- Ynde i november -
Gresstjerneblomen blømer ennå i november, men blomane foldar seg ikkje heilt ut. Her er det morgonlys med sjølve blomen i skuggepartiet. Her var eg i tvil om utsnittet, og legg difor med v2 kor formatet har betre linjeføring men dei uskarpe knoppane må då vera med.
Bildet inngår i albumet - Arvefamilien - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-14 23:53:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-11-16 02:00:50
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-11-16 02:01:38
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger187
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_354835} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
åse h.

Hei Tone!
Såå vakkert bilde!!
åse
Avsluttet .

Liker best V1 jeg.
Enkelt og fint bilde av denne lille blomsten.
Fin komp.og fine farger.
Tone
Hilda Hol E.

Hei Tone.
Et fint komponert bilde av Gresstjerneblomst. Har ikke sett den her, så den går nok ikke så langt mot nord. Den er jo så yndig når man ser ned i den. Fine, duse farger. Liker best #1.

mvh Hilda.
Bjorn F.

Hei Tone.
Vakkert og poetisk bilde med fine fargetoner og skarpheten sitter der den skal.
Hilsen Bjørn.
Avsluttet .
+1
Hei Tonemor
Nå har jeg sittet og sett og fundert på de to versjonene, og jeg har tatt mitt valg.

Jeg var veldig usikker til å begynne med, men etter mye frem og tilbake har jeg landet på den som jeg føler sitter best i komposisjon, enkelhet og stil.

Det må bli v1. Her er ro og harmoni, uten involverende elementer som kommer halvveis opp av bunnen i bildet.
Mange (jeg med) ville kanskje dramatisert det litt og fått elementene i bunn i v2 mer iøyenfallende, men her går du for eleganse og stil og vare toner i bildeflaten.
Da er det v1 som gjelder.
Du har vært ganske så nøysom med både farver og oppskarping, og kanskje bildet tjener på det. Jeg har problemer med å finne skarphetspunktet, men helhetlig inntrykk føler jeg går foran skarphet i dette duse bildet av en liten blomst som ennå truer kong vinter om at her er det jeg som råder. Hvem som vinner vet vi alle, men det er godt det alltid kommer en ny vår og oppblomstring etter vinterdvalen.
Hadde det vært mitt bilde, ville jeg ha tonet ned den uskarpe i venstresiden. Den er skarpere i lyset en hovedmotivet og en lett burning hadde fått dempet det hviteste der. Nå kjemper de en liten kamp seg i mellom om å få oppmerksomheten, selv om den i venstresiden er helt ute av fokus, som jo også er meningen.

I grunnen hadde hele bakgrunnen hatt behov for å vært dempet ørlite også.

ha en forblåst helg
mvh arild
Hanne Kristin A.

Nydelig bilde av en som trosser vinterkulda og tar sjansen allikevel. Stor kontrast til det jeg ser i hagen om dagen.
Bildet er skjørt og vakkert. Likte også v 1 best.
Hilsen Hanne.
Tone A.

Takk for kommentarar og at de likte v1 best.
Hilda:I mi blomebok står det ikkje noko om kor langt nord denne blomen veks.Det står berre at den er vanleg og veks i enger og langs vegar.

Arild: Takk for ein grundig kommentar der du ser kva eg sleit med.Pga at morgonssola var så skarp at eg skugga for den opne blomen for ikkje å få utbrente parti i dei lyse kronblada.Dermed vart det lett skugge på den og med stor blendar vert skarphetsplanet deretter.Men eg har fått fram teksturen på dei bakerste kronblada med støvbærarane der er litt skarpe.Det er ørsmåe blomar 5-6mm i diameter når dei er utsprugne.
Eg er samd når det gjeld demping av lyset og nedtoning av venstresida og knoppen pga lyset.
Med v4 har eg prøvd meg med gaussian blur for første gong, men det demping av lyset på knoppen lukkast eg ikkje med som ikkje er flink i PS2.
V5 er for berre å få fram blomen som er mest utsprungen.
Hanne Kristin:Dette er ikkje ein hageblom,men ein liten gresstjerneblom som er som lyse stjerner mellom grasstråa.
God sundag, helsing Tone
Geir Roger S.

Dette var fine bilder. Jeg hadde også en sans for versjon 1. Fine, milde farger.
Anbefales! (100 poeng).

Mvh GeiR :)
Ann T.

Hei Tone - dette var veldig pent og nesten sommerlig i fargene. Jeg liker V1 best fordi du har fått bedre definisjon på hoved blomsten og her synes jeg også at bagrunnsfarger fungere best. Jeg liker at det er 2 diagonale linjer som krysse hverandre - en fra de 2 blomster hodene og den andre fra et strå som lyser opp i bakgrunn. Så hyggelig å se at denne lille blomsten lever så lenge :-)
Mvh. Ann
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar
Geir Roger: Eg har humoren i orden:=D
Dette bildet er ikkje godt nok til verken 100 poeng eller ei anbefaling. Eg har prøvd å få fram denne vesle blomen ca(5mm i diam.) i november,men resultatet er ikkje heilt vellukka.
Ann:Takk for ein grundig kommentar der du likar v1 best. Godt at du også ser dei diagonale linjene som var med å gjera komposisjonen slik i v1.
Helsing Tone
Hilda Hol E.

Hei igjen Tone.

Da jeg slo opp i Cappelens blomster for å lese mer om gress-stjerneblomst,
(stellaria graminea) nellikfam. ble jeg overrasket over å få et helt annet bilde. Denne er også hvit, men mer som en stjerne. Ti kronblader, delt nesten til grunnen.
På nettet var det også sammenfallende bilde. Denne blomsten vokser over hele landet.

mvh Hilda.
Liv F. D.

Hei Tone.
Nydelig vakkert bilde. Likte best #1. Fint med diagonalene i skyggene på bakgrunnen.

mvh
Liv ")
Hilda Hol E.

Hei Tone.
Nå har jeg funnet løsningen. Med forstørrelsesglass ser jeg at cappelens blomst har støvbærere som din. De er bare forskjellige fordi din blomst er halvt lukket, og deres er fullt utsprunget. Det skal bli interessant å se etter den til sommeren.

mvh Hilda.
Øyvind S.

Synes du har fått frem et sart og vakkert preg over hovedblomsten i motivet, er i grunn ening med Arild ang bakgrunn og den sekundære blomsten, derfor v3.. det var det sarte preget jeg falt for, snart er det sommer igjen.... bra..
Øyvind
Inger Anne Maritsdotter V.

Denne vesle sarte blomen har du formidla på beste måte med alle dei bittesmå detaljane og fargane i dei ulike støvbærarane.
Eg likte best #3 av versjonane dine.

Mvh Inger Anne
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar
Hilda: Godt at du brukar blomebøker for å granska denne vakre og vesle blomen,som er som ei stjerne heilt utfalda. Når det er så kaldt faldar den seg ikkje slik ut og den vert enda vanskelegare å fotografera. Eg har ein heil serie med denne gresstjerneblomen og trudde at den vaks der du også bur.
Liv: Gildt at du likar diagonalane i bakgrunnen-
Øyvind:Den sekundære blomen har litt for mykje lys. At du likar v3 kor eg for første gong har brukt gaussian blur filteret på bakgrunnen, er ikkje verst.
Inger Anne: Gildt at du likar denne vesle stjerna med sine detaljar kor støvbærarane er i ulike fasar.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu