Mølen, skumringstid
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger504
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34153} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Kjetil N.
Pent bilde med fine blåtoner. Hva er lukkertiden her?
Janne Cesilie J.
Dette var bare supert KP!
Trolskt,
vakkert,
nydelige farger,
og fantasien setter igang!
Har ikke lang vei til Mølen jeg heller,
og blir innspirert av disse bildene dine,
så nå må jeg ta meg en tur dit!
Kjempebra!
Mvh JCJ
Jan-Wilford A.
Vakkert, fine farger, lys og bra komposisjon…

Wilford
http://wilford.net
Kenneth P.
Lukkertiden var vel ett sted mellom 20-30 sekunder.
Arild K.
Nok et flott og blått bilde fra Mølen.
Ville muligens beskjært noe av de lyse steinene i forgrunnen.
Hva slags film har du brukt ?

Mvh AK
Kenneth P.
Det er brukt Provia F100.
Bildet er slik det er vist nå ikke bekjært i hele tatt. Var inne på tanken på å beskjære noe i bunn, da spesielt en sten er noe lys. Skal se på det forslaget ditt. Mulig at det kan være bedre å tone dem litt ned og beholde komposisjonen.
Rune H.
Det er fint på Mølen gitt.
Veldig fint plakataktig bilde. Ren komposisjon.
Arild K.
Bildet hever seg også endel ved å kjøre en liten dose USM i Photoshop.

AK
Kenneth P.
AK: Mulig det kunne vært noe mer USM, men jeg følte at jeg ikke burde presse den lenger enn der den er nå. Man kan ved mere USM begynne å ane tynne linjer rundt kantene på steiene etc. Derfor er den lagt der den er nå. Om en liten dose til hadde vært bedre, tja - kanskje - men jeg er ikke sikker på det.
Tove H.
Så fiiiiiint. Nydelig var det; både farger og komp. :-)
Espen E.
Vakkert!
Arild S.
Flotte blåtoner og delikat med steinene.

Arild
Reidun G.
Flott bilde og blåtoner.
Reidun
Anita F.
Lekkert.

Anita F.
Ben G.
Fint å se et flott bilde fra Mølen, har forsøkt meg der selv, uten hell desverre... flotte blåfarger.

Ben
Tom A. T.
Meget pent bilde med ryddig og fin komposisjon.
mvh Tom T
Ketil K.
Fint bilde! Men ville kanskje forsøkt å rendyrke komposisjonen mer, steinene i forgrunnen forstyrrer. Noe reflekser (bildet burde vært tatt mens det var mørkere). Litt uoriginalt.
Kenneth P.
KK: Mener du å fjerne stenene helt? Refleksene kan man dempe enkelt. Det kunne nesten ikke bli noe mørkere enn dette da dette bildet er tatt helt på tampen av lyset, men noen minutter var nok mulig.
Fullt klar over at det er uoriginalt. Spesielt med tanke på de to andre bildene jeg har lagt ut ifra Mølen. Men jeg kunne ikke dy meg - måtte legge ut ett bilde med lang lukker ifra Mølen jeg og (så har man tatt det klisjebildet også). Vurderte faktisk ganske lenge på om jeg skulle legge det ut.
Jeg mener dog at stenene i forgrunnen er med på å gjøre det hele noe mindre klisje enn standardbildene fra Mølen - hvor man stort sett bare ser stenene i vannet på lang lukker. Har noen slike også, men de kommer aldri til å bli lagt ut. De er jo bra men det går minst 13 på dusinet av dem. Mulig det gjør det av dette bildet også, men iallfall noe annerledes. Jeg skal iallefall dempe refleksene litt i stenene i forgrunnen.
Ketil K.
KP: Dette var bare ideforslag fra min side. Hva som er best å gjøre er jo ikke lett å vite uten å se alternativene!

Du har jo tenkt gjennom dette selv, så det var mer for å diskutere om det forelå et forbedringspotensiale i et allerede godt bilde som er teknisk bra gjennomført.

Hva kan gjøre et slikt bilde mindre klisjepreget? Det må være slike ting som mer vekt på rytme og repetisjon/motsetninger i linjer og bruk av andre elementer som bryter standardmotivet, evt annen bruk av vannet/lyset.

Mørke/Reflekser: Det er overraskende at det var såpass mørkt som du sier - men det ser ut for at lyset fortsatt kom noe konsentrert. Kanskje mer overskyet vær hadde hjulpet?
Avsluttet .
Flott motiv, komposisjon og innscanning. Ved å forevige dette motivet hopper du virkelig etter Wirkola. Mange ''fotokjendiser'' har med heder og ære knipsa her før deg.

Mvh Å
Kenneth P.
KK: Mulig du har rett der. Det var en strålende dag. Ble ikke fornøyd med den solnedgangen som var - den var en anelse merkelig. Men det er vel kanskje tiden på året som gjør det. Har ingen problemer å se hva du sier og har også noen bilder som kanskje hadde tilfredstilt deg på akkurat det, men de er så klisje at jeg har valgt å sile dem ut. Mulig ett annet standpunkt på stranden som ikke hadde solen rett imot hadde vært bedre der. Vel, takk for tilbakemeldig iallefall. Skal dempe refleksene noe i PS.
Kenneth P.
Mølen er ett velbrukt motiv og her har nok de fleste fotografer her i landet vært. Iallefall på lignende rullestensstrender.

Nå er det jo slik at man må teste ut motiver selv om ting er gjort før. Samme hvordan resultatet blir. Synes selv dette bildet er relativt bra, men det finnes helt klart de som er mye bedre av disse klisjebildene. Det er heller ikke mitt motiv for å ta dette bildet for å prøve å overgå store fotografer som har gjort en mye bedre jobb her enn meg. Men jeg ønsker bestandig å prøve å gjøre mitt beste innen forskjellige genrer. Ett ledd i en læringsprosess.

Har tidligere sagt at jeg var noe i tvil på å legge ut dette pga klisjepreget, men valgte så å gjøre det allikevel. Jeg liker dog mine tidligere utlagte Mølen bilder bedre - da disse mer speiler mitt syn og min måte å ta bildet på. Disse er heller ikke helt standard, men helt klart noen har sikkert gjort dette før også. Hadde man strebet etter bare å gjøre ting som ikke er gjort før så hadde man hatt få motiver å ta bilder av. Det nærmeste jeg tror jeg har kommet er ''Rekkverk-serien'' min..

Men det er godt å få kommentarer som er rettet mot hva man kan gjøre bedre, for det er virkelig det man lærer av og ikke det å bli klappet på skulderen. Men det er jo helt klart også hyggelig det også, men det får ikke bildet videre til ett høyere nivå.
Men takk alle sammen for at dere har tatt dere tid til å kommentere mitt ''klisje-bilde''.

Kenneth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu