Ung og tankefull
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-10-28 18:15:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger428
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35894} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Morten H.

Dette var bra, men bakgrunnen sto ikke helt i stil med resten av bildet.
Tore B.

Det var det jeg var litt spent på å høre, derfor legger jeg ut bildet uten den kunstige himmelen. Vil gjerne få tilbakemelding på hva som er best
Roy A.

Orginalen er best synes jeg, i versjon 2 blir himmelen for skarp.
Morten H.

Hvis jeg ikke har misforstått er det versjon 2 som er den ''orginale''. Altså den som har den orginale himmelen. Jeg synes definitivt at det ble best med den hvitel himmelen! Mest pga. økt kontrast, men bildet er bra uansett.
Lars Olav T.

Her synes jeg den kunstige himmelen var best. Ser ikke for kunstig ut, på originalen stjeler himmelen for mye oppmerksomhet. Bra portrett.

Mvh. Lars Olav
Tore B.

MH, det er riktig at versjon 2 er den orginale himmelen. Interessant at det er delte meninger om hva som er best. Selv heller jeg mot den kunstige himmelen. Takk for kommentarene.
Arly D.

Kjempefint portrett. Photoshop-himmelen kommer litt for ''nærme'' til at den passer inn. Prøv en variant til der du gjør den mer uskarp og med litt lavere opacity.

Arly
Arly D.

Kjempefint portrett. Photoshop-himmelen kommer litt for ''nærme'' til at den passer inn. Prøv en variant til der du gjør den mer uskarp og med litt lavere opacity.

Arly
Stein Rune B.

Orginalen.
Bra bilde.
Carsten A.

v2 må klart fortrekkes, å fikse på en himmel på den måten som er gjort i v1 er særdeles vanskelig, og i dette tilfellet roper v1 likefram ut at her er det lagt noe på noe som ser kunstig ut. Det er i og for seg helt greit, om en får det til, men som sagt, det skal godt gjøres. Forsåvidt er dette et utmerket eksempel på at en må tenke på bildet presentasjon alt FØR en trykker på utløseren - det gjelder uavkortet også om en har adgang til

Portrettet er fint, plusspoeng for bra sv/hv. Det mangler riktignok noe USM, jeg prøvde meg fram med T:500, R:0.25 og T:0, hvilket etter min mening gir en klar forbedring (men graden av USM er en personlig vurderingssak). Les gjerne mer om USM på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Tore B.

Takk til deg CA for en fyldig kritikk av bildet. Enig med deg i at himmelen ser noe kunstig ut, men den kan jeg jobbe mer med. USM er som du sier en smaksak. Jeg prøvde dine verdier, og ser at bildet blir skarpere. Men igjen smak og behag, jeg ønsker den noe softe utgaven. Men takk igjen for kritikken, og hjemmesiden din er lagt inn på favoritter ;-)

Tore
Carsten A.

Ser det gikk litt raskt i svingene da jeg skrev min første kommentar, setningen i slutten av første avsnitt skulle lyde slik: ''Forsåvidt er dette et utmerket eksempel på at en må tenke på bildets presentasjon alt FØR en trykker på utløseren - det gjelder uavkortet også om en har adgang til digital bildebehandling''

MVH CA
Tore B.

Det er jeg enig med deg i CA, og der har jeg mye mer å lære. Er sertifisert i PS, men liker ikke å gjøre mer enn justeringer i levels og curves. Når jeg på dette bildet la inn skyer, skulle jeg selvfølgelig ønsket at jeg kunne hentet en bakgrunn fra naturen idet jeg tok bildet. Men jeg lærer stadig noe nytt, og kritikkene fra Dotten er fine å ta med seg.
Takk igjen CA

Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu