Mørkemann

Erlend Mørk. Fotograf med flosshatt.

Utstyr
  • Polaroid SX-70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPolaroid 600-film.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger668
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_342686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Lars L.
Mørk ja, men ikke hva jeg forbinder med en virkelig mørkemann. De pleier å ha langt mer straight fremtoning, og liker neppe en slik fremstilling av seg selv som i dette portrettet.

Kombinasjonen av de sorte vertikale feltene i bakgrunnen og "høyden" personen får ved flosshattbruken gir et inntrykk av størrelse og kraft som stemmer god på lag med mørke krefter slik det ofte fremstilles i eventyr og fantasiverdenen. De hvite øynene forsterker dette ytterligere, og bidrar sammen med uskarpheten til å abstrahere vekk personen slik at kreftene/rollen/imaget tydeliggjøres.
Jeg er usikker på om det lyse feltet på toppen av hatten er nødvendig, men jeg klarer i farten ikke å se det for meg uten så det er fult mulig bildet fungerer best slik det er.
Som et portrett i tråd med hva jeg oppfatter som deler av modellens image fungerer dette utmerket.
Aina s.
Liker bruken av linjer i bakgrunnen og det ovale lyset på hatten som bryter dette. Lyset lager også et hjerte på brystet. Dette gir bildet et godt design (finner ikke annet ord på det). Det mørke uttrykket, hatten og detaljene her gjør det mystisk, men litt mer i tryllekunstner sjangeren/showbiz. Minner meg mer om en type som sier: "welcome to my show", enn en som dypdykker i mørke krefter. Lurer på om det kunne vært enda mer skummelt dersom øynene var laget mer intense istedet for hvite. Veldig severdig og spesielt portrett. Dyktig utført.
Mvh Aina
Tove H.
Veldig godt portrett av en posør! For det er jo imagen som er skummel - og da passer det sirkusaktige preget - det er jo et spill. Liker linjespill og kontraster. Veldig stilig med flosshatten og stripene bak på veggen. Godt fortalt, dette - for å i det sånn.
Hilsen Tove
Eirik H.
Takk for kommentarane. Eg må påpeike at eg ikkje har laga augene slik, jf. merknaden frå Aina. Dette er augene til Erlend Mørk slik dei var då eg tok biletet. Korleis han får det til er like uvisst som korleis han skapar dei flotte bileta sine.
Erlend M.
Ikke noe posering her, dette er jo bare mitt sedvanlige fryktinngytende jeg, der jeg godnatthistoriene tro fortærer sjelene til et par skolebarn som skulle over broen.
Erik J.
Det er bare å ta av seg hatten for dette portrettet!
Ronny A.
Hei Eirik.
Tøft bilde hvor øynene spiller en viktig rolle. Kult å være litt "mørkemann" innimellom, har prøvd det selv;-) Bare se:
http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=336422
http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=401606

mvh Ronny
Avsluttet .
Det er to fotografer her i landet som er særlig kjent for sin flosshattbekledning: Erlend Mørk og CF Wesenberg!
Kjetil H.
Jeg synes det beste med bildet er at det har karikaturens egenskaper. En blanding av Willy Wonka, Timmy Gresshoppe og The Mad Hatter overført på en person som prøver å se skummel ut på halloweenparty. Vet ikke om det er tilsiktet, men de retoriske overdrivelsene i bildet: Gapet, leppestiften og øynene samt de svarte flatene, utløste en humoristisk reaksjon hos meg.
Thomas R.
Ett herlig lekent portrett med referanser til Mørk sitt eget fantasiunivers samt andre moderne og mindre moderne horror sjanger. Øynene spesielt synes jeg utfyller bekrefter dette inntrykket, andre virkemiddel som kornete, litt uskarp svart hvitt med mye kontrast er er med på å gjøre dette til en fin avbildning av fotografen som ser ut til å i større og større grad blir en del av sitt eget bildeunivers. Bakgrunnen synes å være en skog eller noen slags søyler i en gammel by, uansett ikke noe sted man ønsker å møte denne mannen, i mørket.
Dag T.
Hehe, et bra "imageforsterkende" portrett. Erlends egen kommentar ga meg dog en assosiasjon til Nemi .-)
Eirik H.
Takk for kommentarane. Akkurat det at portrettet er "imageforsterkande", som Dag seier, kan være ei innvending mot biletet som portrett. Ein kan seie, og det er det vel fleire som gjer, at eit godt portrett ikkje skal forsterke den gjengse oppfatninga av den portretterte, men "avsløre" eller kaste lys over andre sider.
Svend Wiig L.
Hei Eirik!

Bildet er mer spørrende og snakk om visuelle betraktninger!
For meg fremstår det som noe uvanlig utenom snakk om teknikk, utsnitt osv.
De hvite øynene og uttrykket sier meg ikke så mye....men, som sakt; jeg stiller meg masse spørsmål! Mer i retning surrealisme og noe jeg ikke kjenner meg inn i!
Derfor blir det et spennende portrett!

Bra!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu