Kvinner ved havet (+v3)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-05 15:15:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-05 22:48:03
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger477
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjetil K.
Et bilde med lengtende og ventende stemning.. De sitter der på tross av at det er kaldt..og havet er så stort. Usikker hvor du vil med dette..men dette er tanker som vekkes, hos meg.. Ellers sterke farger som forsterker følelesen..
:)

-Kjetil-
Chr. G.
God ide - kanskje, men med en slike tydelige spor fra klipp og lim aktivitet (konturene blir for skarpe) synes jeg det faller litt sammen. Kanskje "feather" på utvalget hadde hjulpet deg, at kontrastene er såpass store (100% sort mot lyst blått) gjør det neppe lettt å få dette til å virke troverdig. Kroppen/hodet til den røde synes jeg også virker noe 2-D og unaturling smalt (lite hode).
Tove H.
Intensjonen og tankene var som du beskriver, Kjetil - glad for din tilbakemelding!
Også glad for din tilbakemelding, Chr! Nå er det ikke noe klipp og lim her, men at det ser slik ut er jo synd. Så feather skal prøves. Takk for nyttg tilbakemelding, skal prøve om jeg kan forbedre ting i bildet.
Hilsen Tove
Avsluttet .
Havet gir og havet tar, kanskje noen som venter
på at sine menn skal komme trygt hjem slik jeg ser det Tove.
Et godt fortellende bilde er min mening.
Forstørr i PS og bruk blureverktøyet forsiktig på det skarpe så er mye gjort.
Mvh. Eivind 8~))
Geir F.
Ser av håret at det neppe kan være noe klipp og lim her. Men enig i at en svak bluring rundt det skarpe vil gjøre seg. Ellers liker jeg stemnigen og komposisjonen i dette bildet meget godt.
Avsluttet .
For meg ser dette på ingen som helst måte ut som noe klipp og lim. Det er vel skarpe konturer osv fordi hovedmotivet er i fokus/skarpt, samt at du har skarpet opp ganske mye i etterkant tipper jeg.

Når det gjelder bildet ellers synes jeg du her har fått til et bra spill mellom former, linjer og fargekontraster - i tillegg til bevisst bruk av begrenset dybdeskarphet. Det jeg derimot blir mer usikker på er at det er et bilde hvor du forsøker å skildre mennesker, men så får vi se bare rygger og bakhoder. Etter min oppfatning er rygger og bakhoder som oftest ikke noen særlig måte å skildre mennesker på...uansett om det som her er mennesker i miljø en skildrer.
Chr. G.
Kanskje ikke klipp og lim (da er jo "feather" som du skulle prøve ikke relevant...), men det er noe muffens her. Spesielt uskarpheten og den røde burkaen skurrer.
Tove H.
Takker for blur-tips, Eivind og Geir! Prøvd i v2 på det røde, syns visst ikke så mye...
Du har helt rett i at konturene er skarpe pga bruken av dybdeskarphet, Tommy! Men skarpet er det ikke. Jeg har brukt litt kloneverktøyet på den rødkledte, det er nok det som kan se ut som skarping.
Det er nok bruk av kloneverktøyet du reagerer på som unaturlig, Chr! Uskarpheten er ikke muffens - det er som sagt bruken av dybdeskarphet ene og alene. Jeg forstørret hodet etter at du påpekte at hodet var for lite på den røde. Dette fordi det nettopp er dette hodet jeg hadde "fikset på" - så takk - nå er det bra?
Når det gjelder innholdet, er det en sammenkobling av mennesker og havet - lensler, sorg, drømmer, forventning... mm Har brukt farger også bevisst for å øke symbolikken. Når menneskene er avbildet bakfra, er det for at du lettere skal identifisere deg med dem... Det tenkte jeg iallefall...
Er veldig glad for alle tilbakemeldinger - de hjelper meg videre og inspirerer til videre arbeid for å bli bedre!
Hilsen Tove

Avsluttet .
Hei Tove
Her har du fått mange gode kommentarer som gir deg verdifull informasjon videre på veien.
Ja, jeg reagerte også på det lille røde hode, som var i slik skarp kontrast med det blå uskarpe vannet.
Synes at du har fått rettet opp dette i v3, og dermed er i mål rent teknisk.

Om motivet tenker jeg også lengsel osv som du selv nevner. Og jeg kan skrive under på at det er godt å sitte slik ved storhavet, og bare la tankene flyte avsted uten noen adresse.
Men, da er jeg alene. Her sitter det; er de 3 stk? og da tenker jeg 3 kvinner kan vel ikke holde munnen lukket særlig lenge om gangen:)
Slik er det bare. Derfor tror jeg at heller praten går liflig om det ene og andre, og da passer det ikke med et bilde bakfra.
Hadde det sittet en person i et slikt bilde, ville bildet fortalt meg noe helt annet.

Sorry, men det er min oppriktige mening, så får de arrestere meg de som vil om mine påstander.

mvh arild
Tove H.
Tusen takk for fin tilbakemelding, Arid! Bra å høre at jeg er i havn på det tekniske. Når det gjelder tolkning - er alt og ingenting riktig. Jeg synes det går fram av positurene at de ikke snakker med hverandre. Dessuten er fargene ment symbolsk og jeg håpet at noen ville stoppe opp ved dem.. Og til sist er det ment å vise noe tidløst - derfor klærne - evt også multikulturelt. Havet er tidløst - menneskenes tanker og følelser knyttet til det likeså.... Så nå skjønner du kanskje hvorfor det er tre kvinner og ikke èn - og hvorfor de ser ut som de gjør. Jeg skal komme tilbake til bilde med èn person....- det kommer det også.

Hilsen Tove
Avsluttet .
Hei Tove
Når jeg nå er tilbake igjen idag, og litt mer tolkning fra din side må jeg nesten bare bøye meg i støvet og kan være veldig enig med din tolkning. Og som du ganske riktig sier, de SER ut mot havet aller 3, ikke på hverandre.

Slik blir det av og til når en jager over kveldens bilder, det kan fort komme feiltolkninger. Og slik er det bare, vi ser alle forskjellig, og noe man har sett dagen før, kan sees med andre øyne den neste dag.

Så sånt sett er vi skjønt enige nå, og jeg synes også at farvene er blitt litt glemt i alt det andre pirket.

Dette er ikke skrevet verken som en beklagelse eller noe annet.
Det var ene og alene din utfyllende kommentar som ga meg nye øyne, og syntes jeg måtte skrive om det.

mvh arild
Tove H.
Takk for oppfølgingskommentar - da leser vi ikke bildet så ulikt likevel. Fint å få den tilbakemeldingen også.
Hilsen Tove
Tom E.
Hei Tove!
Her må jeg si at det var store forandringer - kjente meg nesten ikke igjen med det samme :-)

Likte svært godt dette bildet. Annerledes enn mye jeg har sett fra deg før, men dette var spennende nytt. Stemningen og fargetonene går rett hjem hos meg. Jeg reagerte også på de i overkant sterke kontrastene som kunne gi en følelse av at kvinnene var limt inn i bildet. Dette syns jeg du har løst bra i v3, og det blir dermed den for meg. Det kanskje flotteste elementet i bildet er det røde håret til kvinnen i sort mot det blågrå havet.

Mvh Tom
Tove H.
Veldig glad for å høre at jeg har lykkes med v3, Tom! Flott tilbakemelding fra deg! Enig i at kvinnen i sort fungerer best.
Hilsen Tove
Lars B.
Hei Tove.
"Red, White and Black" - som et signalement på Amerikas historie. Et trekløver der klær og farger gir varierende uttrykksform - ganske så fremmedartet hver på sin måte. Fint sammenstilte personer i et skarpt og underfundig bilde. V3 for meg.

Hilsen Lars
Tove H.
Tusen takk for interessant "tolkning" og tilbakemelding! Artig vri det med fargene! Glad for god respons og valg av v3!
Hilsen Tove
Helge R.
jeg er ganske usikker på dette bildet. Vanskelig å forholde seg til en uklar historie. Litt rotete??
Selv med dine forklaringer er det vanskelig å føle historien??
:)Gorm
Tove H.
Rotete? Den skjønte jeg ikke!
At du ikke føler historien, sier meg at noe kanskje mangler. Jeg får jobbe videre med emnet.
Tusen takk for viktig tilbakemelding!
Hilsen Tove
Ingunn T.
Dette bildet har jeg sett på mange ganger nå gitt.
Blir ikke helt klok på figurene. For meg blir det et bilde som handler om form og farge, noe jeg synes holder i masse vis her. Jeg liker nettopp formene og fargene. Synes også komp fungerer.
Det første jeg tenkte på var faktisk at hun hadde en slags pose med et instrument i på ryggen (ler), men har jo skjønt at jeg var på jordet der. Det er i alle fall et bilde man blir sittende å undre seg litt over, og det er bra.

Mvh Ingunn Teigen
Tove H.
Så hyggelig! Kan godt sees som form og farge. Instrumentkasse/pose, ja, ser at det kan gå an å ta feil, he, he.
Hilsen Tove
Anke S.
hei tove,du likte mitt bilde med svart,rød og gull
og j falt veldig for ditt svarte,røde og hvite forran havet.j synes du r en tryllekunstner og j kann gådt tenke meg tre kvinner,bare stirre på havet.der r d liv nok,til at de,som alle har lignende problemer,for en x's
skyld, klarer å holde kjeft.
d r faktisk deilig å se ut på havet,særlig,når man r vokst opp der og var vant til d og du vet j savner d veldig,når fjellene
og skogen har tatt havet's plass,for den daglige utsikten.
mange hilsener fra anke
Anke S.
jeg liker også v3 best,d glemte j å si,når j nå hadde et valg.ha en god helg!
Dag T.
Versjon 3 fungerer ikke i det hele tatt, den blurrete kanten virker malplassert når de andre er skarpe.

Ellers ser jeg at du ønsker å formidle en lengtende og ventende stemning, og da synes jeg heller ikke komposisjonen fungerer. Den er rett på og gir ikke rom for annet enn å se på de avbildede. Jeg ville ha foretrukket mer rom, mer hav for å forsterke det du vil si. Det gir helt forskjellige inntrykk å ta bilde av fargerike rygger som ser på en vannflate, og de samme ryggene som ser ut over havet.
Tove H.
Takk, takk for kommentarer!
Anke: Glad for å høre at du kunne leve deg inn i dette og forstå hva jeg ville formidle.
Dag: Sier du det? Ja, ja, meningene er delte. Jeg har iallefall lært å blure kanter - det var nyttig å øve seg på den type etterbehandling.. jeg har mye å lære. Jeg er igrunnen enig i at det var ok med skarpe kanter også. Det føltes rart å få kritikk for at deler av bildet var for skarpt! Jeg får ta nye bilder med tiden med mer hav og da annen dybdeskarphet. All tilbakemelding er bra!
Hilsen Tove
Jostein S.
Hei
Et spesiellt bilde
Tittelen er interessant
Kvinner ved havet rommer så mye, bare det å tenke på historien bakover i tid
De tre elementer, rødt hvitt og sort gir rom for assiasjoner
Her kan man bryne tankene og studere bildet
Fin formidling dette Tove
Du gir oss noe å tenke på
Jostein
Tove H.
Tusen takk for den flotte responsen på et bilde som kom fram fra "glemselen". Veldig glad :-)
Helge R.
:)
Kristinn G.
Allerede 27 innlegg og det er først i dag jeg legger merke til dette bildet.

Slik jeg ser det er versjon 3 den beste.
det jeg regaerer på (negativt tror jeg) på dette fine bildet, er skarpheten på steinpartiet som de 3 stiier på.

Hadde vært morsomt med "blur" på det partiet ågså. På den måten er det eneste skarpe delen av bildet de 3

men kanskje jeg tar helt feil?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu