Ismael
Abraham hadde en hustru, Sarai. Sarai hadde en trellkvinne fra Egypt. Trellkvinnen het Hagar, og Sarai ga henne til sin mann som hustru nr 2 . Det ble antatt at Sarai ikke kunne få barn, siden hun var gammel. Abraham var også oppe i årene. Han var antageligvis ca 85 år da han tok Hagar til hustru nr 2. Hagar var mest sannsynlig en god del år yngre, for hun fødde Abraham en sønn, Ismael.

Men så en dag, kom Gud inn i bildet, og fortalte at Abraham skulle få en sønn også med Sarai, som var ca 90 år ! Abraham hadde nå rukket å bli 99, og Ismael var 13. Etter omslagsvis 9 mnd føder Sara (ja nå har hun også skiftet navn) en sønn som kalles Isak.

Gud hadde lovet Kanaáns land til Abrahams etterkommere, og nå var det to. Sara (og Gud ?) overtaler Abraham til å sende sin eldste sønn Ismael ut i ørkenen sammen med moren Hagar. Ismael var da 14 år.

Bildet er ment å høre sammen med Abraham på bildegalleriet, og siden brødrene blir splittet, er den avlange varianten min favoritt. Jeg har laget Ismael på venstre side og Isak på høyre side. Samme bakgrunn er brukt på Abraham, Ismael og Isak)

Jeg er ikke god i genetikk eller klesstil fra den tiden, så jeg har improvisert. Mulig hårfarge og bekledning ikke er historisk korrekt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-28 20:15:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-12-28 20:16:11
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 400D
  • canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.
Meget bra utført Aina! Jeg liker dette svært godt. Vanskelig å velge versjon her.Går for alle 3 :-)
Dette er enda bedre enn v#2 på BG. Skyene gjør seg meget bra, fargene er passende. Godt valg av komposisjon , ja i alle 3 versjoner.V#2 er ekstra morsom! Stilig format.

Beklager Aina,men "må" gjengi dette:

"Jeg er ikke god i genetikk eller klesstil fra den tiden, så jeg har improvisert. Mulig hårfarge og bekledning ikke er historisk korrekt."

Artig å se om noen kan irettesette deg her ;-))
P.S. Det var bare humoren min som løp litt løpsk :-)

Inger-Lise:)
Aina s.
Tusen takk Inger- Lise. Veldig artig å få god respons på disse bildene. Har nettopp begynt med denne teknikken, og det er så moro å gjøre noe nytt (det vet vel du, med den merkelige linsa du beskrev)
Etter kommentarer som tyder på at dette ligner klipp og lim manipulasjon, har jeg lagt ut beskrivelse av hva jeg gjør på hjemmesiden min (holder på med det nå). Det er såre enkelt egentlig. Jeg "maler" med PS lys, hittil vha curves.

Mvh Aina
Inger-Lise S.
Hei Aina!
Greit at du forklarer, men egentlig syns jeg ingen kan forvente det...Du har rett til å tie.
Om det var manipulasjon, ville du jo lagt det under den kategorien.
Nåja, grensene for hva som er manipulason er det uenighet om, men ikke vedr. klipp-og lim.
Å fotografere er jo å tegne med lys ;-))
Ja,mye gøy med foto!

Inger-Lise

Svein Johan L.
Hei Aina! Likte versjon3 godt. Det ble veldig flott med Ismael som sitter og den store personen som står opp. Det er et gjennomarbeidet og flott bilde.
Tove H.
Historiens sus igjen - et herlig bilde! Lys, ørkenfarger, stemning - som tatt rett ut fra GT. Har sans for alle versjonene, men litt ekstra for v2 pga kledelig format - og v3 fordi den kan tolkes som "de som gikk i Abrahams fotspor"...Fader Abraham dengang - og en liten gjetergutt nå...i et fremmed land langt borte. God illustrasjon på det du vil fortelle også, jeg bare tolker litt videre for meg selv.
Liker dette, Aina - du er dyktig!
Hilsen Tove
Odd Tore S.
Nokså mystisk, særlig for en som ikke alltid fulgte like godt med i religionstimene.
Mest mystisk er v3, med den skyggen av forløperen. Og mest mystisk på v3 er gjeterstaven, som ser ut som om den har blitt til en slange med kløvet tunge.
En spennende teknikk, som flytter betrakteren utenfor jorden og gir et slags innblikk i det som måtte befinne seg eller måtte ha befunnet seg der.
Odd Tore
Håvard F.
Sitter å lurer på teknikken din for å få til disse fine bildene. Liker flere av dem. Særlig dette.
Bildet fungererer og er såpass solid, at det kunne fint stått alene uten den bibelske tekst. Da hadde kanskje også flere "dvelet" og tolket det slik en måtte ønske ;)

mvh
Håvard

Godt nytt år da :)
Aina s.
Takker så mye for kommentarer alle sammen. Håvard, teknikken står beskrevet på hjemmesiden min.

Mvh Aina
neil robert jones f.
Hei Aina, jeg gå for v3 meg også.
Nydelig farge, bra teknikk, og rik fantasi.
Mvvh. Neil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu