Lys pastell
Syns vatnet fekk ein litt eventyraktig, lys pastellglans her
Bildet inngår i albumet Svartavatnet - Svartavatnet er eit lite vatn som ligg ved innfartsvegen til Ålesund, i Skodje kommune. Nabovatnet er det mykje større og meir kjende Brusdalsvatnet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-20 23:20:36
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger274
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_340347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Roy Sigurd K.
Fint lys, men hvorfor så mye vann? Det virker på meg som om skogen bak er vel så interessant som refleksjonene i vannet. Holmen i diset er fin, men jeg synes det blir veldig mye vann her...
Ivar B.
Jeg synes at mye av opplevelsen ligger i vannet her. Tonene og det softe uttrykket som disen skaper er flott, så slik sett er komposisjonen ganske så vellykket synes jeg. Den lyse åpningen i skogen bak, trekker litt oppmerksomhet, men bidrar samtidig med viktig dybde i bildet. Det er noe med kontrastnivået jeg ikke liker helt. Det blir litt voldsomt spesielt bak der sola skinner. Jeg tror stemningen hadde kommet vel så fint frem med en tanke mindre kontrast. Mvh Ivar.
Per Harald G.
Takk for kommentarane, Roy Sigurd og Ivar!

Roy Sigurd: Har ikkje så lyst å endre kompen, fordi eg syns vatnet gjer mykje av dette bildet. Men smak og behag...

Ivar: Når det gjeld kontrast veit eg ikkje heilt. Eg ser jo kva du meiner. Eg har i utgangspunktet ikkje brukt mykje kontrast på dette bildet. Eg veit ikkje om det er mogleg å justere ned kontrasten på berre ein del av bildet? Eg har ikkje lyst på mindre kontrast i dei mørkare partia.
Trygve A.
Tror faktisk jeg hadde økt en smule kontrast og saturation og så dempet lightness en tanke. Samtidig rettet opp horisonten et par grader.
Roy Sigurd K.
"Smak og behag" - tiltredes. Jeg sier bare hva jeg mener - prøver ikke å opptré som fasit.

Angående Trygves kommentar om mer kontrast og fargemetning er jeg ikke enig, men å bikke bildet en smule mot venstre hadde nok ikke gjort noe. Kanskje det også kunnet hjelpe å dempe det gule en smule i toppen...
Arild P.
Jeg synes du bør øke kontrasten litt og rette opp horisonten. Tror det vil få bedre frem refleksjonene i vannet, som tross alt er en viktig del av bilde og gjøre at vannet ikke renner ut av bilde...

Ellers så synes jeg kompen er bra. Personlig så synes jeg refleksjonene er bra og gjør en del for bilde. Lyset er fint.

Arild
Per Harald G.
Takk for kommentarane. Har lagt ut ein ny versjon der b.l.a. horisonten er forsøkt retta opp. Har gitt det litt meir kontrast også.
Kristin S.
Stemningsfullt. V.2 ble mye bedre:)

Mvh Kristin
Per Harald G.
Takk for tilbakemeldinga, Kristin!
Inger-Lise S.
Et fint motiv dette. Speilingen gjør mye her.Fine farger og god plassering i bildeflaten.
Den lille skjevheten er rettet opp i v #2. På thumbnailen ser v#2 best ut, men jeg syns v#1 har mer naturlige farger og liker den best.

Du kan øke kontrasten i en del av bildet ved å bruke lassoverktøyet rundt før du øker kontrasten der du ønsker.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu