OK?
Bildet inngår i albumet DYREPORTRETTER -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-29 22:56:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger159
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_350920} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Roy Arne K.
Her er jeg spent på om og hvordan kommentarene blir.
RAK
Kristoffer Å.
Likte best versjon 1. synes det elektriske trådene ødla litt. Versjon 2. hade jeg hatt Epilepsi og hadde sett dette bilde hadde jeg nåkk fått sjokk.
ellers synes jeg det var tøff effect på kroppen på hesten.

Mvh
Kristoffer
Roy Arne K.
Hei Kristoffer
Takk for en artig kommentar av versjon 2.

Mvh. rak
Helene B.
Når man skal ta bilde av hest er det noen ganger greit at hesten ser sharp og frisk ut. Denne ser temmelig forfangen ut, pga beinstillingen.. Å få hesten til å rette seg opp og spisse ørene er ikke så vanskelig, men man bør være forsiktig.. Å kaste litt småstein opp i lufta i det man tar bildet hjelper ofte! Pass på at bakgrunnen ikke er forstyrrende, og en ren hest gjør seg penere på bilde :) lykke til
Roy Arne K.
Hei Helene
Takk for de fine tipsene. Jeg skal forsøke det neste gang. Ha en god foto-helg.
Mvh. rak
Knut R.
Hva prøver du egentlig å formidle/fortelle med dette bildet, Roy?
Roy Arne K.
Knut
Jeg prøver egentlig ikke å fortelle/formidle noe spesielt, men er ute etter kritikker for å kunne lære mer om det å ta bilder av hester.
Men Knut, hvor er bildene dine?

Mvh. rak
Knut R.
Hei, Roy

Joda, du har tatt et teknisk helt greit bilde av en hest - det er ikke noe galt med det som sådan. Pirket måtte eventuelt gått på bakgrunn, særlig gjerdetrådene i bakgrunnen, som dels forstyrrer linjene i hesteryggen, og dels ser ut som de kommer ut av rumpa på hesten. Men som dokumentasjon av hvit og brun hest er det helt greit. Det er en hest, derom hersker ingen tvil. Du kan ta teknisk korrekte bilder av hest, derom hersker heller ingen tvil.

Spørsmålet mitt var retorisk og ment å stimulere tankene dine rundt "det å ta bilder av hester": Hvis du tar et bilde og viser det frem til andre, hva er det du ønsker å oppnå med det? Hva ønsker du at betrakteren skal se eller oppleve, det vil si få ut av bildet? Skal det fortelle noe om hester, eller skal det fortelle noe om deg? Skal det fortelle noe om denne ene, spesielle hesten? Eller skal det ikke fortelle noe i det hele tatt? I sistnevnte fall: Hvorfor skulle betrakteren bruke tid på å se på dette bildet?

Et godt bilde er noe mer enn en teknisk korrekt reproduksjon av et visuelt inntrykk. Det er poenget jeg håpet kommentaren min skulle stimulere deg til å tenke over. Noe du kanskje gjør, for alt jeg vet. Men for meg som ny betrakter av akkurat dette bildet var reaksjonen noe i nærheten av: "En hest. Ja, det er en hest. Og så...?" Noe i nærheten av likegyldighet, med andre ord. Og det synes jeg egentlig ikke at du fortjener, all den tid det er tydelig at du søker å utvikle deg som fotograf. Det vanskelige med å ta bilder er, etter min oppfatning og erfaring, ikke det å ta teknisk gode og korrekt komponerte bilder, men å gi bildet et innhold som gir andre noe.

Hvor bildene mine er? Litt her og der. Hos kunder, i databaser, på ymse vegger. Og andre steder. Noen av dem kan du for eksempel se her: http://www.vive-art.net/knut/portfolio_music.html Er ikke så opptatt av å vise meg frem på FdN, og har ikke så mye tid til å sitte og diskutere på nett. Men de få gangene jeg tar meg tid til å bla i galleriene her på dotten hender det at jeg legger inn noen kommentarer til folk som ber om det. Min hensikt er da å hjelpe dem, siden det er tilbakemelding de ber om. Så også min smule retoriske utfordring til deg – den var ment i beste hensikt, som en stimulans. Lykke til med fotograferingen i alle fall, både av hester og alt annet :)

Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu