månen er ikke en gul ost - den er en appelsin
Ut i fra min subjektive opplevelse har jeg sett at samtidskunst kan være irriterende, intetsigende, elendig laget og provoserende (av nevnte grunner) Her gjør jeg et forsøk på å lage verkende samtidskunst. (Mulig enkelte kan mene at jeg har laget irriterende bilder før også, men her har jeg lagt min sjel i saken)
Bildet har en dypere mening, selvfølgelig.
Utstyr
  • canon 400D
  • canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger235
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_361211} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Øyvind S.

Ja, irriterende med gul måne på vei ut av bildet i alt det sorte, det blir stilt spørsmål...og da har du vunnet første runde... dette kan nok tolkes på mange måter..bildet engasjerer for sin annerledeshet... månen blir ikke den samme etter dette... flott at noen beveger seg utover rammen..
kan hende at tekst og tittel skulle vært droppet..
Øyvind

Aina s.

Takk for tilbakemelding Øyvind. Mulig jeg burde droppet teksten, men tittelen synes jeg utgjør litt av bildet. Tittelen er ment å handle om å tenke annerledes.
Jeg er litt usikker på hva jeg selv vil hen med bildet, og hva jeg synes om det. Det var i utgangspunktet ment å være et kunstkritisk bilde, og som slik sett også blir kritisk til seg selv. Dersom det fungerer, og folk er kritiske til det, lykkes det på en måte. Og dersom det lykkes, blir det kanskje ikke kunstkritisk likevel ? Jeg roter meg derfor litt bort selv ang meningen med bildet.
Hyggelig du synes det er irriterende og engasjerende.
Mvh Aina
Øyvind S.

På det visulle plan blir enkeltheten, plaseringen av månen samt unormal farge kansje det geniale.. ingen grunn til å stoppe med nye vinklinger... stå på... følger med ..
Øyvind
neil robert jones f.

Hei Aina,
Det finners mange folk som blir irritert på dette tids punkt kve måned, heilt naturlig det.
Men se n vi bort fra det, er det alltid et spennende tid også.
Like bilde, og er enig med Øyvind, greit å strekke grense. : -)
Mvvh Neil
elin a.

Ikke irriterende i det hele tatt.
Liker dette veldig godt.
Enig med Øyvind og Neil.
Ha en flott kveld.
elin
Håvard F.

Kreativt og spennende komposisjon.

mhv
Håvard
Ragnar B.

Hei Aina!

Må beklageligvis skuffe deg. Du har verken klart å provosere eller gjøre meg irritert. Det enkle er ofte det beste, noe du viser i dette tilfellet. Liker at fotografer har et ønske om å provosere eller tenke utradisjonelt. Komposisjonen og månens farge er uten tvil utradisjonell, kanskje postmodernistisk. Uavhengig av hva du ønsker å formidle kan hver og en tolke bildet på sin egen måte. En god fotograf har en klar bevissthet rundt bildets evne til å provosere, noe du tydelig har.

Mvh

Ragnar
Aina s.

Takk for tilbakemeldinger, om enn litt mer positive enn forventet.
Ragnar, når det gjelder bildets evne til å provosere, har jeg gjort meg opp noen tanker, inspirert av Blackie Lawless(favorittartisten), som sa i et intervju noe a la ; Art should provoce a thought. Jeg er litt opptatt av forskjellen på det at et bilde prvoserer fram en tanke, og det at et bilde kun provoserer (evt fordi man synes det er dårlig). Foruten tittelen ville nok ikke dette "provosert en tanke" for min egen del, og dersom det heller ikke provoserer fordi det er "helt feil", blir det jo muligens intetsigende. Hmm. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt har skjønt det der med kunst... Jeg har selv ikke helt sansen for bilder som dette, da det meste er "helt feil", så det jeg liker best ved bildet er vel at jeg sprenger egne grenser. Veldig artig bilde å lage forøvrig - da målet var å ikke ta hensyn til egne meninger om "god" fotografi.
Takk for tilbakemeldinger, veldig verdifullt på slike eksperimenteringer.
Mvh Aina
Ragnar B.

Hei igjen Aina!

Med bakgrunn i svaret ditt har du provosert frem noen tanker hos meg. Jeg er fersk innenfor fotografering, men forsøker hele tiden å ta et mest mulig riktig bilde, både når det gjelder komposisjon, innstillinger og etterbehandling. På sett og vis prøver jeg å følge malen for et godt bilde, slik mange andre gjør. Derfor er det gøy når noen tør å prøve noe nytt! Om en fersk fotograf hadde tatt bildet ovenfor ville vedkommende kanskje blitt kritisert for sin uvitenhet om fotografering. En erfaren fotograf vil lettere få ros for denne typen bilder, ettersom bildet fremstår som et bevisst valg. Kanskje det er nettopp slike typer bilder som er godt håndverk, fordi det skiller seg ut i mengden av "riktige" og "perfekte" bilder.

Aina s.

Hei Ragnar.
Jeg har også av og til hatt et inntrykk av at man har større frihet til å gjøre merkelige ting innenfor kunsten dersom man er anerkjent kunstner. Dersom cv´n viser til kunstutdannelse og utstillinger, ser det av og til ut til at det meste som lages genistemples.
Jeg er ikke så bevandret på kunstutstillinger, men av det lille jeg har sett, er det mye som som ligger over min fatteevne, og av og til dukker det også opp kunstkritikk i avisene som gjelder nettopp dette. Jeg synes det aspektet du tar opp her er veldig interessant. Hva som er kunst og hva som er "makkverk" har jeg ofte lurt litt på, og det eneste jeg har funnet ut hittil, er at smaken til folk er mangfoldig.
Når det gjelder dette bildet, er ikke jeg en "erfaren fotograf", og mangel på kritikk kan like gjerne skyldes at kritiske røster ikke gidder å sløse av sin tid på å kommentere bildet.
Det med bevisste valg spiller antageligvis en rolle. Dersom jeg hadde kuttet for trangt på et "vanlig" månebilde, hadde jeg nok fått hørt det. Her er det nok åpenbart at jeg ikke kuttet månen i vanvare...
Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu