Morgenbad
En tvilsom fornøyelse med kvass rur og norsk sommervannstemperatur
Utstyr
  • Nikonos-V
  • UW-Nikkor 15 mm f/2.8
  • Blenderf/22
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeKodak
  • Nei
  • AnnetUndervannsopptak med kamera på stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger446
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hans- Georg S.
Har aldri prøvd undervannsfotografering. Er Nikonos-V et undervannkamera? Er det mulighet til å få beskyttelsesutstyr til valige speilrefleks som er gode nok til dette formål?
Ser ut som det kom ei bølge ide du tok bilde.
Savner det andre beinet også, men det var kanskje altfor kaldt for modellen.
Svein Erik K.
Ideen er veldig god og jeg liker komposisjonen. De dempede fargene gir bildet en rolig og kjølig atmosfære.
Jan Rune B.
Jeg oppdaget ikke at det var et undervannsopptak med en gang, da så det veldig rart ut, med en avkappet fot på en knaus, og det over foten var visket utover , men så falt bitene på plass.
Atle K.
Slutter meg til Jan Rune sin kommentar. Det tar litt tid før man oppdager at dette faktisk er tatt under vann. Og man lurer rett og slett på hva f... er dette. Så går det opp et lys. Stilig. Flere slike hadde gjort seg. Altså; motiv det ved første øyeblikk er vanskelig å oppdage, men så sitter de.
Avsluttet .
Det er en behagelig bevegelse i bildet. Små uskarpe partikler som flyter eller nesten svever i vannet, gir en poetisk utrykk. Jeg liker også måten vannflaten skaper et spennende og annerledes perspektiv innover i bildet. Buen i kvass ruret og overflaten skaper to harmoniske linjer vertikalt i bildet. Den ene konkret mens den andre abstrakt. Disse linjer sklir ufravikelig fra hverandre i lese rettning og ut av bildeflaten. Det skaper en spenning i komposjonen og underbygger den absurde foten.

Så har vi også foten i en fremmed verden. Dette gir meg en ganske god og annderledes følelse. Særlig da foten står passiv. Det tror jeg har en stor betydelse for utrykket. Den virker godt forankret i bunnen, som vi vet er svært ubehagelig å stå på. Men det virker jo som foten trives.
Det er genialt at du kun tar med en fot. Dette gjør hele bildet og understreker til de grader det absurde.

Godt sett og godt tatt.
Gratulerer.


Are G.
Dette er kanskje litt frekt å spørre om, men jeg føler at jeg lærer veldig mye av komentarene dine her inne Bjørn... Kunne du tenke deg og komentere ett bilde eller to av mine? ved tid og høve :)
Birna R.
AG: ta nå ikke mine kommentarer for annet enn det de er: meninger. jeg besitter ingen fasit på det gode bildet, spesielt ikke til andres. men gjennom år med arbeid med bilder, egne og andres, får man utviklet en intuisjon eller magefølelse om hva som fungerer og hva som ikke gjør det (vanligvis). HA har i dag vist dualismen i menneskets vesen og kommer med dyptpløyende kommentarer som setter ord på enkelte dimensjoner i vår tilnærming til det visuelle i bildet. Han/hun (hva er riktig HA?) gir ord til det jeg intuitivt har arbeidet med i f.eks. slike strand/vann motiver i åresvis. Jeg kunnne utdype HAs kommentarer ganske mye (og ikke i en negativ retning denne gangen). Nøyer meg med å fastslå at endel av de egenskapene HA finner i bildet, er bevisst bruk av fysiske prosesser som for meg iallefall er velkjente. Vannunderflaten (heter faktisk det) bestemmes av Snell's vindu på ca 110 grader, utenfor dette vinduet virker den som et speil og sender alt lys tilbake (totalrefleksjon). Jeg bruker lang lukkertid (og stativselvfølgelig) til disse undervannsopptakene, og baserer opptaket på at vannunderflaten skal, gjennom totalrefleksjonen, og det faktum at den beveger seg uopphørlig, gi et jevnt og bløt lys over scenen, samtidig som bildet ''lukkes'' inne siden vi ikke kan se opp i verdenen over vannskorpa (igjen: totalrefleksjonen). legg også merke til hva som skjer når bølger bryter, da ''slås'' luftstriper og luftvirvler ned i vannet og skaper lekre sølvglinsende formasjoner. Ikke så utpreget på dette bildet, men jeg har mange andre av samme type som viser slikt. ett står på internettsidene mine forresten.

jaja, det ble litt langt igjen, men det er så mye som skal sies.
Geir Joar H.
Veldig spennende bilde. Flotte farger!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu