A Tall Tale
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEt arkitektursnapshot på full fart gjennom Oslos sentrumsgater. Kanskje noen vil kalle det manipulert, om betegnelser er veldig viktig. Tittel sier mer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger671
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37177} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Morten M.
Er ikke sikker på om det er min skjerm som er litt feilkallibrert, men jeg ville dratt opp mellomtonen en smule for å avdekke flere detaljer på huset. Du har ikke vært helt heldig med anti-aliasingen på det høyre vinduet ditt.
Tom B.
Herlig synes nå jeg og bryr meg lite om de tekniske detaljene når det funker som her. Interessant historie som kan spinnes videre på.
Ett av dine bedre (synes jeg).
TomB.
jarl A.
Skrekk og gru. Dette var skummelt.
Nils B.
Elegant og spennende bilde. Veldige fargekontraster som fremhever og styrker bildet. Flystripene (om det er det) glir flott inn.
mvh Nils
John G.
Stilig!
Fint med ''speilingen'' av spir i vinduet. Det gir et, om ikke surrealistisk inntrykk, så iallfall et mystisk og annerledes hvaspeilersegivinduetbilde...
John :-)
Frank W. G.
Likte det med det samme jeg så det! Fungerer meget bra for min del!

Frank
Roy S.
Likte dette jeg også. Filter ?
Espen S.
Jeg likte det ikke!

Prøver å lytte til hva bildet forteller meg, men jeg hører ingenting. Men det er sikkert bare jeg som er dum og ikke skjønner meg på det...

Dog synes jeg fargene er lekre!

Espen
Ragnar W.
Liker det litt!

Jeg er enig i at litt mer av strukturen i bygningen burde synes. Slik det er blir det for mye mørkt tomrom nede. Ved å få frem strukturen kan feltet nede beholdes hvis det som dukker opp er tilstrekkelig til å balansere det. Hvis ikke må det kuttings til.

Men kontrastene og fargene og speilingen er interessant og forøvrig bra komponeret. Speilbildet er imidlertid litt lite som bærende element.
Avsluttet .
Er ikke enig i at det skal med flere detaljer fra bygningen, og i hvert fall ikke at det er for mye mørkt tomrom nede. Slike detaljer ville ikke tilført noe som forsterker billedfortellingen, og dermed vil de være negativt for bildets indre språk. Dersom det kuttes nede vil i tillegg strukturen falle ned på vårt nivå, og gjøres mer jordfestet.
Bildet spiller på farger, flater, høydeformatet, skyer, kondensstriper og himmelstrebende spir. Tittelen ''A Tall Tale'' oversettes vel best med ''En drøy historie''(lite trolig m.a.o). Så får alle og enhver tro hva man vil om hva Bjørn kan ha ment med dette, jeg har min oppfatning men den er ikke nødvendigvis sammenfallende med din.
Uansett et bilde som kan være tankevekkende for den som måtte trenge det, men det har ikke noe umiddelbart tilgjengelig budskap dersom man ikke ser ironien som ligger under.

Mvh Ola
Avsluttet .
?

jeg skjønner ikke.... det er liksoom ikkeno... herregud....

takk
Birna R.
Vel, et bilde har både autor og tilskuer. Begge er elementer i kommunikasjonen.

Forøvrig er innlegget en test på om HTML-fri e-post nå fungerer. I såfall, omtrent det første positive som har skjedd med ''nye'' fotodotno.
Birna R.
... HTML-fri e-post virker fortsatt ikke. Verden går ikke fremover, iallefall ikke på fotodotno.
Avsluttet .
...du er gjennomført frekk du...
Birna R.
Mindre personrettede innlegg i bildekritikken er å anbefale.
Ove B.
Liker dette BR..
Enig med O-E.H når det gjelder avdekking av bygningen synes heller ikke det er noe å kutte i nedre del!

Spørsmål... Hva mener MML med Anti-aliasing?, for oss som ikke er så tekniske enda...


Mvh Ove
Birna R.
MML referer nok til ''trappetrinnene'' som kan skimtes i venstre side av vinduet til høyre . Dette er forårsaket av omskalering av bildet og manglende evne i PS til å glatte ut overgangene (anti-aliasing). For å være helt presis: PS prøver nok, men enkelte kombinasjoner av bildestørrelser og vinkel på linjene gjør det vanskelig å skape illusjon av rette linjer når oppløsningen er begrenset., altså blir det en trinneffekt.

Særlig høydebilder på fotodotno kan være plaget med dette fordi man har en vanskelig begripelig forskjell mellom liggende format (max. 800x600 pix) og stående format (max. 600 x 600 pix).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu