Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger398
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Jan O Ø.
Hei.
Linjer og farger. Tankene går til de gamle indianerne når enn ser på bildet. En gammel indianerdame kanskje.
Mvh Jan O.
Avsluttet .
Spennende.
Syns det er veldig bra at du får fram nye utrykk og dette framkaller mange tanker.
Tone
Hans-Jørgen H.
Hei Tove!

Ser at du har hatt indianerbesøk i jula.
Ser da svært så snill og godmodig ut og med masse visdom denne gamle høvding.
Spennende farvesjatteringer. Måtte se noen sekunder på det før ansiktet skred fram.
Mulig det og kan være en av dine mange drømmer da det hele virker svært så diffust og mysteriøst.

Er forresten spent på hvordan skutedramaet utvikler seg. Går rykter om at han Arild og Tonene er sporløst forsvunnet fra Jærens overflate, og at hele høyavlinga står i fare for å mugne......
Meget urolig Tove....
Fortsatt GOD JUL sier Tyrin.
Lars B.
Tove, nå lurte jeg jammen på hva du har funnet på - måtte reise meg og gå noen meter bakover for å få med meg inntrykkene. Liker det jeg da ser - en blanding av indianerhode og villmark - passe vagt og utydelig som skapt til fortolkninger. Stilen minner litt om uttrykkene i et par av maleriene dine. Du bør ha et minste avstands varsel på dette ;o)

Hilsen Lars
Helge R.
jeg synes at profilen blir for tydelig, det dreper litt av spenningen i bildet, lekre farger, masse cropealternativ her.
:)Gorm
Monika Frisvold V.
Hei Tove
Her "kliner" du til igjen med dine flott bilder.
liker alt her jeg nesten da, men synes anskitet blir for fremtredene..
mvh monika
Stig Børre E.
Nja... Prøver å forstå, får ikke til. Spennende og merkelig.

StigB
Aina s.
Flotte farger og artig effekt. Indianerstemning.
Tror jeg ville croppet vekk dobbelthaken...? Synes blikket er essensielt på bildet, og synes du har lyktes veldig godt med det. Vet ikke om jeg savner en dusere profil, men dersom du gjør noe med den, synes jeg uansett området rundt øyet bør være som det er.

Mvh Aina
Ole Arne S.
Nydelig fargespill, artig og passe framtoningen av indianeren, dette skapte utrolig spennende efekt..
Virkelig kreativt og bra dette Tove...

Likte bildet godt..

mvh Ole Arne
Tove H.
Takk for kommentarer, Jan, Tone, Hans-Jørgen, Lars, Gorm, Monika, Stig Børre, Aina og Ola-Arne! Interesant å lese hvordan bildet oppfattes. Merker meg at noen synes profilen er foe skarp. Det er jo et portrett, men var i tvil om kategori. Kunne evt duset ned bakgrunnen noen steder for å få mindre markant profil, men tror ikke det blir fint. Kunne også fjernet dobbelhaken, det hadde modellen likt, men vi var enige om at den kunne være med. Glad for at dere likte dette!
Kommer flere skutebilder, Hans-Jørgen - dramaet er ikke slutt!
Hilsen Tove
Knut R.
Et spennende bilde! Jeg liker effektene.

Synes kanskje det blir for mye informasjon i flaten? Ville kanskje ha kuttet noe på høyrekanten, - gjort formatet stående rektangulært. Tror dette ville gitt en bedre linjeføring gjennom flaten, - kanskje.

mvh Knut

Håvard F.
Spennende bilde. Ser en gammel indianer. Fargevalget og "dramatikken" i bildet føler jeg er med på å forsterke hvordan "kvinnens" liv har vært og muligens er... Mange spørsmål her. Liker bildet.

mvh
Håvard
Tove H.
Takk, Knut og Håvard! Det med å kutte bittelitt på høyre side er jeg med på, Knut - ser nå at det vil være et pluss. Glad dere likte bldet!
Hisen Tove
Odd E. k.
Hei Tove!

Forstår godt at høvdingen må frem i lyset for å løsne noe på flokene ang. skipsdramaet.Det skal vel mye terapi til for å kunne mestre denne situasjonen. Jeg selv må nok ha hjelp av medisinmannen eller en tur til Snåsa for å mestre dette dramaet. Fint høvdingen er hos deg, kan sikkert hjelpe i en taket stund. Flott formidlet Tove, da du fortsatt er en mester i faget! Ha en fin romjul og Godt Nyttår!

Mvh

Odd E.
Aina s.
Lars Bjørn Hansen skriver at stilen minner om uttrykket i et par av maleriene dine : Hvor er de ?? (Ville vært artig å se dem ) Ha en fin romjul!

Mvh Aina
Avsluttet .
Hm, du søler ivei med farver og spetakkel Tove.
Og, jeg kan ikke si annet desverre at jeg liker det jeg ser.
Det er vanskelig å sette ord på hva du formidler, eller tolke annet enn det jeg ser.

Et gladbilde hvor helheten fungerer bra.

mvh arild
Inger-Lise S.
Absolutt et annerledes portrett dette. Kreativt. Ser straks indianerhøvdingen her. (Og kjenner igjen modellen:)
Fine farger i bildet. Du utfordrer virkelig på det tekniske plan.Men jeg liker bildet.

Inger-Lise
Tove H.
Takk for kommentarer!
Odd E:
Skipsdramaet - huff ja - kommer tilbake med rapport om litt. Måtte ta en liten pause, kan ikke ha medisinmannutgifter på samvittigheten, vet du :)
Takk for fine ord!
Aina:
Maleriene ligger på hjemmesiden min. Den ligger litt nede - ustabil - men skal fikse den snart.Du ser adressen i profilen min.
Arild:
Glad for å høre, Arild!
God romjul og Godt Nyttår!
Hilsen Tove
Tove H.
Takk, Inger-Lise! Utfordrer nok, ja - utforsker... Glad du liker det! :)
Hilsen Tove
Hilda Hol E.
Hei Tove.

Dette er spennende, spesielt og engasjerende.
god romjul.

mvh Hilda.
Tove H.
Takk, Hilda - glad for å høre det! God romjul!
Hilsen Tove
Odd Tore S.
Tilsløret indianer?
Fargevalg bygger opp under inntrykket.
Uvanlig variasjon over en kjent type profil.
Odd Tore
Håvard S.
Hei Tove!

Godt nyttår!
Et annerledes og spennende portrett!
Fargene og linjene danner sammen et meget interessant blikkfang.
Mulig nedre del av haken skulle vært enda mer tilsløret...kanskje.

Hilsen Håvard
Håvard S.
Hei Tove!

Godt nyttår!
Et annerledes og spennende portrett!
Fargene og linjene danner sammen et meget interessant blikkfang.
Mulig nedre del av haken skulle vært enda mer tilsløret...kanskje.

Hilsen Håvard
Inger-Lise S.
Hei igjen Tove!
Er usikker nå.Både hva du og folk på Foto.no mener..Jeg tar opp noe VIKTIG:
OM vi smelter sammen maleri og foto, kan vi da legge det ut som foto? Jeg blir usikker, men IKKE overfor teknikken! Grei den!
Jeg vet at du savner dette spørsmålet!
Nye teknikker har kommet til. Jeg kan nevne Tom Bjørnland, Leif Bringslimark, og også Thomas Thommesen på Jeløy,- som bl.a maler med acryl på glassplater og legger trykk, uten at jeg skal gå nærmere inn på hva teknikken heter, da det nå står stille for meg...(Hendrer det ;-) Jeg HAR bilder av både Bjørnland og Bringslimark, det står ikke på det, men nye teknikker har nye navn..Derfor undres jeg litt her: Blander vi foto og maleri (NOE SOM ER HELT GREIT!!), men kaller vi det foto? Elller finner vi et nytt navn for fenomenet?Noe å tenke på, på en FOTOside? En KUNSTSIDE blir noe annet! (Jeg har flere adresser til evnt. interesserte!)
Jeg mener det er viktig! Blandt venn eller uvenn.
Som vi har snakket om før:"Et bilde er et bilde, til det motsatte er bevist! Bevis det!" Selv jeg som holder meg til foto, vil gjerne kalle en spade for en spade....
OK, dette burde vært tatt opp, ikke her, men på diskusjonssidene, men beklageligvis ser jeg at rådet fra en klok mann om å ikke gå dit er meget klokt.................Av ulike grunner.Skal ikke komme inn på de...
Men, derfor: Ingen trenger å ta opp tråden i mine tanker her, men kanskje, kanskje tenke på de? På en fotoside...

Klem fra Inger.Lise,-"Bildeskaper"
Jens Erik J.
Hei Tove!
Jeg har tenkt lenge på denne saken.
Sammensmelting av foto og maleri....Bør man legge det ut som foto? Om man gjør det, bør man ikke opplyse om det da? Lurer man noen om man kaller det foto? Jeg ser at du har lagt det under Diverse. Kanskje er det nok til at du slipper å legge det under Manipulasjon? Jeg er usikker der.
Framgang og utvikling er godt, men bør man ikke kalle det det det er? Jeg blir i tvil, og jeg føler det er med god grunn.
Jeg kunne kanskje ønske at vi fant et navn for denne nye teknikken. Noe for ledelsen? Tror det.

Mvh Jens Erik
Tove H.
Hei og takk for at dere tar opp noe jeg har lurt på selv.
Grunnen til at jeg ikke kaller det manipulasjon, er den samme som at Geir Brekke IKKE kaller sine mange sammenslåinger manipulasjon. Rene bilder som ikke er bearbeidet i PS er slått sammen. Han har satt sine bilder under arkitektur, sport, natur mm. Jeg har satt mine under diverse. Jeg har sett hva andre gjør - det er grunnen. Gjør oppmerksom på at ocean-eventyrserien ikke er sammenslåinger - der er det snakk om ett bilde - stort sett rett fra kamera,
Hilsen Tove
Tove H.
Ved nærmere ettertanke ligger det vel egentlig to spørsmål her:
1) Sammensmelting av foto og maleri.. er det foto eller kunst?
2) Sammensmelting av flere foto.. er det manipulasjon?

Det jeg svarte på var vel først og fremst det siste spørsmålet. Jeg er egentlig tilbøyelig til å mene at det kvalifiserer til manipulasjon så lenge flere foto benyttes, men jeg har merket meg at det er forskjellige meninger om dette. Geir Brekke har for eksempel skrevet at det ikke er manipulasjon så lenge det er gjort med "edle hensikter" (http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=352922&...rid=39861)

Men til det første spørsmålet.. Det er riktig at jeg har benyttet et foto av ett av maleriene mine. Det er jo fortsatt et foto der maleriet er motivet, men jeg ser godt at jeg her beveger meg i grenselandet for hva som er foto.

Problemet er kanskje, som også Geir skrev, at manipulasjon er et negativt ladet ord for mange. Jeg savner egentlig klare retningslinjer fra foto.no på hva som er manipulasjon og ikke. Slik det er nå blir det litt tilfeldig hva som ender opp som manipulasjon og ikke. Kanskje hadde det også vært en idé med en "montasje"-kategori?
Lars B.
Hei Tove.
Manipulasjon er et så negativt ladet begrep og kan hemme mye av skapergleden. Et annet utenlandsk fotonettsted har en kategori "Creative edit" som sånn sett uttrykker det stikk motsatte.
Jeg brakte maleriene dine inn i kommentaren min tidligere under dette bildet - kun for å hylle deg som kunstner. De har en stil og uttrykksform jeg setter stor pris på, og fant det sånn sett naturlig at du via dit kamera kan framskape noe av den samme stemning og uttrykk der.

Hilsen Lars
Marit O.
Indianerhøvding er det første jeg tenker på
når jeg ser dette,spennende og fargerikt liker linjebruken her Tove.

Godt Nytt År!

Mvh Marit
Inger-Lise S.
Hei Tove!
Som du og flere skriver, er nok ordet manipulasjon negativt ladet for noen. Men her mente jeg faktisk ikke å spørre om det var manipulasjon,- og aller minst om det er kunst.
Men dette er som sagt uvant, og jeg er veldig for en ny kategori, som f.eks.Montasje.
Jeg vet at bildene dine i "Ocean-serien" alle består av ett bilde.
Du er meget kreativ og jeg har som du vet stor sans for både dine foto og malerier. Men jeg syns det er viktig om vi får avklart hva vi kan kalle foto. Nå skriver du at begge er foto, foto av maleriet også, selvsagt.
Det åpner seg jo store, spennende muligheter ved en slik ny kategori:-)

Hilsen Inger-Lise
Tove H.
Lars: Enig i alt du skriver - og det med skapergleden er et viktig moment - for den er grenser et fremmedord.
Marit: Takk :)
Inger-Lise:
Enig med deg - har foreslått en ny kategori - montasje - på diskusjonssidene. Tror det er ok med litt debatt om dette!
Takk for at du tok dette opp.
Takk til dere for kommentarer og meninger.
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu