Høstfarger
Bare for å illustrere høstfargene som er i anmarsj...
Kanskje ikke så dumt å benytte seg av fullscreen-funksjonen med sort bakgrunn?
Utstyr
  • Canon Powershot G2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34201} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Kenneth P.

Flotte farger og enkel og fin komposisjon. Veldig høy farvemetning, men synes ikke det gjør noe.
stian w.

selvom fargene ikke er så veldig reelle, så likte jeg dem. sterke farger som står bra til hverandre. fint komp...
Stein Rune B.

Liker bilde,Skarpt,fine farger.
Dag T.

Lekre farger!!! Resten av bildet fungerte også bra...
Birna R.

sånn skal det være. ikke la naturens luner lure oss, høstfarger *skal* på plass. du får nok alvorlige problemer hvis du vil trykke dette bildet, så alt har sin pris.
Bent S.

Slående, frekt og flott. Synes fargene ble ville og herlige.
Ha en fin dag! Mvh. Bent
Bent S.

BR, får man problemer med med trykking av slike farger? Er det pga CMYK fargerommet, slik at det blå og røde blir blast. Vært fint å vite til senere... Mvh. Bent
Birna R.

ta inn bildet i Photoshop og trykk crtl + Y (CMYK preview). du vil formodentlig gremmes.

ett besværlig problem som er aksentuert av diigtalkameraene er reproduksjon av sterke, klare farger. DSLR kameraene er i og for seg ikke direkte årsak, problemstillingen er gammel den, men disse kameraene kan leverere filer med veldig rene og klare farger. Drar man opp fargemetningen grundig i tillegg, ja da er det alvorlig grunn til bekymring for evt. trykking av bildet.
Tom B.

Flott John ! Jeg blir glad av å se på det !
TomB.
Bent S.

Takk, Bjørn. Sånt er veldig greit å vite.
Mvh. Bent
Annika L.

Härlig bild. Gillar färgerna och kompen väldigt mycket.
MVH Annika
Toini B.

Tøffe farger!!
Avsluttet .

Fine greier, John.
Virkelig fine greier.
MVH OEH
Frank W. G.

Utrolig flott dette her. Et av dine absolutt bedre. Kompen sitter også som et skudd.

Frank
Jonas L.

Flott bilde med fine klare farger. BRA!
mvh JL
Eskil O.

Likte dette jeg også, friskt og skarpt.

Eskil.
Nils B.

Lekkert dette John. Gir næring til fantasien og fotogleden.
mvh Nils
Arild S.

Friskt og fargerikt. Flott å se på.

Arild
John G.

Hyggelig med så god respons!
Fikk sååå lyst til å overgå naturenes egen fargeprakt(med Photoshop er ikke det vanskelig) :-)
Etter kommentarene å dømme - samstemmige som de er(!) - er det mange fotointerresserte som liker høyt mettede farger.
OK, jeg innser at mye av interessen knytter seg til fargene spesiellt - og at motivet i seg selv ikke er banebrytende - men hvis friske og ''rare'' farger(får litt ''gratis'' med slike farger) gjør at totalen hever seg et hakk, ja, da er det greit for meg, liksom...
John :-)
Hans R.

Jag ler när jag ser det, bra, träffade hjärtat!

Hasse,
www.hagen.nu
Arne S.

På tide å få deg på jorden :-)

Bildet har flotte visuelle kvaliteter. Men det er ''effektmakeri'' i mine øyne. Et bilde som jeg blir ferdig med etter en stund. ''Ingenting'' overgår naturen selv, dersom den presenteres med følsomhet.

Dessuten er ''fire'' en litt statisk komposisjon. ''Tre'' er mer dynamisk. Når du først har ''yppet deg'' med en så dristig presentasjon, burde du kjørt løpet helt ut.

Men det er no meg ... :) arne





John G.

Søren! Ramlet til jorden -sukk - med et brak! Trodde dette skulle forsette lukt til himmels ;-)...
Klart jeg er enig. Tror sikkert at de fleste - om ikke alle - fort blir ferdig med dette. Vet også at menge blir ''betatt'' av fargene, og stopper opp en liten stund nettopp pga av det. Men så går de fort videre. Hvorfor? Jo, som du skriver, det er effektmakeri(refererer til det i min egen kommentar), og nettopp det ligger jo i dagen , men hvis det hjelper på humøret, en mørk oktoberkveld, er jo det hyggelig...
John :-)
Avsluttet .

Fankern heller, må vi presentere naturen med følsomhet også nå. Hvorfor det, egentlig? Naturen er jammen rå og brutal nok, hvorfor skal man være så følsom i måten man skal presentere den på?
Det vi kan være sikre på er at det preg vi setter på naturen er høyst temporært, og at vi mennesker til slutt vil forsvinne, og at naturen så vil gå videre uten at vi blir savnet. Er det så noen grunn til å presentere den så følsomt? Bare dersom det er viktig å utstyre naturfotografiet med en retroromantisk overbygning. ''Den rene, ubesudlede naturen der alt er edelt og rent, mennene er menn og damene er høybarmet.'' (For å sette det aldri så lite på spissen)
På tide å komme litt videre innenfor naturfotografiet, kanskje?
Fargebruken her er ekstremt effektiv. Fargene slår virkelig.
Jeg er enig i at komposisjonen er litt for enkel til å holde på interessen særlig lenge, men det har ikke med fargene å gjøre.
Ellers tror jeg nok at jeg vil se bildet over en lenger periode enn 10 timer før jeg feller noen endelig dom om slitestyrke.

MVH OEH
Arne S.

Ola-E, vi skal ikke tukle med naturen. Da går verden under!
Tom A. T.

Slagkraftig og godt synlig er det nå i ælle fæll.
Fin vri!
mvh Tom T
Avsluttet .

Verden går aldri under, og vil ikke gjøre det om menneskene forsvinner heller, Arne. Skal ikke tukle med naturen, liksom.... Genmanipulering, introduksjon av ca 70000 nye kjemikalier hvert år ute i naturen, Sellafield, avskoging, ozon, CO2, sur nedbør, tungmetaller, Becquerel, global oppvarming, ulvedrap, furunculose, lakseparasitter, kugalskap, oljeutslipp, vassdragsutbygging, tomt hav, tareskogbeltet, Valgerd Svarstad Haugland, .... listen bare fortsetter og fortsetter. Felles for alle problemområdene jeg kan ramse opp her er at de har dukket opp i løpet av de siste tre generasjonene. Her har naturfotografene sin klare oppgave i å dokumentere, og da er jeg redd forestillingen om den rene idyll nok vil kunne slå sprekker.
Jeg snakket en gang med BR om dette, og han sa da at ''send en gjennomsnittlig naturfotograf ut i en vakker dal som har masser av kraftledninger og master. Mest sannsynlig vil han/hun da komme tilbake med bilder av en vakker dal UTEN kraftledninger og master. Man velger vekk det stygge som ikke hører hjemme og glatter over.'' Jeg tror han har litt rett i det, det er et problem, og bør være et problem til ettertanke for mange naturfotografer. En ekte naturfotograf setter naturen foran fotografiet, og da spørs det om man ikke gjør naturen en bjørnetjeneste ved å idyllisere, ved å glatte over.

Jeg er heller intet unntak fra dette. Mine naturbilder har vært og er rene ''idyller''. Derfor er det dobbelt viktig at noen, som John i dette bildet, våger å lage naturbilder som rusker litt opp i det idylliske verdensbildet vi er så flinke til å lage oss.

Jeg ønsker ikke å lage noen stor debatt om dette, men bare gi noen innspill som kan være nyttige. I alle fall likte jeg bildet.

Fortsatt med like utsøkt vennlig hilsen
fra
OEH
Avsluttet .

Flott komposisjon og skarphet i det som er skarpt.
Er dette et visualisert worstcase scenario på hvilke høstfarger vi kan forvente oss i framtiden ?
Bent S.

John, det er gleden ved å se sluttresultatet som er drivkraften, noe du viser oss her. Kom ikke ned på jorden igjen, ( :-P ) men forsett å være kreativ og arbeidsom innenfor fotografiet. Det er utrolig fint å se hvor mange som forsøker, noen er usikre, andre er bare stolte av bildet sitt og forventningsfullt legger de bilder ut på foto.no... Noen har kommet langt, både som fotografer og noen har i tillegg lært mye om billedbehandling i PS, mye om fargebehandling og korreksjoner, mens andre har blitt rene kunstnere. For oss alle, er dette et stort mangfold i motivinnhold. Ola-E rusker litt opp i oss over her,- og jeg er enig, så enig mrd ham. Og hvorfor skal vi ikke tukle med naturen, på fotografiet, eller bildet generelt!? Nye visualiseringer kommer til syne. Ikke alle er pene og rene, søte og snille eller så perfekte som mange har så lyst til at bilder skal være. Kjære medfotografer, kreative gærninger og manipulerende, visualiserende billedkreatører, stå på, la hemningene sitte løst og få ideene deres frem. Spreng grenser og tenk anneledes neste gang du skal vise frem noe du vil være stolt av, fremfor å vise hvor god du er til å følge regler og lover...

Dette var kraftige saker, dere! I kveld er jeg mett og god, etter inntak av min egen, hjemmelagede pizza og behagelig drikke. Men mett på billedspråket, det blir jeg aldri. Skål til dere alle, for dere alle... Er jaggu i meg glad for at dere er her... Snøfft! ;-)

Ha en fin helg.
Mvh. Bent
John G.

Det er fint det er uenighet! Det er kreativt i seg selv, og et håp om at hver og en fortsetter å videreutvikle sin stil og sine idéer...
John :-)
Arne S.

Hei folkens!

Det hele var en spøk fra min side. Men det er fint at bilder og ord engasjerer. Jeg vet at John forstår hva jeg sier mellom linjene. Kunne skrevet mye om dette, både i spøk og alvor, men jeg har simpelthen ikke tid nå.

Får avrunde med å si at vi er ganske så enig om sakens kjerne; bakterienes betydning i et globalt perspektiv.

:) arne
Lars-Anders M.

Høsten er pen den. Meget stilig farvebruk. Stå på.
Janne Cesilie J.

La meg si det sånn... bilde hadde passet utmerket godt på veggen min!
Et herlig bilde!
Mvh JCJ
Aleksander J.

Røff kontrastbruk, men fengende.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu