snikangrep
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-02 09:36:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-09-02 09:37:41
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger446
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_335757} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Hei Fred
Jeg er inne i en slik stim jeg også for tiden, bare med farver.

Først må jeg si at det er et flott standpunkt du har funnet deg her til dette bilde.
Bare noen få toner igjen av himmelen, noe som gir et grafisk preg selvsagt. De ytterste greinene på treet lir litt av denne nedtoningen, men det skaper bare et ekstra pluss for helhetinntrykket.

Men, det er et angrep på gang, og akkurat dette angrepet kunne jeg godt sett meg foruten, da bilde hadde stått seg godt uten dette snikangrepet. Det minner meg om alle disse forbaska reklamesnutter på TV, hvor trerøtter angriper en brusautomat.

Jeg tror du har brukt en vidvinkel og et lavt standpunkt for å få strekke mest mulig ut av denne snikende greinen.

Severdig ble det til slutt. Gode kontraster og det enkle er ennå det beste.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Fred. Er det du eller treet som er på angrep? Spøk til side, og vi går over itl bildet.. Det blir mer enn et ''tre i komposisjonsriktig sammenheng'', og vinkelen er fin. Jeg liker også grafiske toner med snev av spennende skyer, noe som spesielt gjør seg oppe til høyre. Gresset har fine variasjoner, og det velta treet ligger fint der det er. -Lekker linje mot det oppreiste kan man vel si. Jeg likker ikke helt skyene bak stråene; de blir nesten litt for tydlige. Ellers er det jo et fiffig bilde, men ikke så utrolig mer enn som så. Sikkert en fin fargeversjon også!?

vh ingebjørg
Ivar B.
Komposisjonsmessig henger det greit sammen, og du har et fint kamerastandpunkt som forsterker historien i bildet. Fint hvordan den snikende greina har snodd sine tynne ''armer'' rundt det litt mer lubbne treet. Godt sett, og godt løst. Litt morro, man kanskje ikke den store holdbarheten. Mvh Ivar.
Stig S.
Småpent dette, Fred. Mye enig i IFG sin kommentar, ikke minst mht. skyene bak stråene. På min skjerm ser i tillegg trekronens v side litt lys og blass ut ifht. resten. Litt mere nøyaktig etterbehandling, så har du et bra bilde.

--stig--

Thorbjørn R.
Morsom tittel, som setter betrakteren på sporet. Bildetitler har en lei tendens til å bli intetsigende eller svulstige, synes jeg - men det er altså ikke tilfellet her.

Bildet ellers er OK. Litt vel kraftig lys, kanskje - som ''smitter'' over på venstre side av treet.

Mvh Thorbjørn
Espen A. I.
Dette var annerledes. Faktisk en treffende tittel, det er sjelden kost på forumet, men du er vel lærer, så dette kan du ;-) Flott komposisjon. Liker treet som sniker seg innpå. Godt sett.

E.
Fred S.
Takk for kommentarer.
Arild: Har litt for mange slike trær på samvittigheten til at jeg kan klare meg uten ''snikangrepet''
Ingebjørg:...og i de samme banene: Trær i komp.messig riktig sammenheng''; ja, jeg har som sagt noen her og der. Skyene var jeg i tvil om, men fant ut jeg likte dem.
Ivar: Neida, holdbarhetsdatoen er ca. den samme som lettmelks..
Stig: Du har helt rett mht lyset på delen av lauvverket nærmest. Hadde ''reflekser'' der sdom jeg har forsøkt å lappe på med kloning...
Thorbjørn: Jeg er en av dem som har en del svulstige titler på rullebladet mitt, unngikk det her,ja...
Espen: Har du SÅ gode erfaringer med lærere at du tror de kan dce meste...?

vh fred
Tove H.
Treffende tittel på enkelt og ''levende'' bilde. Greinen som sniker seg innpå gjør susen! Bra komponert - fint, nesten grafisk uttrykk. Skyene trenger ikke være der, men har ingen sterke meninger om dem.
Hilsen Tove
Ann F.
Nesten grafisk rent i sort/hvitt, men den venstre delen av treet er for lyst til at det er helt slik. Dvs. på min skjerm.
Jeg er ingen ''antiklonefrik'', så jeg TROR at jeg ville ha klonet vekk det aller ytterste av de liggende døde grenene så de ikke nådde helt frem . . .
Skyene kan godt være der. Men det gjør ingen ting om de også redigeres til helt hvite. Ingen stor betydning.
_Kanskje_ litt større kontrast på gresset der de døde grenene ligger for å fremheve dem ytterligere - ?
Jeg bare drodler andre muligheter. Slik jeg muligens ville gjort det.
Men det er meg.
Det store hvite tomrommet oppe i ø.v.kvartdel øker oppmerksomheten mot resten - bra.
Mvh Ann
Kjetil K.
Orginal tittel...og bilde.. Ville egentlig ha vekk den grenen til ve.. Men så kommer jo tittelen inn og avverger det hele.. :) Flott!

-Kjetil-
Fred S.
Takk til Tove, Ann og Kjell.
Jeg var selv usikker på hvor grafisk jeg skulle gjøre dette, men et forsøk med ''total'' fotografikk ble ikke særlig bra. Mest pga treet; jeg har allerede klonet litt der siden ytterste deler ble litt vel mye solbelyst, og resultatet ble ikke bra i en ''ytterliggående'' grafisk versjon.

Jeg vurderte det du nevner om den ytterste delen av den lggende ''snikeren'', Ann. Det gikk litt tid før jeg oppdaget den, og første innskytelse var å klone den vekk. Det ble med tanken, og årsaken til det er egentlig både såpass dum, og krever såpass mye forklaring, at jeg står over.

vh fred
Monika Frisvold V.
Her liker jeg tittelen meget godt...
En smule ironi der den døde greina går til angrep på et friskt tre.
liker kompen og utsnitte. A du har lyseste punkte på hovedpoenget ser jeg som positivt og at den mørekste delen er mørkt/kamuflert..som det skal være i jakt.
bagrunnen ...ser ut som sky..den kunne jeg ha vært for uten....
men alt i alt en ironisk flott gjennomtenkt komp.
mvh monika
Erik J.
Opptaksvinkel og ide er utmerket. Fristilling mot himmelen er et godt valg, som du har gjort på en fin måte. Men min opplevelse er at du liksom ikke har bestemt deg om du vil utnytte dette til en grafisk effekt eller om du vil ha med deg hele toneforløpet, så det havner litt midt i mellom uten å få full utelling av den fine fristillingen.
Fred S.
Takk til Monika og Erik.
Monika: Ironisk ? Nja, ikke bestandig jeg er det....
Erik: Ja, som nevnt, versjon 1 er et slags kompromiss.
Har lagt ut en ''helgrafisk'' versjon, pluss originalen i farger; som egentlig ikke skiller seg så mye fra versjon 1.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu