Crossløp
Utstyr
  • Canon
  • Canon
  • Brennvidde35-80mm
  • Blenderf/16
  • Lukkerca. 1/4s
  • FilmtypeAGFA
  • Nei
  • AnnetPanorering
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger231
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Åse G.

Her synes jeg det er litt for uskarpt, men allikevel et fasinerende bilde som gir herlig inntrykk av bevegelse. Panorering er noe jeg er opptatt av, men har ikke prøvd selv - ennå. Noen tips om hvordan få til teknikken ... ?
Carsten A.

Denne panoreringsteknikken kan gi interessant effekter ved bl.a. farts-spoeter som motorsport. Ulempen er at en ikke har all verdens kontroll over resultatet. Her er det etter min mening ikke blitt en interessant situasjon, og særlig den ene figuren ser mer ut som en mer ordinær motorsyklist. Lang eksponering gir selvsagt ofte bra bakgrunner, men her er det vel desverre slik at resten av ''miljøet'' blitt borte. Rent fototeknisk synes jeg sv/hv arbeidet er bra, og verdig en mer interessant situasjon.
MVH CA
Hans- Georg S.

Åse, grunnen til at motorsykkelistene er blitt såpass uskarpe som de har blitt, er fordi at banen var veldig ''humpete'', men dette synes ikke på bildet pga. av panorering og lang eksponeringstid.
Hvis du ser på hjul, skjermer, hjelm o.l., kan du også se en vertikal uskarphet. (fant ikke på noe annet ord). Det er fordi sykkelistene i løpet av eksponeringstiden og under panoreringen har kjørt over flere dumper. Hadde det vært slett bane, hadde disse blitt skarpere.
Panorering betyr at du følger motiv i bevegelse i søkeren. For at resultatet skal bli best mulig, bør motivet være på samme plass i søkeren til eksponeringen er ferdig.
Har du mulighet, er det en fordel å bruke stativ til slike motiver.
Jo, lengre eksponeringstid du benytter, jo lengre ''striper'' får du og mer uskarpt blir ''miljøet rundt''.
Håper du forsto litt av det!

Miljøet rundt var ikke så interessant for meg da jeg tok bilde, det var fart og bevegelse jeg prøvde å få fram.
Jeg er enig i at bilde hadde blitt mer interessant hvis fører til høyre hadde vært mer på ''hugget'', men problemet hans var at han var blitt tatt igjen med en runde så han hadde ikke noe å kjempe for.
Jeg var også inne på tanken om å speilvende bilde, da dette også muligens ville øke ''farten''.
Stian S.

Jeg må si meg enig med de to ovenfor, bildet er for uskarp og det hadde kanskje tatt seg bedre ut med farger????
Har du brukt blitz på bildet?
Ta en titt på dette bildet: 4704
Det gjør seg med litt farger!!
Stian S.

Hans- Georg S.

Bilde 4704 er et veldig fint eksempel på bruk av blitz i slike actionsituasjoner.
Bilde mitt er tatt for ca. 6 år siden, og hadde da desverre ikke det utstyret jeg har i dag, kun et kamera m/35-80mm, men jeg synes bilde fungerer allikevel. Skaffet meg blitz for ikke så lenge siden, og har jobbet litt med denne mht. blandingslys. Se bilde nr. 5297.
Er ikke fargefantast, jeg liker å jobbe med S/H også.
Det var veldig grått og sølete når bilde ble tatt, men det er mulig bilde hadde gjort seg bedre i farger allikevel. Takker for kommentarer.
Carsten A.

Farger og søle, farger i grisevær osv. kan bli helt topp. Men det kan pinadø sv/hv også, og her er det jo egentlig ikke sv/hv teknikken det står på.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu