Havørn
Arbeidshelg i Flatanger med ørne guiding for ungdommene på institusjonen jeg jobber.Kjempeflott service og topp guiding ga ungdommene flotte naturopplevelser. Takk til Stian Holmen og Ole Martin Dahle for at dere ga oss muligheten til å oppleve dette for en overkommelig penge.Ikke dårlig å få oppleve over 20 ørnestup på den altfor korte dagen.
Meget godt fornøyd.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-05 01:08:24
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1185
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_352320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Stian H.
Dette ble dritbra! Ikke mer fornufig å si om det.

Ser det var bra guiding ja:-)

Stian
Helge S.
Ser ut til å ha vært en trivelig arbeidshelg.

Godt levert som vanlig. Flott ramme.

Helge
Avsluttet .
Av med hatten! Dette er svært bra, selv etter den standarden du har vært med på å sette for slike bilder.

Sjelden kombinasjon av skarpt hode og utflytende vinger / vannsprut.

Utsnittet er fint, men kanskje finnes det enda bedre løsninger med litt mer rom rundt fuglen?

I avdelingen for pirk: Jeg ville øket kontrasten på hodet og forkroppen litt, ettersom en passerende vinge har gjort bildet litt blast akkurat her.

Terje S.
Tusen takk for kommentarer og konstruktiv kritikk.

Stian: Du er er dyktig guide og leverte varene på løpeende bånd. Det trenger ikke være sommer for å få flotte sekvenser med ørnestup. Vår og høst gir varierende lysforhold men desto mer spennende bilder.Fikk opptil flere blinkskudd fra turen men det er greit å holde igjen litt til dårligere tider.

Knut Sverre: Helt enig i dine betraktniger både med mer kontrast rundt hodeparti og beskjæring. Syntes det er vanskelig å beskjære slike bilder der ørna er på vei ut av bildeflaten, men får se det positive i det at jeg har allefall utnyttet bildeflaten.


Terje
Marcus V.
Næmmen, har du slengt deg på panoreringsbølgen du også Terje?

Dette har du all grunn til å være fornøyd med. Først av alt - nyyydelig panorering, helt utmerket. Perfekt skarphet på hodet, og bra med både uskarpe og skarpe vanndråper - det formidler både bevegelse, styrke og brutalitet. Lyset ser også bra ut.

Ellers er jeg enig med KSH ang. kontrast på hodet, men det er jammen meg så pirkete som jeg klarer å bli, og det er snakk om små nyanser.

Mer luft foran fuglen vil jeg ikke ha.
Knut H.
Hei Terje
God bakrunnsfarge fremhever vannspruten og
ørnas farger på en topp måte.Skarpheten er
god da jeg skimter speilbilde av Stian i
ørnas øyne.Godkjent
Knut
Svend Wiig L.
Hei Terje!

Et av de beste panoreringsbildene, ihvertfall av havørn jeg har sett!!
Hodet er skarpt med skikkelig bevegelse i vingene!
Vannsprøyten har også fått en fin bevegelse!

Prikken blir også alt dette i en diagonal i bilde som forsterker et blinkskudd!

Heeerlig!!

Mvh Svend
Robin J.
Nifst bra rett og slett:) Får frysning av dette....
Stående applaus.Mvh RJ
PS: Støtter K-S H ad kontrast selv om det blir pirk.
Ronny A.
Hei Terje.
Et nydelig bilde hvor du har fått til panoreringen meget bra. Litt blass ørn, men det er nesten ubetydelig. Vannspruten var en flott effekt:-)
mvh Ronny
anders s.
god kveld
dette er fra øverste hylle terje
meget meget bra dette her
mvh anders
ronny s.
Hei Terje
Dette er berre nydelig!!
Og so kjekt for ungdommane og vere med på sånne opplevelar, dei er heldige som har ein kar som deg til og finne opplevelsar til og forandre kvardagen.
Godt jobba!!!

Mvh Ronny
Tove H.
Fantastsk vellykket panorering! Flott vannsprut og bevegelse i vingene - skarpt hode og blikk i behold.. Så har du med diagonalen som skaper ytterligere bevegelse. Gratulerer med topp bilde!
Hilsen Tove
Marcus V.
V2 ble perfekt.
Ivar B.
Utvilsomt svært bra. Presantasjonsmessig er v2 en fin forbedring. Utsnittet er i mine øyne flott. Fuglen på vei ut av bilde øker fartsfølelsen mange hakk. Linja gjennom vannspruten og ørna er fin. Mvh Ivar.
Jan Fredrik I.
Svært bra! Her har du truffet så nær en innertier jeg kan tenke meg. Blåtonene og "mønsteret" i sjøen kler bildet. Kanskje ørlite trangt foran fuglen. Liker presentasjonsmessig best V2.
Mvh JFI
Jan Fredrik I.
Skulle bare legge til at akkurat nå savner jeg anbefalt knappen:( Anbefales selv uten knapp:)
Mvh JFI
Yngve Sem P.
Utrolig imponerende ! En panorering som treffer så godt i et slikt avgjørende øyeblikk for havørna, må være hentet ned fra aller øverste hylle. Utbedringen i v2 er gunstig. Fenomenalt !
Leif Egil H.
Hei Terje

Dette var meget imponerende. V2 klart best.
Nydelig panorering, bra kontrast, fine farger.
Action.
Synes presentasjonen er veldig bra, savner ikke luft. Gratulerer med et meget bra bilde.

Leif Egil
Tom E.
Heisan!
Dette er noe av det beste jeg har sett innen panorerte ørnebilder.Så er det sagt.Vannspruten og blåtonene er topp.Synes at utsnittet bidrar til økt fartsfølelse og fungerer dermed utmerket.
Tom
Aleksander M.
Hei
En stund siden jeg har vært aktiv på dotten nå, men da jeg fikk se dette blinkskuddet klarte jeg ikke la være å gratulere. Vanskelig å sammenligne havørnbilder imot hverandre, men at V2 er noe av det absolutt beste jeg har sett er det ingen tvil om.
Har sett på bildet LENGE, og vil gjerne finne et forslag til forbedring, men her klarer jeg det rett og slett ikke. Dette var dritbra!!

Mvh Aleksander
Ole Arne S.
Hei Terje!
Fantastisk, det meste er sagt, så jeg nøyer meg med og si gratulerer med dette blikskuddet...

mvh Ole Arne
Kjell Sigurd S.
Min bestemte oppfatning er at du gliste fra øre til øre når du så dette på skjermen. Sjeldent bra :-)

Kjell S
Odd E. k.
Hei Terje!

Meget bra fanget havørn under fiskejakten!!!

Mvh

Odd E.
Terje S.
Tusen takk for flotte kommentarer.

Kjell Sigurd: Du har helt rett i den saken at jeg gliste fra øre til øre.Skal mye til for å få tilsvarende panoreringsbilder av ørn med såpass treig lukker som 1/40 sek.Men har en konkurrent i Stian Holmen som med tid og stunder greier det samme. Vel å merke vist han skifter til Nikon da.
Tar du utfordringen Stian ?


Terje
Vegard L.
Virkelig bra Terje. Lukter gull her... :-)
Vegard
Magnar B.
Nydelig! Likar særleg godt spruten bakom. Det er jo eit velkjent motiv, men trur du tar kaka på beste versjon. Det er jo stas når ein får til det ein drøymer om. Har noken sånne draumar som kanskje går i oppfylling ein gong. Gratulerer!
Ole Martin D.
Du Terje du Terje.Trenger ikke Nikon for å gjøre dette, photoshop er vel tingen!! Et bilde av ei uskarp ørn klona med ei skarp.Det er sånn Stian gjør det.Kødda! Synes Du Stian gjør ein dårlig jobb med sin Canon Hr. Sylte?
Terje S.
Du får sagt det du Ole Martin.Den dagen du tar meg for fuske med å lime inn annet hodet på ørna er jeg ferdig .Ser ingen poeng med slike fantestreker.Stian er dyktig som bare det Ole Martin og trenger ikke Nikon.Det er nok konkurranse oss i mellom om vi ikke skal ha samme utstyr.

Terje
Rolf S.
Henger meg på de positive kommentarene, dette er et virkelig blinkskudd du skal være fornøyd med.
Mvh Rolf
Avsluttet .
Det aller meste er sagt over her.
Jeg har bare to ord å si, meget bra!

Eirik
Thorbjørn R.
Vanskelighetsgraden på dette er meget høy. Her er det full klaff. Gratulerer!

Mvh Thorbjørn
Roland J.
Imponerende flot fanget dette Terje

mvh Roland
Monika Frisvold V.
God morgen!

Har nevnt det før "Du er en kunstner med Nikon"
Likte best V2

1/40 er dette knall bra!

mvh monika
Svein B.
Må jo være full uttelling å kunne gi ungdommene slike opplevelser, og samtidig ta bilder som dette. Her er timingen og utførelsen 100% i mine øyne. I tillegg er vannflaten rundt ørna noe av det bedre jeg har sett på slike bilder, og bidrar fint til fartsfølelsen samtidig som den er kledelig kontrastrik uten å trekke oppmerksomheten bort fra hovedmotivet. Ett helhetlig og godt bilde i denne sjangeren!

Mvh
Svein B
John H.
Hei Tjommy.
Enda ett superbilde. Du er en kunstner bak kameraet. Blant eliten i Norge, uten tvil. Vil fremheve farten som er i bildet. Bevegelseuskarpheten, skarpt hode og spruten i vannet. Helt konge.
John
Jan-Eilert P.
Knakende flott panorering. Jeg vil ikke kalle det kunst, men solid flott håndverk etter min mening. Slike bilder ligger langt over gjennomsnittet. Du har lykkes godt. V2 etter min mening også.
Trygve O.
Hei Terje. Både du og andre har lagt inn mange gode "ørn fanger fisk bilder" her inne. Vil bare si at dette er det beste jeg har sett til dags dato. Utrolig fartsfølelse. Jeg bøyer meg i støvet.

Mvh Trygve
Terje S.
Tusen takk for flotte kommentarer til bilde.
En porsjon flaks,en gammel hagleskyter som følger på i svingen og ett utmerket redskap i Nikon D3 er resepten.Stian Holmen har vært inspirasjonskilde til disse flotte panoreringene.

Terje
Frode H.
Wow!

Og jeg som har mer enn nok med å fange helt ordinære øyeblikk med en hønsehauk som så og si står i ro.... Du snakker om å få passet sitt påskrevet :-). Vel vel, inspirerende og noe å strekke seg etter.

Komposisjonsmessig synes jeg det er perfekt. "Regelen" tilsier i utgangspunktet at fuglen skal være på venstre side slik at den har noe rom å bevege seg inn i. Likevel synes jeg dette er et soleklart eksempel på at man ikke alltid skal følge disse "reglene". Sprut og fuglens positur utgjør en flott diagonal og plasseringene av disse medfører en følelse av stor fart. Det er nok med rom foran fuglen.

At du greier å holde fokus på hodet alene mens vingene har bevegelsesuskarphet er for meg en gåte - imponerende.

Fargene er dype og flotte.

Kvalitet!

Mvh
Arnold H.
Fart og dramatikk i full utfolding. Du hadde godt utbytte av turen til Flatanger, ser eg. Personleg har eg ingenting å utsette på dette - eit skikkelig fulltreff.

mvh
Arnold
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu