Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Lukker10 sek.s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger703
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_340512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kjell Sigurd S.
Meget fine blåtoner. Passe mystikk over landskapet der bak. Sauene synes jeg derimot blir for "kunstige" i gjengivelsen selv om jeg ikke mistenkter deg for å ha manipulert bildet. Lang lukker er nok årsaken og her gir det en litt uheldig effekt av bevegelser som henger igjen rundt dyrene synes jeg. Liker forøvrig ideen og synes du utnytter bildeflaten meget godt her.

Kjell S
Venche J.
Vakre blåtoner og fin morgenstemning.
Jeg liker at sauene er litt "ullne". Akkurat slik føler jeg meg tidlig på morgenen.

Wenche.
Kristin S.
Nydelig stemning og deilige toner. Bevegelsesuskarpheten på sauene er bare positivt synes jeg. Det gir en litt malerisk effekt samtidtig som den gir bilde liv. Litt "uro" i roen:)
Liker dette.

Mvh Kristin
Ann T.
Hei Ivar - dette var en spennende idé! Likte veldig godt den mystiske stemningen og fargene og oppdeling av bildeflaten. Er ikke helt sikkert men tror at det er litt minus for meg er at sauen på venstre siden er så uskarp. Også en liten pirk er at det er en mørk, rund skygge midt i det lyse blå feltet. Men uansett et bilde jeg liker veldig godt.
Mvh. Ann
Trygve A.
Syns bildet er mer malerisk enn foto, men ikke noe negativt i det. Jeg ville nok ha jobbet litt mer med overgangen mellom sau og mørke. Det vil vell også bli en del støy i bildet ved utskrift i stort format. Men totalt syns jeg dette var fint og stemningsfylt.
Ingunn T.
Synes den dystre stemningen er tiltalende her. Sauene er litt spøkelsesaktige som resten av bildet, så uskarpheten plager ikke meg. Selv om sauene er litt ulne er det ikke vanskelig å få tak i blikket dems. Den svake vignetteringen er fin og bidrar til stemningen. Deilige fargetoner. Jeg hadde vært fornøyd med dette hvis jeg var deg.

Mvh Ingunn Teigen
Steinulf L.
Trolsk og vakkert. Skogkanten i bakgrunnen kan kanskje dempes noe.
Øyvind A.
Fin skildring av drøvtyggende sauer som er i ferd med å falle til ro for natten. Stemningen er upåklagelig. Komposisjonen er klassisk og gir en følelse av ro, hvilket virker som et logisk valg. At det er litt bevegelse i den som står, er bare fint.

Litt teknisk pirk: det er et felt på himmelen, midt i og ganske høyt oppe, som ser litt rart ut. Kanskje slurv ved kloning eller noe sånt?

mvh Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Sauen helt til venstre i bildet ser ut som den er limt inn (?) ser litt unaturlig ut. Ellers fint med sauene i forgrunnen mot en rolig fin morgengrystemning i bakgrunen.
Mvh Inger Anne
Ivar B.
Takk alle sammen for hyggelige kommentarer og innspill. Var i grunn ganske usikker på denne selv, så det er fint med innspill.

Ser at enkelte ville sett sauen til venstre (Den er ikke klipt inn) mer skarpt, men på 10 sekunders lukkertid var dette det beste. For meg skaper det bare en fin stemning med litt bevegelse i sauen.

Støy nevnes av noen, kornet er lagt på i etterkant av meg i PS får å unngå en for søt stemmning.

Den mørke flekken i himmelen så jeg ikke på min skljerm, men ser den nå på en annen skjerm. Det er nok ikke noe merke etter kloning men kanskje en vanndråpe på linsa muligens.

Takk alle sammen! Mvh Ivar.
Tove H.
Vakkert og stemningsfullt, men likte ikke bevegelsen på sauen til venstre. God ro!
Hilsen Tove
Inger-Lise S.
Et fint og rolig bilde med god stemning.Sauen til venstre er nevnt.Siden resten av motivet er så rolig,kan bevegelsen virke forstyrrende, men også gi bildet det lille ekstra.
Fin utnyttelse av bildeflaten her. Liker dette.

Inger-Lise
Robin J.
Kjempeflott trolsk stemning. Fin plassering av dyrene som skaper ro. Mvh RJ
Per Harald G.
Dette var eit flott bilde på nesten alle måtar, men også eg syns at sauen til venstre skulle ha stått i ro:)Då hadde dette bildet vore perfekt i mine auger.
anders s.
god kveld ivar
rene gjenferdssauene dette her:-)
liker godt kontrastene i bildet fra di hvite sauene,som lyser opp i det ellers så dunkle miljøet
fine grå/blåtoner i bildet
synes dette ble et spennende bilde
mvh anders
Stig Børre E.
Nok et spennende bilde fra deg. Jeg syns du stadig imponerer. Bildene dine er originale uten å være krampeaktige. Her treffer du blink med stemning, utsnitt og komposisjon. Teknisk godt løst. Ullen gjengivelse av sauer er jo selvsagt, og det eneste riktige... :-)
anne g.
hei ivar! du har noen fantastiske bilder, og dette er intet unntak. si meg, hvor henter du all tåka fra? et malerisk og stemningsfullt bilde. sauene fungerer fint,selv med sin lille uskarphet. ser imidlertid noe å pirke på; t venstre for sauene er bakken vesentlig lysere enn på resten av bakken. er det min skjerm, eller hva? mvh anne
Magnar B.
Nydeleg dette! Likar dei mørke tonane i bildet, og kontrasten til dei lyse sauene. Det er sånn det opplevest også i skumringa ute på landet. Likar den reine komposisjonen.
John H.
Hei
Meget bra dette. Er enig i at det er noe spøkelseaktig over bildet. Bevegelseuskarpheten på sauene er med på å forsterke dette. Lyset og den gode komposisjonen er det som hever dette bildet til langt over gjennomsnittet.
John
Marit O.
Hei Ivar!
Et nydelig bilde,liker stemningen og effekten
i dette bilde!
Mvh Marit
Ketil K.
Flott stemning og godt gjennomført, rolig komposisjon. Jeg liker det halvminimalistiske, der sauene lyser opp, gir absolutt en drømmende effekt. På min skjerm er det heller ingen ting jeg reagerer på når det gjelder himmelen, selv om det er så vidt en antydning til et mørkere område i midten. Men synes ikke det virker unaturlig.
Sverre H.
Ikke Vossafår dette ser jeg. Jo da, venstre smalahove står litt urolig, men det gjør meg ingen ting. Bildet er spennede og kreativt. Den svake horisonten(bakgrunnen) er viktig for bildet. Og sauenes sterke kontrast mot jorde suger blikket dit det skal, inn i sauenesrike.

Skal vi ta det som et godt tegn når bilder av sau blir intressangt Ivar? Har det gått for langt? Hehe. Hadde du trodd meg om jeg sa at du skulle bli en god får-fotograf for 10 år siden :P

Spørs om det ikke blir får i kål til middag i kveld.
Ivar B.
Takk til dere siste også for kommentarer.

Anne: Jeg henter ikke akkurat tåka :-) Den er jo overalt om høsten, det handler bare om å plage seg opp ALT for tidlig på fridagene.

Sverre: Ikke Vossafår dette nei, men det er noe som heter Trånderfår, og smaker minst like godt på skiva. Jeg hadde nok ikke brydd meg om å ta slike bilder for ti år siden nei. Da hadde jeg jo et prinsipp om aldri å ta bilder av folk og fe, og du ser jo hvor galt det har gått :-) Man vokser med åra vet du.

Kommentarene har vært nyttige, og jeg ser at det er noen småting det må jobbes videre med. Takk alle sammen! Mvh Ivar.
Erik J.
Sauer er ålreite motiv, og den måten du har sanket dem på her gir mer enn fårete blikk. Den lange eksponeringen bidrar til en svært dekorativ effekt, og jeg hører nesten stillheten... Jeg får mye mer assosiasjon til at ull varmer enn til diverse påleggssorter.
Avsluttet .
Komp som passer helt til formatet. Bra spenn i fargetonene. Tåka setter det hele sammen til et meget severdig bilde(fotografi)av sauene.
Svend Wiig L.
Hei Ivar!

Hm.....Trodde jeg hadde kommentert dette...!!?

Liker din effekt og tilnærminger i disse motivene.
Vignetering, lys/mørkelegging, skarpt/uskarpt kler dette sammen i bildet!
Gresset er utydelig og uskarpt til kontrast til sauene. Alt passer godt sammen.
Åskammen i bakgrunnen er passe difust fremstilt men viktig for dybde og miljø!

Bildet hadde også vært godt med bare den midterste sauen...!

Den mørke flekken på himmelen er "stor" men nesten usynlig.

Flotters!!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu