Tyrens hevn
Fotograf
Utstyr
  • nikon d1
  • 80-200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Filmtype400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger377
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_33486} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Svein Erik N.

meget bra snapshot. skarpt og fint og.
fytti for et fall han må ha fått?

mvh svein erik nomeland
Tom J.

Godt å se at det av og til blir borteseier. Bra fanget motiv og flotte farger.

mvh
TJ
Arne L.

Kjempebilde, Kai! For et rush det må ha vært både å ha sett dette live, og vite at du faktisk fikk festet det til ''film''/brikken!
God komposisjon, knall farger og dæven for et øyeblikksbilde. Artig å studere publikum i bakgrunnen - akkurat passe dybdeskarphet.
Hvis jeg skal ha noe å utsette på det, må det være at jeg savner litt bevegelse i motivet - det blir nesten litt for fryst når en tenker etter på hvor raskt dette kastet egentlig skjedde...

snakkes,
Arne
Bent S.

C-moment, araber flikk-flakk, helskru og fjellstøtt telemarksnedslag... Her var det nok action, ja. Bra eksponert situasjon, fin fokus og livlige farger. Ville beskåret bildet til 600x600 piksler. Ellers et flott bilde. Mvh. Bent
Avsluttet .

hahaha fortjent... dyreplageri...
Ragnar W.

Istemmer med EN. En veninne av meg fortalte nettop om sitt besøk på en tyrefekterarena i Spania i sommer. Jeg ble kvalm. Makan til oppvisning i feighet. Kamp på like premisser liksom. Hyklersk!

Ellers, skarpt og fint bilde og veldig bra fanget!
Men oksen er litt for mørk på min skjerm. Ser ingen detaljer.
Kai F.

hmm.... Du ble kvalm av noe din venninne fortalte. Mitt spørsmål blir da som følger: Ble du kvalm av hennes meninger om tyrefektning, eller dine egne erfaringer?
Oppfølgerspørsmål. Er det da riktig å bli kvalm? Spørsmål nummer tre: Spiser du egg?

mvh
kai ;-D (aficionado i ti år)
Avsluttet .

Flott og dramatisk bilde, fanget i riktig øyeblikk.

Ellers er den eplekjekke kommentaren til KF noe unødvendig. Det er en del mennesker som har velfunderte innvendinger mot at man bruker avliving av dyr som underholdning for mennesker. Man reduserer på en måte livet til noe som er like verdifullt som zapping med fjernkontrollen.

Som underholdning betraktet på linje med å stanse ved en bilulykke for å stirre. Finnes sikkert C-momenter for aficionados der også.

Kan ikke se at han kommenterer bildet heller, bare skryter på seg en avstandsforelskelse til denne barbariske aktiviteten.
Kai F.

Jeg har lagt ut bildet for å få kommentarer, O.E.H. Ikke gi kommentarer selv. Det gjør jeg på andre bilder som legges ut på dotten. At jeg er eplekjekk kan så være, men jeg må svare når en kommentator ytrer en mening som ikke er hans. Det provoserer meg til å svare, kanskje litt eplekjekt. Ellers er jeg enig med Bent Hansen. Om jeg er avstandsforelsket til det du kaller en barbarisk aktivitet, har jo overhodet ingenting med saken her å gjøre. De fire første kommentarene var det jeg var på leit etter. Bildet i seg selv, Ola - ikke kikkernes holdning til tyrefektning.

mvh
påstått eplekjekke kai (som forøvrig synes ordet eplekjekk er et ganske kult ord)
Ragnar W.

Slutter meg til det OEH sier, selvfølgelig.

Ellers til spørsmålet fra KF om hva jeg ble kvalm av. Det er mulig jeg ikke var 150% klar på dette punktet, men det er godt gjort å ikke få tak i essensen. Det var selvfølgelig hennes beskrivelse av lystmordet som gjorde meg kvalm. Hennes oppfatning av hendelsen var ellers ikke vesensforskjellig fra min.

Mine egne erfaringer? Er det da riktig å bli kvalm? Ytrer meninger som ikke er hans?

Hva i all verden er det du snakker om?

Du kan gjerne ignorere spørsmålet mitt. Du har vist med all tydlighet at du er istand til å forvrenge selv de enkleste utsagn, og det er vel slike krumspring mennesker med så dårlige holdninger må ty til for å holde ut med seg selv. Og noen videre diskusjon er da ikke interessant sett fra mitt synspunkt.

Jeg skjønner at spørsmålet ditt om hvorvidt jeg spiser egg liksom på en ''finurlig'' måte skal lede til en selvmotsigelse mht til min holdninger i denne sammenheng. Semi-intelligens på sitt verste.

Forøvrig kommenterte jeg bildet ditt også og du kan forholde deg til det. Jeg har skilt det klart fra mine meninger om det som skjer i bildet og som jeg er i min fulle rett til å ytre, i dette forum som i alle andre.
Kai F.

Jeg har egentlig ikke så lyst å gå inn i noen polemikk med noen om tyrefektning, men en kan vel forstå at jeg blir litt provosert av kommentarer som ikke har noe med bildet i seg selv å gjøre. Jeg har tidligere diskutert hvorvidt tyrefekting er dyreplageri eller ikke her på dotten, og var i og for seg ferdig med det. Men selv om du, RW, kommenterte bildet, måtte du slenge på en kommentar om hvor kvalmt dette er. Da må jeg få lov til å svare. Jeg forvrenger ingenting. Jeg uttaler meg kun ut i fra det jeg tolker av hva du skriver. Hvordan kan du i det hele tatt påstå at jeg har dårlige holdninger? Fordi jeg liker denne kunstformen? Det er direkte fornærmende at du i det hele tatt skriver at jeg må ty til ''slike'' holdninger for å holde ut med meg selv. Du har aldri møtt meg, du kommer nok aldri til å møte meg heller. Derfor har du intet grunnlag for å uttale det slik. Nå har jeg sagt mitt. Jeg trodde faktisk at folk kunne se på bilder her på dotten med et åpent sinn og kommentere hva som kunne blitt gjort bedre. Men den gang ei. Her skal en fortelle verden hvor forferdelig det er det som bildet viser. Her skal en lage en liten kommentar for så og regelrett fortelle verden hvor kvalmende det er det som blir vist på blidet. Hold fokus. Hvis du, RW, ser på noen av de kommentarene jeg gir til de flestes fotografi, så ser du at jeg (nesten) utelukkende har kritisert eller skrytt av bildekomposisjon, kvalitet, snitt osv. DET er DET dette forum handler om.

mvh
kai;-D
I L.

Hur fan kan du kalla det en konstform när en fjompig ballerina med alla trumf på hand dansar omkring och sticker spjut i ett stackars djur?!? Larvigt, löjligt och inget som har vare sig med ''mod'' eller konst att göra. Och så vill du ha kompen kommenterad?! Typ att: ja, det var ju synd att det ena stickvapnet skapar en obehaglig linje, rent kompositionsmässigt, hade ju varit fräckt med ett spjut stickandes rakt ut från ögat, hade skapat en snygg linje?!? Grattis!
Kai F.

My point just as i said it before. Folk klarer rett og slett ikke å gi kritikk på et bilde som ikke akkurat er norsk fjellheim (eller svensk for den saks skyld). Bra du kommenterte i dag herr Ljungström. Du beviste nettopp det jeg skrev.
Grattis.

mvh
kai;-D
I L.

Ber att få gratulera än en gång. De snackar om betalningstjänst, kanske en IQ-test vore bättre... En bild på en styckmördad människa vill du tydligen ha kommenterad typ: synd att den avhuggna högerarmen inte ligger helt diagonalt, synd att inte hjärnsubstansen hamnade lite längre åt höger? Form i all ära, men det finns faktiskt något som heter innehåll också.?
A S.

Hei Kai!
Fint bilde av indre;- og ytrefilèt på fire bein... Neida, her har du virkelig truffet. Ville kanskje beskjært bildet tøffere i kantene for å fremheve det situasjonen bedre.
Men for all del; fordømt bra.

Hver gang jeg ser en okse får jeg forresten lyst på fondye, som er min favoritt-rett.
Skav.

Avsluttet .

Helt enig med Ljungströms første kommentar. Sjokkerende å se at noen kan kalle dette feige dyreplageriet for ''kunstform''. Dumme meg trodde vi var litt mer reflekterte.
Avsluttet .

Fryktelige greier. Det er totalt forkastelig å prøve å forsvare dyreplageri av verste sort med at det er kunst. Hadde bildet vært lagt ut som et dokumentasjonsbilde, kunne det gått an, men som sagt så er dette totalt usmakelig.

Foto.no burde heller ikke godta slik forhelligelse av tortur, og jeg mener faktisk at slike bilder burde fjernes.

-ML
Kai F.

Bravo marius, men dine argumenter faller på stengrunn. Velkommen etter med din slående kritikk.

kai
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu