TJ i svingen
Rett fra kamera
Utstyr
  • Nikon D70S
  • 70-300
  • Brennvidde300/450mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263151} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Roar K.

Tok meg en tur inn og titta på de andre bildene dine først og kom til at dette er det beste du har lagt inn så langt. Hvorfor? Ikke bare fordi bildet gir inntrykk av fart, men spesielt fordi ansiktuttrykket på føreren kommer så godt fram gjennom visiret. Dette ''gjorde'' faktisk bildet sett fra mitt synspunkt. Ellers er det jo forhjulet her som gir inntrykk av fart. Det ser ut som du har pressa utløseren presis i rette øyeblikk hvis du da ikke har tatt en hel løpende serie og valgt ut nettopp dette bildet.
Hva formatet ditt angår så ville jeg nok holdt meg innenfor 1000 piksler i bredde og fått litt luft rundt bildet slik at det også kunne vurderes mot svart bakgrunn på full skjerm.

Roar
Jarle S.

Takk for tipset Roar. Faktisk et godt poeng med bildestørrelsen. Jeg så meg blind på å få lagt ut størst mulig bilde, uten å tenke på presentasjonen.

Joda, jeg tok en del bilder før det satt ;-)

Jarle.
per T.

Synes du har fanget øyeblikket godt, og jeg har noen tommelfingre som kan være kjekke å ha i bakhodet:

- Prøv å plasser objektet slik at det kjører ''inn'' i bildet ikke ut av bildet. Det har du fått fint til her. Uheldigvis, så er han litt langt fra cerbsen, det gjør at det blir litt vondt å få til et tettere utsnitt. Du bør ha med cerbsen, de ''forteller'' en historie. Uten de, så blir det en som kjører på en åpen asfaltplass & det blir ''flat''. Prøv å lag et utsnitt uten cerbsen, så vil du se hva jeg tenker på.

- Det er vondt å få mye ''fart'' i bildet akkurat her, dette fordi sykkelen akkurat her i prinsippet er stillestående i venstre-høyre bevegelsen. Det er ikke stort du kan gjøre med det, så dette er antageligvis det beste en får ut av den vinkelen. Du kan forsøke å ta bildet litt tidligere, da er sykkelen mye nærmere cerbsen, og du kan få et tettere utsnitt.

-Utsnittet, med en sykkel på skrå som her, så tenk deg en diagonal gjennom sykkelen, da skal forhjulet være ca. i høyre nedre hjørne, og hjelmen ca. 1/3 fra venstre kanten av bildet. Går ikke det, pga for lite nedlegg på sykkelen (klag til sjåfør'n...), så velg å ha forhjulet i nedre høyre hjørne,ca. 1 cm med luft ned og til siden. Varier så utsnittet på venstre siden etter behov. Husk det gyldne snitt...
Eksperimenter med utsnittene, så ser du fort hva jeg mener.

Et par eks:
http://racing.brakvatne.net/albums/RR2007/IMG_5490_mod_small.jpg
http://racing.brakvatne.net/albums/RR2007/IMG_5478_mod_small.jpg

NB !! Dette er *kun* et utgangspunkt, det finnes massevis av variasjoner av utsnittene, så du må bedømme hvert bilde for seg.
F.eks. i det siste, så lot jeg sykkelen komme høyere i bildet, dette fordi det kan se ut som om han sitter å ser ned i blomstene / cerbsen 1-2 meter foran sykkelen.
Hadde jeg klippet vekk det, så ville en vesentlig del av bildet manglet. Tilsvarende, at det mangler en del av sykkelen til venstre, det er ikke så farlig, det ''skjer'' ingenting der uansett.
Fokuset er frem og til høyre i bildet.
Og forøvrig, han har blikket rettet ca. 50 meter rett frem her, det er utgangen av depotsvingen på Rudskogen.

Ellers hadde du muligens litt flaks, har opplevd at lyset på sykkelen har lurt lysmåleren i kameraet noen ganger...

Hadde du forsøkt å stått inni svingen, så ville du fått bilder med mer fart, da må du panorere kameraet sideveis.
Men det kan faktisk være enklere å få skarpe bilder. Da må du plassere deg slik at du står akkurat i sentrum av den sirkelen som de kjører gjennom svingen. Da slipper nemelig kameraet å justere noe særlig på fokuspunktet (antar at du kjører med autofokus).
Prefokuser på et punkt i asfalten hvor de som regel kommer, og ta det derifra. Følg sykkelen gjennom svingen & sørg for å hold samme ''fart'' på kameraet, som på sykkelen.

Forøvrig, så er en svart 749/999 modell 2003-2005 relativt sjeldne, og det ser ikke ut som en S eller R, den har vel ikke Öhlins gaffel...

Synes bildet er fint jeg, og sjåfør'n vil sikkert ha det på veggen.

Lykke til !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu