Et minne om sommeren
Jeg, fatter'n og bikkja på fjelltur i sommer i et fantastis vær. Bildet er tatt i slutten av Juni kl. 23.30, like før sola er på det laveste og betynner å stige igjen. Som mange vet er sola på denne tiden oppe hele døgnet her på Sortland!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-11-18 14:02:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2002-11-18 14:51:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30
  • Tokina Tokina Atx-pro 28-80 / 2,8
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/90s
  • FilmtypeFuji Velvia (ISO 50)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger581
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37302} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
marion L.

for et nydelig bilde, et riktig blinkskudd det må ha vært magisk å være der....
hvor er dette da??
marion L.

uffa meg, så ikke teksten i forblendelsen over bildet
Mehrzad G.

Et herlig bilde!!!

mvh Mehrzad
Avsluttet .

Dette var veldig bra - herlig!
Mvh. OHH:)
Avsluttet .

x-tremt bra bilde!!! råflott!
Nikolai E.

Meget fint solnedgangsbilde, fin dybde og litt trollsk med havdisen ytterst. Det som sjemmer bildet er den kraftige solrefleksen i sjøen bak personen. Den er helt utbrent, men det kan du fikse i Photoshop: fylle det hvite med gult.
Avsluttet .

Som andre også sier, en magisk stemning over dette bildet. Må si meg enig med NE ang. de utbrente partiene, samt at jeg forstyrres litt av ''rotete'' vegetasjon nederst til venstre i et ellers så ''strømlinjeformet'' bilde. Plasseringen av personen og hunden er meget bra, det ''gjør'' mye av bildet!

Bjørn
Torgeir S.

Tusen takk for alle kommentarer! Til Nikolai og Bjørn så synes jeg også deres konstruktive kritikk var bra, men personlig så mener jeg at det blir litt galt å fjerne det partiet med refleks i vannet. Da jeg sto på fjellet var det jo slik jeg opplevde det og refleksen er jo fint plassert i ''snittet''! Jeg vurderte å fjerne buskene i venstre hjørne, men syntes også de hjalp til å plassere litt tyngde der i forhold til fjellet oppe til høyre! Ellers så er bildet tatt i Auenfjorden ca. 3,5 mil fra Sortland i Vesterålen med utsikt mot Øksnes!

Mvh. Torgeir

PS! ønsker gjerne kommentarer til mine kommentarer (enig eller uenig!!!)!!!
Nikolai E.

Torgeir, sikkert nok ble du blendet av den lave midnattsolen. Men en sak er opplevelsen der og da, en annen sak er hvordan du vil formidle opplevelsen til oss andre gjennom dette bildet. Slike utbrendte partier i bilder tar seg ikke så godt ut etter min mening. Ved f.eks å legge en lysere gulfager over det hvite vil du faktisk forsterke opplevelsen av refleksene i sjøen.
Buskene kan godt være der, de skjemmer ikke bildet.
Torgeir S.

Til Nikolai! Jeg har nå gjort en ''rask'' justering av refleksen! Kunne selvfølgelig gjort mere arbeid med den, men tenkte jeg skulle gjøre det enkelt for å få noen kommentarer på om dette er veien å gå. Kommentarer mottas med takk!!!

Mvh. Torgeir
Nikolai E.

Jepp, nå begynner det å komme seg (versjon 2), men jeg ville brukt den gule tonen i sjøen som speiler den gule himmelen rundt solen. Jeg har sendt deg et forslag på epost adressen din.
Nikolai E.

Mottok nettopp svar fra deg på eposten. Du kunne jo legge ut en versjon 3 med gul refleks i sjøen?
Avsluttet .

Nydelig bilde.
Synes verson #2 er best.
Din far med hund gjør det ''lille'' extra.
Det er gøy å se sånne bilder!!
:-)
Arild S.

Nydelig stemningsbilde. Flott komp og herlig varm dis.
v3 likte jeg best.

Arild
Fred S.

Å jøss, for et fantastisk land vi bor i, og hvor flott du har fanget dette. Og så enig med MB, silhuetten av mann og hund er prikken over...
vh freds
Amy Ø.

hei! synes bildet ditt var kjempefint. Veldig stemningsfullt.... *sukk..* Synes også som morten, at versjon nr 2 var best!
Reidun G.

Flott stemningsbilde
Reidun
Jóhann Á.

Hei Torgeir!
Kikket litt over bildene dine og dette måtte jeg bare kommentere. Et aldeles nydelig bilde som blir, etter min mening, enda bedre i v3. Utrolig flott og et eksempel på effektiv bruk av solnedgangen på en kreativ måte!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu