ser detaljeringer i vingene godt.

mvh KBS
Hans-Jørgen H.

Go kvellen og takker så mye også til Arvid, Liselotte, Anne-Lise, Øyvind, Tove, Inger Anne og Knut Børge for tilbakemeldinger.
Hans-Jørgen
Nils Christian S.

Hallo Hans-Jørgen!
Et på alle måter delikat bilde - skjøre farger - og en skjør skapning som er foreviget her. Spesielt med de helt lyse fargetonene du har valgt som bakgrunn - det gjorde bildet enda mer interessant.
Ronny A.

Heisann, Tyri-Hans! (nettopp ferdig med noen nattevakter...)
Dette må da være en trøndersommerfugl med den barten! Med den ''eksospotta'' og de følehorna, kan den ha aner i Nord-Trøndelag:-)
Flott bilde av en art med enormt mange nydelige utgaver.
Ønsker deg ei super uke!
mvh Ronny
Håvard S.

Go månda Tyrin!

Høss er det oppi Eventyrskogen og langsmed Lågen?

Et knallfint bilde av en lekker sommerfugl!
Har ikke peiling på navn på disse skapningene, med at de er fasinerende er det ingen tvil om.
Så du rullet deg rundt om i graset? Fikk vel ikke grønske på klærne vel?
Mangler litt på skarpheten på hodepartiet da det ser ut som du har fått litt bevegelsesuskarphet der...
Ellers er det et skarpt bilde av sommerfuglen i flotte farger og omgivelser!

Ha en knakende fin måndag!

Mvh. HåvardS
Fredrik S.

Hallo!

Vakre skapninger dette!
Pent foto, men savner litt fokus på hovudet, også blir bakgrunnen litt i lysaste laget på min skjerm (men så er skjermen min i lysaste laget). Fin og ryddig komp.

Mvh Fredrik S
Ole-Kristian T.

Hei Hans-Jørgen; denne var knall! Flotte farger og skarphet mot en meget velegnet bakgrunn. Sommerfugler er nydelige! Stilig bilde :).
Ståle G.

Go kveill Hans-Jørgen!
Nydelig fanget sommerfugl dette.
Prøvde samme sporten på Kreta etter store sommerfugler men ble hengende etter hele tia, de var ikke samarbeidsvillige i det hele tatt.

Mvh Ståle
jarl kjetil j.

Hei hei!

Dette ble bra dette! Muligens litt lyse felter enkelte stedeer på bakgrunn. Jeg prøvde det samme i Randers regnskog i sommer. Hadde ikke stativ + at det var frittgående slanger i sommerfuglrommet. Det var også 35 varmegrader og en syk høy luftfugtighet, jeg var klissblaut av svette. Er ikke lett å treffe med fokus, men syns du har fått et bra resultat her.
Audun Å.

Hei Hans-Jørgen.
Et flott sommerfuglbilde dette, der du har fått fram sugesnabelen veldig fint. Med blender 2,8 får du jo ikke all verdens dybdeskarphet, som også noen av de andre har påpekt.
Audun
Gulbrand T.

Hei
Flotte farger og tegninger på denne sommerfuglen.
Jeg liker utsnittet og bakgrunnen godt, det å få hele disse skapningene
skarpe er ikke lett, har prøvd litt selv.
Mvh Gulbrand.
Monika Frisvold V.

Hei og god morgen..
Jeg var så sikker på at her hadde jeg vært og satt bumerke, men nei..
artig at du fikk med snabelkrøllen. En tanke mer fokus på hodet hadde dette vært helt tipp topp macro, meget fin dof i vingene...
Ha en flott dag..
mvh monika
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu