Ruin
Bildet er tatt med en pappeske pinholekamera, og kopiert med prosessen Van dyke Brown på akvarellpapir
Utstyr
  • Pappeske
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3593} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Birna R.

Fine valører, lite engasjerende komposisjon. Aner ikke hva ''Van Dyke'' prosessen er, men pinhole er morsomt uansett det.
Arnstein P. F.

Spennende at det legges ut bilder med et snev av orginalitet med hensyn til produksjons måte. Et godt eksempel på at det blir gode bilder også ved hjelp av beskjedne hjelpemidler. Fine former og struktur. Forklar gjerne hvordan dette er produsert !
Birna R.

Vet ikke hvordan min navnebror gjorde dette, men grunnprinsippet bak pinhole er enkelt. Pappeske med et ark svart/hvitt fotopapir inne, et lite hull på siden og så noen minutters venting. Den eksponerte ''filmen'' fremkalles som vanlig fotopapir i mørkerom, tørkes og blir så et negativ. Du kan f.eks. skanne det på en flatbedskanner og jobbe videre med det i photoshop. Mulig å lage farger etterpå, f.eks.
Carsten A.

Jeg har nå sett verre komposisjoner enn denne da, og definitivt med verre valører - disse er fine. Trodde pinhole ville gi synlig lysavfall mot hjørnene, med det avhenger vel litt av ''brennvidden'' på hullet.

Også jeg er interessert i prosess, og det slår meg at en Mamiya RB67 med et par mellomringer (belgen er jo der alt) må kunne bli et greit pinholekamera, om jeg bare fikk vite hvordan en lager eller hvor en kjøper en plate med passende pinhole.
MVH CA
Birna R.

vel CA, for en gangs skyld gjelder ''bigger is better''. du får nok temmelig ''lodne'' pinhole opptak på 6x7. men, om du ikke ønsker annet enn å prøve, så går det jo an. ferdige presisjonsdrillete pinholes i hendige sett kan kjøpes. forsøk f.eks. www.pinholeresource.com. jeg betalte vel rundt 30-40$ for en pose full av metallplater med ferdiglagete hull. disse hullene er optimalisert for ulike ''brennvidder'' (pinhole har selvfølgelig ingen brennvidde, siden dette er en afokal teknikk, men begrepet brukes likevel, mest for å forstå bildevinklene i opptaket). mitt sett dekket ''brennvidder'' fra 10 til 1000 mm, og det skulle holde for de fleste formål.

om du ønsker bedre kvalitet på dine pinhole opptak, så er 8x10'' kamera med pinhole en gangbar om enn noe overdrevet måte å gjøre det på. pappesker som er lystette går like bra, og du kan få ''negativ'' i 20x30 cm - det er noe å legge i skanneren det, og jeg skal love det blir digre filer også (jeg lagde skann på omkring 200 MB!).

forøvrig anbefales eric renners bok om pinhole fotografering på det varmeste. du finner linker til masser av pinhole steder på jon grepstads hjemmesider, eller mine (www.foto.no/nikon/ under links).
Birna R.

oops, programvaren på fotodotno herper URL'er noe ettertrykkelig. riktig er (www.foto.no/nikon/), se under 'Links'. ble det riktig nå?
Carsten A.

Takk, BR, dette var instruktivt. Jeg tror nok også 67 kan bli litt smått, tenkte mest i retning av hvor praktisk det kunne være å bruke 120 film. Pdas. har jeg jo også en utgammel 4x5'' Linhof Technika (uten optikk) liggende, den må kunne brukes.

Jepp, URL'er blir herpet, jeg har merket meg at linjeskift foran og bak hjelper (ser litt rart ut, men det får stå sin prøve).
MVH CA
Bjørn J.

Jeg har også kjøpt hull fra pinhole rescourse. Her er det ikke brukt papirnegativ, men vanlig 4x5'' film. Det går fint å bruke mellomformat kameraer til pinholefotografering, jeg har brukt 135mm med diasfilm!! Prosessen jeg har brukt kalles også kallitypi.
Avsluttet .

Åh, dere har en MILLION måter å skrive inn url'er på - og jeg må lage unntaksregler for nesten alle ;-)
Har lagt til BR sin måte så skrive inn link på, så nå fungerer den også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu