Kveld
Utstyr
  • Olympus Camedia
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger87
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3826} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Anders K.

Spesiel belysning..lager en drømmeaktig ''scene'' Linjesterkt..
Bra bilde
Carsten A.

Ensom hest,
den siste rest
av lys som svinner ...

Linjesterkt er en god kommentar. For meg får likevel dette lyset sterkere virkning om vesentlige deler av himmelen tas vekk.
MVH CA
Tom B.

Valid comment, Carsten. Hva tror du om bare å gjøre himmelen mørkere - eller gradvis mørkere... ?
Dette er en ''videreutvikling'' av et bilde jeg har hatt her tidligere ''Kase''. Dersom du/dere gidder å se etter; er dette et bedre bilde enn originalen ?
(Forøvrig: formatet det vises på her er ikke rettferdig - det er mye interessant i ''teksturen'' (hva heter det egentlig på norsk) som disse sidene ikke tillater at man viser..
Carsten A.

Ta, noe i retning av beskjæring, og så kraftig neddemping av himmel. Men dette siste kan være vanskelig, en får antakelig en kraftig metningsøkning av blått, men alt kan jo håndteres.

''Kase'' er vel i og for seg greit - men ikke mer. Med tilførsel av en ensom hest endrer bildet total karakter til å bli meget bra, greier du himmelen også, har du noe ganske særegent.

Du kan jo gjøre bildet atskilling større enn dette - her har du bare 482 piksler på langsiden, 600 er tillatt, og det er ikke ubetydelig mer.
MVH CA
Carsten A.

Her mente jeg vel egentlig beskjæring og/eller neddemping, men det kom det ikke til å stå. Narreånder var på ferde og tuklet det til.
MVH CA
Tom B.

Takk for ditt gode øye og fine kommentarer, Carsten. Jeg tror dessverre ikke at 600 pixler vil gi det riktige inntrykket. Når du ser bildet ca 40 cm bredt kommer detaljene riktig fram.
Vet du om et en måte (i PS) der man kan få en gradvis justering av ''brightness/contrast'' på samme måte som man kan få gradvis ''fill''?
Carsten A.

Vel, jeg mente bare at 600 pixler er bedre 482.

Gradient tool kan du bruke, om du henter ut to passende fargenyanser, og så lager en gradient på en særskilt layer (for å holde kontroll). Om vi her tenker oss at du bare vil legge dette på himmelen, er det jo bare å velge hele himmelen (ser ikke så verst vanskelig ut her), ta en ''select inverse'' med passende (?) ''feather'', og så ta ''clear'' på den layer der du har gradienten. Du får det neppe ''riktig'' til første gang, men kan kanskje bedømme effekten.
[Nå bilr det igjen tullball med lange kommentarer]
Carsten A.


Dessuten kan du selvsagt velge himmelen (evt. legge den ut på en layer), og legge inn en ''clipping'' på himmelen, slik at alle lyse toner dempes ned, osv. Eller ''fill''/darken med en eller annen ''mellomtone''. Problemet med slike metoder er naturligvis at du lett får ''banding'' (''posterisering''), noe som igjen kan motvirkes ved litt ''noise'', men det kan fort bli bra kunstig. Det er ikke så dumt å operere med flere layers når en driver med slikt, effekten av en layer kan dempes ned prosentvis om en har overdrevet, eller ganske enkelt slettes om det viser seg å gå helt skeivt.

Gradvis ''brightness'' kan tildels oppnås med enkle, manuelle midler (som derfor også gir god kontroll). Om du nå har himmelen på en egen layer, kan du jo velge hele himmelen der. Sett så feather ganske høyt (250 er max, avogtil kan det trenges), juster brightness forsiktig, flytt så det valgte område forsiktig med piltastene, ny justering av brightness, osv. Samtidig kan du jo også justere kontrast, med brightness/kontrast, eller med levels, evt. kan saturation, fargebalanse inngå i prosessen.

Bare noen ideer, jeg har vel brukt dem selv noen ganger.
MVH CA
Kinehw h.

Det gjorde seg med en hest i bildet, selv om jeg også liker originalen!
Mvh Kine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu