Havørn
Ørn Ørn.....
Tatt på min første dag i fotoskjul
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 70-200 f/2.8 IS +1.4x
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger174
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_365078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Marcus V.

Greit dette, men dessverre ikke et bilde som blir særlig lagt merke til i mengden (hav)ørn-bilder vi ser på dotten i dag. Skarpheten er ok og stemningen er grei, men det blir med det. Bildet har et svært kraftig blåstikk (feil hvitbalanse) og komposisjonen ser ikke særlig gjennomtenkt ut. Svært mye tomrom både over, under og til venstre for ørna. I tillegg er både ørna og åtet halvveis dekket bak snøen, og ørna har alt annet enn en interessant positur. En noe komprimert tonefordeling og tildels mye støy trekker tyddeligere ned.

Stå på! Du har svært mange flotte fotomotiver rundt deg i Flatanger, så det mangler ikke på muligheter ihvertfall. Og da gjelder det bare å utnytte de til det fulle.
Stian H.

Gratulerer med ditt første vintermøte med den flotte fuglen! Ikke verst dette!

Under de dårlige lysforholdene, synes jeg du har gjordt en bra jobb. Flott eksponering og god skarphet på lang lukkertid, bra!
Jeg er nok ikke enig med marcus at dette bildet har et svært kraftig blåstikk. Noe justering av hvitbalansen hadde sikkert ikke skadet, men tar man bilder i blåtimen, skal det gjengi noe av dette synes jeg. Komposisjonen er helt grei, men kanskje litt mindre under. Ellers uenig i at tomrommene foran, under og til venstre skal skjæres bort, da sitter du igjen med en midstilt komposisjon.
Åtet er nedsnødd, og det er ikke rart som det datt ned snø i løpet av morgenen! Det eneste man ikke ser av ørna er klørne, men de er nok der nedi snøen et sted...
Komprimert tonefordeling? Et flott eksponert bilde er det jeg ser. I sRGB er høylyset på grensen, men tipper det er ganske perfekt i rgb. Du har sikkert overeksponert kraftig for å klare en så fin eksponering i alt det hvite... Støyen plager meg overhodet ikke, det snør jo hundrelapper!

Stå på, du utnytter utstyret glimrende i årets mørkeste dager, og jeg tør ikke tenke på hvordan det skal gå når lyset kommer tilbake...

Stian

Marcus V.

Hei Stian. Jeg føler det trengs en dypere forklaring av kommentaren min.

Hva hvitbalansen gjelder, var vel uttrykket "svært kraftig blåstikk", så var vel det noe bastant, og jeg beklager det. Poenget mitt var at både snøen og ørna virket i overkant blå på min (nykalibrerte) skjerm, mulig det har skjedd noe feil i kalibreringen - ikke vet jeg. Komposisjonsmessig foreslo jeg vel aldri å fjerne alt tomrommet, meningen var å fortelle at mitt subjektive syn på komposisjonen er at tomrommet rundt ørna og åtet ikke tilfører noe særlig. At alt skal kuttes vekk av den grunn, mener jeg ikke. At klør og åte er tildekt av snø er selvfølgelig ikke fotografens skyld, om jeg skrev det på en slik måte er det beklagelig. Komprimert tonefordeling, ja, jeg ser det slik. Svartpunktet er noe lyst (skyggepartiene blir ikke mørke nok, noe som fører til et kontrastløst preg) og histogrammet i min PS viser ihvertfall utbrente partier i blåskalaen i snøen (igjen tilbake til hvitbalanse-spørsmålet), men det er mulig jeg gjør noe feil. At støyen ikke plager deg er din subjektive mening. Min mening er at den godt kunne vært unngått.

Forøvrig, at lyset er dårlig skal vel ikke gi særskilte grunner til å tillatte "dårligere" billedkvalitet enn om lyset hadde vært bedre?

Ha en fortsatt fin kveld.

Marcus
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu