Stillhet
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Nikon D40
  • 18-55
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_374220} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
neil robert jones f.
Hei,
Det går greit å går imot strømmen, jeg like bilde.
Ville bare kroppet det lit forskjellig.
Mvh. Neil
Gunnar L.
Man må gjerne bryte konvensjoner, men da må man ha en mening med hva man gjør.
Dette var totalt mislykket, dessverre

<gunnar
anders s.
ja og den sannheten sitter du på gunnar:-):-)
når du slakter bildet på denne måten,så synes jeg at du skal påpeke at det er din personlige mening du fremmer,noe som du ikke gjør
dessuten så er det normal skikk å utdype hva som er grunnen til at du ikke liker bildet
det gjelder spesielt med så krass kritikk du kommer med her
mvh anders
Ole A. V.
Tja, det er vel i de fleste kritikker kritikerens personlige mening som kommer frem, uansett om det påpekes av kritikeren eller ikke. Men selvfølgelig fremstår det litt mindre krasst om det pyntes litt på, men burde det være et krav? Og er det viktigere å påpeke at det er ens personlige mening når man er negativ enn dersom man er positiv?

Når det gjelder konvensjoner, som kanskje mer korrekt kan kalles visuelle og kompositoriske virkemidler, så er disse gjerne kommet frem etter århundrer med erfaringer, prøving og feiling av billedkunstnere mv. og deres kritikere. Å lære seg mest mulig om disse er en viktig del av det å fotografere, ikke minst fordi man da er bedre rustet til å se når det kan være hensiktsmessig å bryte "grunnreglene", og hvilken virkning dette vil få for hvordan bildet oppfattes.

I dette bildet er det en godværsdag med relativt harmonisk himmel og sjø som bryter inn mot land som avbildes, uten at der er med noen flere elementer av betydning. Tittelen er også "Stillhet", som antyder at bildet skal vise nettopp stillhet og harmoni. Når så horisonten radikalt vris 45 grader mot venstre så brytes denne harmonien. Intet i tittel eller innhold ellers bidrar for meg til å forklare eller antyde en mening bak motsetningene, annet enn fotografens undertekst om å være lei av gyldne snitt og rette horisonter.

På denne bakgrunn så fungerer i mine øyne ikke dette bildet, det blir bare ganske enkelt en skeiv horisont i et eller ordinært bilde.
Heidi H.
Takker for konstruktiv kritikk. Liker selv fargene og utsnittet, syns det skaper mer spenning og tankerom. Det er sefølgelig lov å være uenig.
Når det gjelder horisonter og det gyldne snitt forstår jeg at de er det for å skape bedre bilder, og kanskje mer "rette" bilder. Grunnregler er viktige for harmonien og virkiningen av bilder.

Bildet mitt er rent og enkelt. Liker det, selv med skjev horisont.
Pål André E.
Er enig med deg at bildet er rent og enkelt, og det funker med sjev horisont! Bryter litt med reglene :-) Tittelen passer for meg om den er satt iforhold til hverdagens "jag og mas", og tanken på å bare koble ut å titte utover horisonten!

Mvh Pål
Gunnar L.
Dette er egentlig en replikk til Anders S.
Selvfølgelig er det min og bare min mening om bilder jeg kan skrive om. Jeg har lest hundrevis av billedkritikker som jeg har vært totalt uenig i. Slik er det bare. Og jeg har aldri påpekt at jeg forfekter noen sannhet.

Normalt uttrykker jeg meg litt mer nyansert når jeg vurderer et bilde, men denne gangen fant jeg ikke noe særlig positivt. Selvfølgelig kunne jeg jo skrevet litt om det rent tekniske, men syntes det ble litt uinteressant når bildets innhold ikke ga meg noe som helst.

Og sist men ikke minst: Dette er billedkritikken og ikke billedgalleriet. Det betyr mye for hvordan jeg ordlegger meg.
Og her på billedkritikken er det desverre blitt litt for mange kosekommentarer etterhvert. Dette har jo vært tatt opp i en rekke diskusjoner på diskusjonsforumet.

Når det gjelder en mer detaljert vurdering av bildet henviser jeg til Ole A Valdals kritikk.

MVH
Gunnar

Øyvind A.
Jeg synes dette blir for enkelt. Motivet i seg selv er ikke spesielt fengende, og skråstillingen virker som et krampaktig forsøk på å gjøre et uinteressant bilde interessant. Skråstilling kan være et utmerket virkemiddel, men det holder ikke alene.

Et lite hjertesukk, adressert til AS: Dette er bildekritikken, og det er helt legitimt å komme med kritikker som den GH har skrevet. Din kritikk derimot, kunne du spart oss for. Du sier jo ingen ting om bildet!

mvh Ø.
Christer Eide L.
tittelen stillhet passer ikke helt inn her, for man ser dette hvite skummet på bølgene, noe som gir en indikasjon på bevegelse, og lyd. hadde vannet vært helt stille så kunne det kanskje fungert.

Christer.
aleksander å.
beklager, men dette er ikke noe å spare på.

Hilsen Aleksander Åmli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu