" Farer forbi.... "
Utstyr
  • canon EOS 400 D
  • 18-55
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384603} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Roy Arne K.
+3
Hei
Dette ble litt FOR uskarpt og spennende.
Jeg kan ikke se hva som «farer forbi...»?

Mvh. rak
Avsluttet .
+3
Må være litt enig med Roy.

Måtte se på det uansett =) og det er jo bra det. Ser snø og vann. Er det du som farer forbi? Nei det er noe is som farer forbi deg. Det er en bekk som strømmer veldig fort!

Ellers beklager jeg for at jeg skrev navnet ditt (og Roy sitt) feil under et av mine bilder.

Mvh Wilko
Avsluttet .
+1
Et mesterverk Øyvind. Et herlig abstrakt foto i sort og hvitt. Flott linjeføring, sveipende. Fartsfølelse kjenner jeg.
Et blinkskudd, som du kan selge til rådmannen. Trenger sikkert litt flott kunst på veggen. :)

Hvis jeg skal gå dypere inn i bilde, vil kommentaren bli fryktelig lang, noe som jeg kanskje kan ane at blir for langt å lese:)
Just heilt perfekt. I love it.
mvh arild
Roy Arne K.

Hei igjen.
Jeg er enig i at det er et bra abstrakt bilde i sort/hvitt, men synes ikke tittelen på bildet passer helt.
Skulle gjerne hørt litt mer og dypere forklaring fra Arild på dette.

Mv. rak
Øyvind S.

Takker for tilbakemeldinger, litt sprikenede meninger.. og det er jo veldig bra.. sånn vil det alltid være .. derfor er det bra dere er ærlige.. når det gjelder tittelen har jeg en opplevelse av dette, mulig den ikke når frem til alle... mulig at titler forstyrrer mer enn de skaper.... det er jo også en tilbakemelding i forbindelse med hvordan vi opplever bilder..
Øyvind
Lill Beate Bru F.

Hei Øyvind.

Et kult bilde!!!

Jeg syns tittel passer bra, her er det tydelig noe som farer forbi i en heidundranes fart, hva som farer forbi blir på en måte opp til betrakter å fantasere om, jeg kan se en hund, en hest med rytter eller bare ganske enkelt en elv som renner, kun fantasien som stopper oss her.
Likte det godt i s/h:-)
Kjetil K.

Bra dette! Fotokunst som funker! :)

-Kjetil-
Håvard F.

Hei Øyvind.
Abstrakt så det holder, og spennende bilde.
Men jeg lurer jo på hva dette er. Bildet har til nå ennå ikke gitt meg noen assosiasjoner - selv etter flere turer innom bildet.
Liker renheten i bildet.
mvh
Håvard
Avsluttet .

Fullandes fart, spennende abstrakt Øyvind, en liten ting å holde seg fast i kanskje?, har en redningsbøye du kan låne.
Liker dette, toppers.
Mvh. Wind 8~))

Øyvind S.

Takker for deres synspunkter til dette bildet,
Lill Beate, Kjetil Håvard og Eivind.. fantasi kan være bra å ha... takk igjen..
Øyvind
Andreas S.

Godt abstrakt bilde.
Tittelen oppfordrer betrakter til å tenke på hva som "farer forbi..."

Et slikt bilde kunne hengt på veggen over sofaen hjemme hehe ;-)

Andy
Roger H.

Ser ut som en bit av en stor sirkel i fart. Blir litt nysjerrig her. Et bra høyhastighetsbilde.

vh Roger
Inger-Lise S.

Fint abstrakt bilde. Gir skikkelig følelse av fart. Tittelen er god:) Jeg liker bildet slik det er, fin komposisjon.

Inger-Lise
Aina s.

Jeg synes dette fungerer. Liker mykheten i bildet blandet med farten. Dette kan tolkes dypere i det uendelige, men nøyer meg med at jeg liker det denne gangen. Tittelen er fin, og jeg synes den hører med på opplevelsen.

Mvh Aina
Øyvind S.

Takk for deres synspunkter til dette abstrakte bildet, Andreas, Roger, Inger-Lise og Aina.. tar med meg dette videre.. takk igjen..
Øyvind
frøydis k.

Abstrakt bilde som jeg liker godt. Liker renheten. dette kunne jeg hatt på veggen:) Veldig bra.
frøydis
Arvid B.

Fikk virkelig fram fartsfølelsen i dette motivet. Her går det unna i svingen(e)! Den henblikk til tittelen så kan det jo være objektet nederst til høyre som farer forbi? Liker den bueformede fartretningen du har fått til her - den GJØR bildet!

Ha ei fin helg!

mvh


Arvid B
Eva K T.

Spennende bilde dette her, likte sløringen :-)
Tom T.

Har sett på dette flere ganger,da har du oppnåd mye med dette bilde. Helt klart et bilde som fenger meg:)

TomT
Thorbjørn R.

Umiddelbart tenkte jeg at dette ble for utflytende. Men etter å ha sett nærmere på bildet, så kommer jeg til at jeg liker det. Bildet har god spenst og pirrer nysgjerrigheten.

Mvh Thorbjørn
Øyvind S.

Takker så mye for kommentarene, Frøydis, Arvid , Eva, Tom, og Thorbjørn.. hyggelig at dere finner noe i dette bildet,,
Øyvind
Knut R.

Bildet funker så absolutt for meg. Det gir meg mange assosiasjoner. Hva det er kan man jo fundere på. Jeg liker kompen.

mvh Knut
Julie E.

Hei!
Jeg har vært tilbake ved dette bildet flere ganger. Har lurt veldig, og det i seg selv er bra. Ulikt mange over her, spiller det absolutt ingen rolle for meg hva du har fotografert. Det er uttrykket du viser oss som teller for meg, og jeg fasineres og undrer meg over at noe så enkelt kan snakke sånn til meg.
Følelsen jeg får er ganske ubehagelig. Det kan være veldig bra. Synes så absolutt vi skal fotografere eller billedliggjøre på andre vis også det som kan skape negative reaksjoner. Men dette negative, hva er så det? Jeg tror det handler om flere ting. Først blir jeg sittende og se etter et "trygt" holdepunkt i bildet. Øynene mine leter og leter, men finner ikke noe sted der de kan hvile. Det skaper for meg uro, men det har for meg aldri vært tilstrekkelig til å dømme et bilde negativt. Videre prøver jeg å følge bevegelsen i bildet og begynner etter hvert å tenke på min egen og menneskenes indre uro. Vi rusher fra sted til sted på en slags hvileløs vandring fra avtale til avtale, fra uke til uke. Hvor ofte er vi i øyeblikket? Svært sjelden. Kanskje det er derfor vi mennesker så ofte ønsker oss disse trygge punktene i bilder? Fordi et bilde med bare bevegelse i for stor grad for oss blir en innadretta "greie"? En innadretta påminnelse om at vi sjelden stopper opp og ER akkurat NÅ.

JA, det ble mye, kanskje for deg helt uinteressante synsinger fra meg. Isåfall bare glem alt sammen. Tankene sier sikkert like mye om meg som om bildet ditt. Men takk for titten på bildet ditt. Det har gitt meg noen fine tankerekker.
Fortsatt god helg!
mvh Julie
Marit O.

Her er det fartsfølesen og kontrastene som
fenger meg,så lite som skjer men du verden og det funker.Nemelig den lille fartsfølesen som pirrer min nyskjerrighet Øyvind!:)

Mvh Marit
Anne-Lise S.

Liker veldig godt det jeg ser! Har veldig sansen for dette! Det griper meg pga farten og formene, det hvite og rene mot det mer grå og mørke. Ser dette for meg i stort på en vegg, og ville ha stanset opp for å tenke. For her er intet gitt på forhånd! Her er det ikke viktig hva det er du har fotografert, selv om jeg har mine tanker om det også, men hva du ønsker å formidle. Det du ønsker å formidle behøver ikke være det samme som jeg ser, og da kan man jo selvfølgelig begynne å diskutere om du som fotograf har oppnådd det du ville? Jeg svarer ja, for kunst er selvfølgelig ikke bare å med det samme forstå og se hva kunstneren har tenkt, men å få mulighet til å vandre veien og finne egne historier også! :-)

Jeg liker det, har mange tanker, og DET gjør at jeg mener du har lykkes svært godt! :-)

Anne-Lise
Øyvind S.

Takker for kommentarene.. Knut, Julie, Marit og Anne-Lise, bra og lese at dere reflekterer over muligheter i motivet.. farer forbi.. i lys og mørke.. mange muligheter..
Øyvind
Tone A.

Her er det uroen som slår meg med linjene i vatnet og snøen bakerst. Mest som ein rundar ein sving kor ein kjem frå venstre med linjene i det lystona området øverst og med dei meir mjuke linjene i vatnet til høgre som rundar av svingen før dei lystona stripene i høgrekanten, gir enda meir fart til bildet.
Forgrunnen med si bua form gir motvekt med si rolege overflate.
Mest som ein sår her og ser på livet som raser av stad med sine mørke og lyse sider, sett frå ein trygg platform ovanfrå og ned.
Flott komponert med bua linjer og som osar av fart.
:) Tone
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Øyvind!
Svimlende seanser.
Omtrent som jeg følte meg etter at jeg tok "tekoppen" på Kongsberg marken.......
Aldri mer Øyvind.
Kanskje har du lent deg ut av schnellzugvinduet på Dovreekspressen og foreviga et utsnitt av elva Driva oppi Drivdalen. Hva vet vel jeg.....
Fantasifullt trøkk i bildet.
Skimter jeg kjærringa og gubben i vill kamp oppe mot høyre på andre bredden?
Stilig og kreativt!
Tyrihilsen.
Odd E. k.

Et flott sveip der linjene ble meget fasinerende. Lyset fremmer fint kontrastene og gir en stor fartsfølelse. Komposisjon og utsnitt likeså. Meget bra fanget!

Mvh

Odd E.
Tove H.

Det holder i massevis dette! Liker bevegelsen og det abstrakte uttrykket. Bra!
Hilsen Tove
Øyvind S.

Takk for kommentarenen, Tone ,Hans-Jørgen, Odd og Tove, hyggelig å høre at dere finner noe ved dette.. hva er det som farer forbi, jeg har min story til bildet og andre kan lage sin...vi ser og tolker forskjellig og opplevelsen av et bildet blir likeså, og det er jo veldig bra.. takk igjen alle som har vurdert dette bildet.. setter veldig stor pris på alle ord og tanker..
Øyvind
anders s.

god kveld øyvind
jada dette likte jeg godt
passelig abstrakt og pent komponert
flott veggpryd dette her
mvh anders
Sissel N.

Herlig feeling her! Kreativt og spenstig:) Tusen takk for hyggelig kommentar til mitt valpebilde:)
Øyvind S.

Takker for vurderingen Anders og Sissel, ekstra hyggelig var at dere synes godt om det..
Øyvind
Maria E.

Hei Øyvind,

Flott bilde dette også. Utrolig hvor mange forskjellige oppfatninger dette gir, og det er supert. Når du viser sånne abstrakte bilder, er det akkurat menningen at folk skal tolke bilde som de ser den. Tittelen kan noen diskutere, men det er ditt bilde og det du føler som du vil vise... VI andre ser det vi ser og at vi tolker det kanskje annerledes en deg er jo bare pluss. Vi er forskjellige mennesker og godt er det...

HA en flott dag og forsett med å gi oss utfordringer her...

Maria
Øyvind S.

Takker for din vurdering Maria,, kloke ord ang tolkninger..hyggelig at du fikk noe ut av det..
Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu